belki ilginizi çeker
  1. · babadan araba isteme yolları
  2. · sarımsak
  3. · balla beraber yenecekler
  4. · kanamayı durduran karışım
  5. · süper kokular
  6. · ajda pekkan
  7. · ab ı hayat
  8. · misis
  9. · ölümsüzlüğün formülünü bulup kaybetmek
  10. · türkiye de alternatif tıp
gündem
  1. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  2. · uludağ sözlük
  3. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  4. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  5. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  6. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  7. · google wave
  8. · thug angels
  9. · kıyamet suresi

lokman hekim  

1. ölümsüzlük formülünü kaybetmesinin nedeni cebrail olarak anlatılır. rivayete göre lokman hekimin kara kaplı bir kitabı varmış, içinde bütün hastalıkların ilaçlarının reçetesi yazarmış. bir gün lokman ölüme de çare bulunca tanrı cebraili göndermiş, cebrail lokmanın karşısına dikilmiş. ona kim olduğunu sormuş, lokman kendini tanıtınca cebrail, "kanıtla o zaman bana lokmasan" demiş, "lokmanın kara kaplı bir kitabı vardır, her şeyi bilir". lokman "sor ne soracaksan" diye yanıtlamış onu. "cebrail şimdi nerde" demiş melek. lokman "tam karşımda duruyor" deyince cebrail korkmuş, lokmanın koluna bir dokunuşuyla kara kaplı kitabı dağıtıvermiş. lokman hekimin elinde sadece birkaç yaprak kalmış, işte günümüzde kullandığımız ilaçlar da onlarmış.
    (guenever, 04.04.2005 03:24)
  2. aynı zamanda lokman hekimin kutsal kitapta geçen peygamber olduğu söylenir. öyleyse ad kavminde yaşamıştır, kavim yok edildiğinde kurtulanlardan biridir.
    (guenever, 04.04.2005 03:25)
  3. bir de tanrıyla arasında şöyle bir pazarlık geçtiği iddia edilir; tanrı lokmana, "ya yağmurun değmediği bir mağaradaki tezek kadar, ya da yedi kartal ömrü kadar ömrün olacak" der, lokman hekim ikincisini seçer. bir kartal alıp beslemeye başlar, her yumurta olduğunda sayarak ne kadar ömrü kaldığını hesaplar. bir gün yedinci kartal doğar, adını uzun zaman, uzun hayat anlamına gelen lûbed koyar. o son kartala gözü gibi bakmaktadır, fakat kartal bir gün kaçar. lokman onu bir mağarada bulduğunda kartal ölmek üzeredir, kartal düşüp öldüğünde lokman son olarak yerde tezeklerin olduğunu görür.*
    (guenever, 04.04.2005 03:29 ~ 18.04.2005 13:26)
  4. adı lokman hek olan kişinin kimsiniz sorusuna verecegi cevap.
    (monster, 17.12.2005 21:38 ~ 21:39)
  5. "namazda iken kalbini,insanlar arasında iken dilini,sofrada iken elini,başkasının evinde iken gözünü muhafaza et ki kurtuluşa eresin." sözünün sahibidir.
    (burakk, 04.09.2007 00:03)
  6. ankara da dükkanları bulunan bir aktar dır efendim kendisi.
    (opsekik, 31.01.2009 18:50)
  7. günümüz adanasının misis taraflarında, lokman diye bir adam yaşarmış, bu adam birgün misis tarafında bir kuyuya düşmüş.. kuyu derinmiş.. çıkmasına imkan yokmuş.. bir bakmış ki kuyuda bir yılan var.. yılana:
    "- seni dışarı atayım, sen de bana bir ip uzat ikimizde kurtuluruz." demiş..
    yılan kabul etmiş, ve ikisi de bu kuyudan kurtulmuşlar, sonra al takke ver külah ayrılmışlar..

bu yılan ki, o zamanın gaddar ve hain kralının kızına aşıkmış, yani prensese.. prenses ki ölümcül bir hastalık derdinden günleri sayılıymış.. bu yılan bu aşık olduğu prensesi, prenses ne zaman sarayın hamamına yıkanmaya gitse, gizli bir oyuktan izlemeye gelirmiş.* bir gün bu yılanı sarayın muhafızları kıs kıvrak yakalamışlar, fakat yılan kimseye teslim olmuyormuş, kim yanaşsa ısırıp, zehirliyormuş. yılan :
    "- ben yalnızca lokmana teslim olurum, onun haricinde kimseye teslim olmam. " diyormuş .
    kral emir buyurmuş ve;
    "-tez getirin lokmanı." demiş.
    lokman apar topar getirilmiş saraya, yılanın yanına götürülmüş.. yılan lokmana :
    "-yaa lokman, beni buradan sağ çıkarmazlar, ben ölünce kuyruğumu kral yiyecek, gövdemi prenses yiyecek, kafamı da sen yiyeceksin , krala söyle şartımı kabul etsin, yoksa çok can alırım burada.." demiş
    kralda kabul etmiş..
    yılanın kuyruğunu yiyen kral; ölmüş ve o gaddar kral ortadan kalkmış..
    yılanın gövdesini yiyen prenses; hastalıktan kurtulmuş, daha bi güzelleşip serpilmiş.
    yılanın kafasını yiyen lokmana ise bi haller olmuş.. hangi bitkiye yaklaşsa, bitkiler dile gelip;
    "-ben bu derde devayım, ben şu derde devayım.." dermiş.
    lokman bu duyduklarını kullanarak hastalara derman olmaya başlamış, öylesine derman olmuş ki artık kimse ölmez olmuş.. halk ölümü unutmuş resmen..lakabı da lokman hekime çıkmış bizim lokmanın..
    lokman hekimde, bu bilgiler benden sonraki nesillere de aktarılmalı düşüncesiyle, bir kitaba dökmüş tüm bildiklerini..

allahu teala çok kızmış, çünkü lokman hekim ölümsüzlüğe çare bulmuş ve artık kimse ölmemektedir. cebrail'i çağırır ve lokmanın elindeki o kitabı almasını söyler..

lokman hekim günümüz seyhan nehrinin üzerinde bir köprüden geçerken, cebrail koluna dokanır ve kitap seyhan nehrine düşer.. lokman hekim kitabın arkasından suya atlar fakat sadece 3 sayfasını kurtarabilir..

rivayete göre, o kurtardığı 3 sayfada da şu anki tıp dünyasının temelleri varmış..
    ölümsüzlüğün sırrının karıştığı seyhan nehri ise yıllarca çukurovayı besledi ve çukurovanın ölümsüz bereketinin de o kitaptaki sırdan geldiğine inanılır..
    (önce sağlık, 09.06.2009 23:05)
  8. 1.hz. davud devrinde yaşamış olan bir şifacıdır. lokman hekim'in ölümsüzlük iksirini buldugu ancak formülü kaybettiğine dair efsaneler mevcuttur. bir rivayete göre lokman hekim ölümsüzlük iksirinin formülünü bir kâğıda yazmıştır ve bu formül cebrail tarafından yok edilmiştir. her hastalığın tedavisinin doğada olduğunu savunmuştur.
    (qwe3, 10.09.2009 18:42)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil