1977 yapımı izlenmesi gereken bir türk filmi. yönetmeni
orhan elmas'tır.
oyuncular:
osman alyanak, ıtır esen, ayfer feray, selçuk özer, necla nazır, saadet gürses, cemal gencer, turgut boralı, neslihan danışman, selim naşit, cem kurtiz
konu alıntısı:"lise çağındaki genç kızların zevkleri, aileleri ile yaşadıkları çatışmalar ve başlarına gelebilecek iyi kötü olayları anlatan bir film. nezahat, oya ve buket lisede okuyan ve farklı aile yapılarına sahip üç yakın arkadaştır.herbirininde gelecek için farklı hayalleri vardır.
lise döneminde çok yakın olan üç arkadaş 5 yıl sonra tekrar mezun oldukları okulun bahçesinde buluşmak için sözleşirler.ancak hayat bu üç arkadaşı farklı yerlere savurur.ünlü bir manken olmak isteyen buket'in sonu intihar,nezahat ise baba baskısından kurtulmak için evden kaçıp gönül adıyla fahişe olur.oya ise evlenmeye hazırlanan bir doktor.
5 senenin sonunda nezahat, buluşma günlerinde taksinin içinden, aralarında en düzgün hayatı yaşayan arkadaşını uzaktan izler, yanına gitmeye cesaret edemez ; şoföre "sür " der. şoför "nereye" diye sorduğunda "beni nerden almıştın?" der. şoför, pis bir sırıtışla "sokaktan" diye cevap verir. nezahat o zaman o sokağa bırak beni der ve fonda semiramis pekkan'dan
bana yalan söylediler çalmaya başlar.
yine aynı okulun bahçesi ve yine üç arkadaş ve son. filmin en etkileyici iki sahnesinden biridir bu.
bir diğeri ise, güzellik kraliçesi olayım derken ona buna peşkeş çekilen betigül(buket)'ün, sonunda babasıyla karşılaşmasıdır ki, babası methini duyduğu bu kızı metres tutmak istemektedir."
(bkz:
bana yalan söylediler)
(bkz:
ıssız adam)