lordi   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. blood red sandman adlı parçaları ve de aynı parçaya ait klipleriyle dumura uğratan sıra dışı metal grubu.klipteki gibi canavar kostümleriyle sahneye çıkarlar.
    (juda, 14.09.2004 19:50 ~ 19:50)
  2. eurovision 2006da finlandiyayı temsil eden, yaptıkları müzik türünü melodic hard rock olarak tanımlayan çılgın grup.
    şarkı için
    (bkz: hard rock hallelujah)

http://www.votelordi.org/
    (lord andurien, 19.05.2006 11:32 ~ 11:32)
  3. (bkz: komik mi)

ben eurovision'u izlerken milli maç izliyormuş gibi yapan insanlardan değilim. aslında fazla umrumda da değildir. sadece arkadaşlar arasında gelenektir 5 yıldan beri her eurovision'da bizde toplanıp, ahkam keseriz. ayrıca birincilikle üçüncülükle filan gurur duymam. yunanlılar bize az puan verdi diye çoşmam, sinirlenmem. yalnız bosna, sırplara yüksek puan verirse kızarım kendimce.

neticede eurovision müzik ve şov yarışmasıdır. bu tip şeylerin milliyeti, ülkesi filan olmaz.

ama....

finlandiya'nın yaptığı 15 tane gol yemiş kalecinin defansa tepki olsun diye kendi kalesine bilerek gol atmasıdır. internetten oy mu dileniyorlar? kılık kıyafet, tarz filan yetmeyebilir. farklı olmak için bu da yapılabilir. biz de ismail yk ile katılsaydık. veya biz zamanlar ben sizin babanızım diye bi şarkı vardı onunla katılsaydık. lordi denilen gereksiz insanların ve finlandiya'nın geçmişe özür borçları var bence. bu yarışmayı birçok kez hakkıyla kazanmış isveç, irlanda, britanya gibi ülkelere ve biz dahil daha bir sürü avrupa ülkesine özür borçları var. kazanamıyoruz diye böyle soytarılıklar yapılmaz. hadi büyüyün de gelin demek istiyorum. hiç komik değilsiniz. hem de hiç. sizin için oy filan verirsem, ki hiç bi zaman işim olmaz ama oldu veresim geldi, telefonu icad eden adamın kemikleri sızlar.

edit: evvet.. ilk oyumuz geldi.... haydi finlandiya!!
    (hepten aykırı, 19.05.2006 14:47 ~ 15:23)
  4. son dönemde eurovision'da baldır bacak göstererek, dandik 5. sınıf şarkılarla katılıp kazananları gördükten sonra helal olsun dediğim gruptur. evet lordi diğer yarışmacılar gibi sahneye dekolteli taş gibi hatunları çıkarmamış , kedi gibi miyavlamamış, sanat için yarışmışlar ve bu da konsepte aykırı olmuştur. bu yüzden özür dilemeleri gerek tabi... bütün oylarım yarın gece lordi'ye .
    (bearyn, 19.05.2006 15:01)
  5. solistlerinin sesi ve vokal tarzı ville laihiala ile müthiş benzerlik gösteren grup.2006 eurovision da finlandiya yı temsil edecekler ve sibel tüzün ile müthiş bir rekabete gireceklerdir!!!buradan rock müziği destekleyen finlandiya ve isveç e selam eder,bir hayal kırıklığı daha yaşatan yetkililerimizi de parmaklarım.
    (floydzede, 20.05.2006 12:17)
  6. olayı bitirmiş gruptur.eurovision gibi popüler kültüre hizmet eden bir yarışmada , dalga geçercesine zaten normalde yaptıkları müzikten de hiç taviz vermeyerek birinci olmuşlardır.helal olsundur.gözlerim yaşarmaktadır.
    (zaknafein, 21.05.2006 01:01)
  7. müzikaliteden çok uzak bir yarışmanın, müzikaliteden çok uzak birincisi. kutlamıyorum. bbc spikeri gibi kıs kıs gülüyorum sadece. adamın da sinir bozuldu ne yapsın.
    (bkz: eurovizyon bbc'de izlenir)
    (hepten aykırı, 21.05.2006 01:20)
  8. önümüzdeki sene kdz.ereğliye gelmeleri muhtemel eurovision birincisi grup.
    (bkz: sertap erener,ruslana)
    (bkz: çilek festivaline gelen sanatçılar)
    (ketchupliispanak, 21.05.2006 01:33)
  9. televizyon makinasında çok ilginç bir şekilde, tüm stüdyo izleyicileri tarafından yuhalanmış, ve gene çok ilginç bir şekilde ali rıza binboğa tarafından desteklenmiş grup. okan bayülgen ali rıza binboğaya yorumunu sorduğunda yaptığı yorum gerçekten dehşetti "ben bu grubu daha önce dinledim. birinci olmaları şaşırtmadı. bir şov yarışmasında, makyajları ve vokal şarkıya o kadar uygundu ki haketti. bundan sonraki grupların işleri zor." demiştir, ayrıca grubun heavy metal yaptığını belirterek, cidden bilgisine saygı uyandırmıştır. (zira bazı suserlar black metal diyerek analarına birer adet küfür hediye etmeye zorlamışlardır cahillikleriyle beni.)
    televizyon makinasındaki mankenimsi hatun sanırım eurovision'daki yandaşlarını (meme ve sarı saç bütünlemesi) desteklemek için olacak, lordide, "ayyy iğğğreeeğğğnnççç" diye sesler çıkarmıştır. efenim ne demek, o sizin iğğğreeeğğğnnnçççliğiniz demek gerekir bu durumda.
    (nightwish, 21.05.2006 01:47)
  10. manowar'ın zamanında şarkıları türküleriyle her diyardan metalcileri çağırdığı, gelin birleşelim, birlik olalım, kardeş olalım, metali yüceltelim modunda yaptığı çağrılara 2006 eurovision şarkı yarışmasında birinciliği aldıkları şarkıyla destek veren grup.
    (bkz: everyone of us has heard the call)
    (hanspeterberigel, 21.05.2006 01:51 ~ 14:13)
  11. 2006 eurovision şarkı yarışmasından önce olsa lorel ve hardi*yi çağrıştıracakkenn artık the lord of the ringsi çağrıştıracak grup.
    (ascella, 21.05.2006 01:56)
  12. ingiltere adına yarışan arkadaş rap yaptı, scratch filan attı. hiç bir hiphopçı arkadaş çıkıp da parçanın sikko olduğunu göz ardı ederek "wooaaw eurovision scratch'le, djing'le, emceeing'le tanıştı... vay be.. büyüksün birleşik krallık" demedi. diyemezdi çünkü bu müziği dinleyen adam bilir ki birleşik krallığın yarıştığı parça bir rap şarkısı olarak hakkaten dandikti ve hiç bir anlam vermiyordu bu bakımdan hiphop dinleyicisine. bizim şarkımız da funk ritimleri taşıyordu mesela. hiç bir funk dinleyicisi (en azından köklerine bağlı bir hiphop dinleyicisi) çıkıp "woow çok funky ya dimi. süper" demedi. şarkımız bence çok iyiydi. birinciliği haketmiyordu ama müzikte bir dolgunluk bir oturmuşluk vardı en azından.

gelin görün ki "lordi" farklıydı. lordi orc maskeli bilmem ne metalci bir gruptu. ayrıca kuzeyliydi. ispanyol yada edremitli değildi. şarkı istediği kadar sikko olsun birinciliği hakediyordu. çünkü hard rock'tı, metaldi, yoğurttu, künefeydi. metal müzik toplum tarafından kabul edilmeye başlıyordu. baksanıza dalgasına bile olsa eurovisionda birinci olmuştu. bu büyük bir başarıydı. yıllardan beri müzik polemiğine girerim. bu sefer kelimelerim resmen kifayetsiz kalıyor. elimden geldiğince derdimi anlatmaya çalışıyor, başarısız olacağımı bilerek bu konuda son ahkamımı kesiyorum:

sanırım samimi bir müzik dinleyicisi, dinlediği müziğin kendine has olmasını ve mümkün olduğunca toplum tarafından kabul edilmemesini ister. ben mi uzaylıyım yoksa insan psikolojisi, insan egosu mu değişti?

müzik zevkine güvendiğim avrupalılar bu sefer beni çok şaşırttı.
    (hepten aykırı, 21.05.2006 02:06)
  13. (bkz: bu grup çok underground abi adamları)
    (wondrous, 21.05.2006 02:09)
  14. eurovision'u formatlamış gruptur.
    (naevius, 21.05.2006 02:25)
  15. müziği mtv den , number one dan takip eden kitlenin hezimetine uğradığını düşündüğüm yılların grubudur.bu insanlara şiddetle kiss veya king diamond dinlemelerini ve iki grubun kaç senesinde kurulup neler yaptığını , ne gibi dünya çapında başarılara imza atıp insanların gönüllerinde taht kurduğunu öğrenmelerini tavsiye ediyorum.işin şov kısımını bir türlü anlayamıyorlar sanırım.üstüne , mtv ve benzerleri platformlarda dinledikleri müziğin %80 inin "canlı performans" denen şeyden yoksun olduğunu göz önüne getiremiyor ve şov olayının rock müzik için çok ama çok önemli bir mevzu olduğunu bilemiyorlar.

yaratık kostümü herkesin gözünde aynı intibayı bırakmayabilir ki , bu bakış açısına da bağlı olan bir şey.işin şov olarak algılanamaması ve tüm yaşam boyunca hep "aşkım canım" "tiki lay lay" "oh yeah baby" den başka kelime içermeyen müzik eserleri dinlendiği zaman , sanat anlayışında büyük kopukluklar meydana geliyor.sanki müzik içinde sadece iyilik , güzellik , aşk barındıran bir sanat dalıymış gibi görülüyor ve bunların dışındakiler kaka olouyor otomatikman.oysa ki , bir ressamın , bir fotoğrafçının veya bir sinemacının hüznü , her insanın içinde bulunan şiddet eğilimini , savaşı , karamsarlığı anlatan eserleri neden aynı tepkiyi görmüyor acaba büyük merak konusu.

zamanında uzun saçlı ve siyah tişört giyenlerin polislerce toplandığı , televizyonlarında ve diğer platformlarında sanatçıdan başka herkesin prim yapıp köşe olduğu bir ülkenin insanından , sevmiyor olsa bile "güzel bir şov , ancak sevmediğim bir müzik" ya da "tarzları ve müzikleri bana hitab etmiyor" şeklinde açıklamalar beklemek imkansız.ben bu insanlar için farklı yüzüklerin efendisi versiyonları çekilmesini isterdim.orkların yerine papatya filan koyulabilir sanırım.
    (zaknafein, 21.05.2006 16:08)
  16. 2006 eurovizyonda aldıkları birincilikle pop odaklı eurovizyon kültürüne ayarı vermiş gruptur. aldıkları birincilik de şarkılarının farklı ve güzel olmasından çok diğer tüm şarkıların aynı özellikte ve bayıklıkta olmasından kaynaklanmaktadır.
    (kun3uli, 21.05.2006 16:32)
  17. insanların "şekil"e ne kadar taktığı bir ülkede yaşadığımızın kanıtıdır. canavar gibi orjinal bir parçayla, biritni/aşır taklidi zamazingolara müzikte aslolanlardan biri olan "farklılık ve yenilik" unsurunu öğretmişlerdir..

yukarıdaki birkaç giriyi okuduktan sonra neden muasır zihniyete erişemediğimizi daha iyi kavrıyorum:

"ay iivvvraaanç...makyajları ağar kaçmaş.."

(bkz: sanane)
    (bkz: banane)

eurovision ultra pop ve "hafif" olduğu kadar bir müzik ve şov yarışıdır, doktor reno salatalık ürünleri en güzel makyaj 2006 değil, hatırlatırım.

p.s. işin ilginci lordi denen arkadaş (frontman) tiyatro eğitimi almış, bu işin ucundan köşesinden eskiden beri bilen biriymiş. artı makyaj da çok başarılı, yaptıkları süfersıkar 'dan çok canavara benziyor, istedikleri üzere.

edit: tdk itü sözlük servisine teşekkürler.
    (lefteyenine, 21.05.2006 20:30 ~ 20:57)
  18. (bkz: anne bunlar çok korkunç)
    (bkz: gençlik nereye gidiyor)
    (bkz: süt için süt içirin)
    (lefteyenine, 21.05.2006 20:55 ~ 20:56)
  19. hiç evirip çevirmeye gerek yok, eurovision'da değil dünya müzik tarihinde gördüğüm en berbat gruplardan biriydi. ne müzik zevki, ne de görsel zevk.

(bkz: pek bir duyarlı gençlik)
    (bkz: gençlik şeyinin doğrusuna gidiyor)
    (bkz: kan için kan içirin)
    (murron, 21.05.2006 20:58 ~ 21:03)
  20. ben bu grubu sakarya caddesi'nde bir barda çıkarken izliyordum, şimdi medyatik olunca iyice bozmuşlar.
    (wondrous, 21.05.2006 20:59)
  21. - baba çok başkalar yeaaah! örovizyon alemine metalin gücünü gösterdiler. yeah !
    ...
    - ay korkanç bunlar. gençliğimizi kötü kötü pis şeylere özendiriyorlar..aaa "canlı canlı" başladı, ver bakim kumandayı..
    ...
    - piyasa oldular abi piyasa. metalciye yakışmaz..

(bkz: sakınınız)
    (lefteyenine, 21.05.2006 21:07)
  22. -süferler bunlar, mantaliteleri falan var, çok farklılar, accaip yeniler, bu modeller eğitilmiş, muhasır zihniyete taşıyacak bunlar bizi, medeni olacaz dinleyince, show diyorum show!

(bkz: saklayınız)
    (bkz: sarımsaklasak da mı saklasak)
    (murron, 21.05.2006 21:15)
  23. (bkz: atla otu, otla b.ku karıştırmak)
    tekrar (bkz: @815623)
    (lefteyenine, 21.05.2006 21:25 ~ 21:30)
  24. (bkz: kan istiyorum)
    (zaknafein, 21.05.2006 21:30)
  25. (bkz: hav yeah)*
    (murron, 21.05.2006 21:31 ~ 21:32)
 sayfa  / 2