belki ilginizi çeker
  1. · ingiliz anahtarı
  2. · orlando bloom
  3. · yokum
  4. · kahve içerken akıldan geçenler
  5. · sevgiliye takılan lakaplar
  6. · afyon
  7. · cezerye
  8. · yer yarılsa da içine girsem denen anlar
  9. · türk kadınlarındaki tansiyon ölçtürme hastalığı
  10. · charlize theron
gündem
  1. · yeşim salkım
  2. · sözlük yazarlarının itirafları
  3. · ugg
  4. · günün tek şarkılık özeti
  5. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  6. · yetenek sizsiniz türkiye
  7. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  8. · rüyada birisinin öldüğünü görmek
  9. · sevgiliyle uyumak

lokum  

1. türkiye'nin tanıtımına büyük emeği geçen yumuşak türk şekerlemesi. istanbul'daki ali muhiddin hacı bekir bu işin uzmanıdır.
    (makteo, 23.03.2004 22:06)
  2. (pandoranın email kutusundan, 06.06.2006 18:11)
  3. güzel* türk kadınlarına da hoşluk olsun diye yakıştırılan geleneksel tatlılarımızdandır. ancak durum zaman zaman insan algılarını zorlayabilir, zira bu gözler bir tv kanalında ebru güzelin olduğu değişik bir reklamda şunu da görmüştür:

"lokum yaz 3131'e yolla"
    (cheetosyiyenpenguen, 27.01.2007 21:26)
  4. ülkemizin bir türlü kurtulamadığı lakaptır. her ünlümüze her spor takımımıza yabancılar böyle derler oysa kebab raki ne güzeldir değil mi
    (dream endless, 27.01.2007 21:31)
  5. mide ağrılarına çok iyi gelir. günde bir-iki adet yenebilir. fazla yemeyin mazallah mideden kurtulayım derken şeker hastası olursunuz, abartmaya gerek yok yani.

her gün yemem ben lokum sevmem diyenler de mideleri yanmaya başladığında ilaç niyetine yiyiversinler, sancıyı hemen dindiriyor, vallahi.

düşünsene ey midesi ağıran, şöyle acılı bir adana yemişsin, şansın yaver gitmiş usta adanalı çıkmış, seni de sevmiş açmış sana bir de acılı şalgam. sen de dayanamayıp yutuvermişsin. son lokmayla birlikte ejderhaya evrilirken atıyorsun bir hacı baba lokumu, aynen mis gibi oluveriyorsun.

ben buna yüzyılın icadı diyorum.
    (betty blue, 17.08.2007 13:53)
  6. bide küçük küçük kare olanları vardır renkli renkli "kuş lokumu" denir
    (by eldat, 17.08.2007 13:56)
  7. kastamonulu ali muhiddin hacı bekir'in ağzı tatlandırmak, nefesi rahatlatmak için icat ettiği yiyecek.
    (nett, 30.10.2007 19:09)
  8. isim haklarını rumlara kaptırdığımız değer. şu hassas günlerde olacak iş mi? yıkıldık resmen, şu an ağlıyorum bilemezsin, sjskdjskhjsfhfffg.
    http://ntvmsnbc.com/...
    (xix, 01.11.2007 23:43)
  9. ali muhiddin hacı bekir konusunda master degree dir.nişastanın icadını müteakip lokumu yapmıştı.arapçası rahatul hulkum(gırtlağı rahatlatan) sonra lokuma evrildi.turkısh delight olarak tanıtımında emeği geçen 1800 lerin sonunda gezmeye gelen ingiliz gazetecidir
    (rahatul hulkum, 13.09.2009 14:42)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil