|
|
- die hard serisinin 4 temmuz 2007 tarihinde amerikada vizyona girecek olan yeni filmi.
fragmanı için http://www.youtube.com/...
ek: amerikada vizyon tarihi 29 haziran 2007 imiş, fragman çıktığında 4 temmuz sanmıştık, yamulduk.
- yönetmenliğini len wisemanın yaptığı baş rolde bruce willisin oynadığı amerikada 29 haziranda vizyona girecek film
http://www.livefreeordiehard.com/
- arabayla düşürülen helikopterler mi dersiniz, otoyolun ortasında yere sıfır uçan jetler mi dersiniz, hele bir araba kazası sahnesi var, kelimelere dökemiyorum. bruce willis'den eskisi kadar haz etmesem de eski die hard filmlerini aratmayacağa benziyor.
matt foster: you just killed a helicopter with a car!
john mcclane: ı was out of bullets.
- 2 filmden sonra rocky serisine yetişecek olan film.
- yüzüklerin efendisi'nden daha fantastik sahneler içeren bir filmdir. uçan arabalar, bir türlü benzin deposuna isabet ettiremeyen başarısız bir pilot, spider man özentisi insanlar ve cidden zor ölen bir asyalı hatun görmek istiyorsanız gidin. hem filmden çıktıktan sonra "lan şu direğe çarpsam direk kadının kafasına düşer de kadının ayakkabıları karşı yoldaki adamın kafasına çarpar da adam kafasını kaldırımın köşesine çarpar mı?" şeklinde ilginç senaryolar da üretebilirsiniz. yaratıcılığınıza yaratıcılık katmak isterseniz tavsiye ederim. iyi seyirler.
- çocukken 1,2,3'ünü defalarca izlemiş ve beğenmiş biri olaraktan elimde popcorn bira gittiğim filmdir. yalnız yediğim içtiğim burnumdan geldi çoğu sahnede. ya bu kadar fantastik olmamıştı die hard serisi ya da ben büyüdüm, bilemiyorum. hele ki kötü hacker kişisi allah gibi, somali'deki bir vibratörü bile kontrol edecek kadar kabiliyetli. sonunda eğlendik çıktık filmden.
---spoiler---
yiipie kay-eee motherfucker!
---spoiler---
- klasik aksiyon rutininden kaçınmadan eğlenceli olmayı başaran film. mary elizabeth winstead harcanmıştır, ama bruce willis yine muhteşemdir.
- e o zaman ölelim bari dedirten film ismi.
izledik, ölemedik, uyuduk..
- some habbits die hard düsturu ile ilk fragmanları sinemalara düştüğünden beri bekliyordum filmi. geldiği gün gidip görme fırsatım oldu ve son derece menun ayrıldım sinemada. kabül film öyle şahane bir sinema filmi değil veya derinlemesine katmanlı bir senaryoya sahip değil; ama film bir aksiyon filminde olması gerekenleri ve die hard serisinden beklenenleri oldukça doyurucu bir biçimde karşılıyor. bruce willis'in performansı oldukça doyurucu sahneler oldukça sürükleyici ve akan giden aksiyonun etrafına serpilmiş espriler oldukça şahane, sonuç olarak fazla derin birşey beklemeden eğlenmek için gidilmesi ve 2 saatlik film süresi bounca eğlenilesi bir film. zorlama entellektüel eleştirilere kapılmadan gönül rahatlığı ile gidin izleyin derim, hayır yani die hard gibi bir seriden nasıl bir film bekliyorlardı olmusuz yönde eleştirenler, ne gibi bir film buldular anlıyamıyorum...
- bruce willis'in, otoyol betonuyla uçak düşürdüğü filmdir.
diğer klasik aksiyon filmlerinden farklı olarak, bir aşk-meşk hikayesi yoktur.
film baştan sona kadar aksiyondur.
aksiyon sevenlerin hoşuna gidecek bir filmdir kanımca.
kaçırılmamalıdır.
- oldukça başarılı bulduğum, çerez film. aslan bruce wills abimiz yaşlı falan ama, john mcclane yine harikalar yaratıyor. 4 temmuz'da amerika'nın başına gene birileri çorap örmektedir, ve bu işlere gidip bulaşan gene mcclane'dir.
filmi izlediğimi belli etmek için bir de detay bilgi vereyim. sanırım en sinir olduğum sahne; baş kötü abimizin mcclane'in sicilini gözlerinin önüne getirdiği sahne idi. mcclane'e kıl olmak için bir sürü sebebi olan baş kötü yakışıklı abi, dedektifimizin tüm sicilini önüne getirir bilgisayar ortamında ve hayat hikayesine, eski karısına, kızına falan bakar. hatta john baba ile "ehehe paranı sıfırladım az önce" diye dalga geçen kavat, o kadar ıncık boncuk bilgiler arasından die hard 1/2/3'teki olaylara dair hiç mi bir kahramanlık hikayesi görmemiştir? "oha nakatomi plazayı sen mi kurtardın, oha mcclane oha" falan olması lazımdı. cıkcıkcık, emeğe saygı.
bir de diğer kahraman amerikanımıza ve ona adanmış chuck norris facts'e bir gönderme yapalım: chuck norris, john mcclane'i döver ama kazanacak olan daima john mcclane olacaktır. adam aşmış.(azureel, 15.07.2007 04:36 ~ 04:37)
- (bkz: ölümsüz)
(bkz: anladın sen)
- cillop gibi bir die hard serisi devamı. aksiyonundan bir saniye bile şüphe etmedim gitmeden önce, aksiyonun yanında john mcclane'in repliklerinin gene süper olacağını, gene bir şeylere gıcık olacağını ve telefon üzerinden kötü adamı gene ayar manyağı yapacağını biliyordum. karşılaştığım şey kesinlikle istediklerimdi.
tamam bazı sahnelerde aksiyon olayını abartmış olabilirler. ama john mcclane be bu, zeus'la köprüden geminin üzerine atlamış adam, neyin mantığından bahsediyorsun ki. anti kahramanların en güzeline sahip film. daha ne istiyon lan?
- (bkz: live together die alone)
- transporter 2 tadında, uçakların eski bir arni filminde olduğu gibi şehir içinde manevralar yaptığı, havada asılı kaldığı, her biri boyum kadar olan mermilerle bir arabayı vuramadığı, pilotun iki eliyle bir işi beceremediği, helikopterlerin arabayla düşürülebildiği gerçeğini yüzümüze çarpan ama ayarmatör bruce can'ın şirinlikleri ve sözleriyle kotarmaya çalıştığı film olmuştur. diğer üç film daha görkemli ve gözle görülür düşmanlara/eylemlere sahipken bu biraz ortada kalmıştır.
(bkz: telsizden ayar vermek)
(bkz: free run)
(bkz: transporter 2)
- klasik amerikan filmleri hikayesine sahip başka bir aksiyon içerikli film.
kötü adamlar ülkeyi bir şekilde felakete sürüklerler,koskoca hükümet hiçbir şey yapamaz,sadece bizim kahraman polis tek başına herkesi ve herşeyi kurtarır.
artık bu konulardan sıkldık,çünkü sonu belli.(ceyus, 24.08.2007 05:29)
- http://www.sinemaestro.com/...
|