lise tarih ders kitapları   

adana çık aradan

1. öğrencilere genç yaşlarda milliyetçilik duygusunun aşılandığı kitaplardır.kitabı okurken "bütün savaşlarda osmanlı ordusu centilmence savaşmış,hep karşı taraf ipnelik yapmıştır" gibi bir tutum sergilendiği hemen anlaşılır.hiçbir savaş adilce olmamıştır.

ha,bu yazıyı okuyup da şimdi bana "milliyetçilik atatürk'ün ilkelerinden birisi,tabii ki milliyetçilik yapacaklar" diyenler çıkacaktır şüphesiz..aynı mantıkla bakacak olursak devrimcilik de atatürkün ilkerlerinden biridir.neden bütün tarih kitaplarında sadece atatürk'ün yaptığı devrimler yazar da,ondan sonraki liderlerin devrimleri yazmaz?..yoktur çünkü.

edit: bakıyorum da bu giri "en sevilmeyen eserleri"m bölümünde birinci sıraya oturmuş bile..pardon da,yanlış,yalan bir şeyler mi yazdım ben?.."benim görüşümde değilsen öl" zihniyeti daha ne kadar sürecek acaba..
    (close2death, 28.02.2005 16:06 ~ 02.03.2005 17:50)
  2. sait hocanın pek sık değindiği kitaplar..
    (fırtık, 28.02.2005 19:19)
  3. osmanlı'nın kuruluşundan gerileme devrine kadar olan kısmı zevkle okunan, gerileme devrine girip savaşları kaybetmeye başlayınca sıkıcı olmaya başlayan, sonra inkılap tarihi ve kurtuluş savaşına geçince yeni bir heyecan ve gaz alan sonra da malesef hiç bir ders alınmadan unutulup giden kitaplar...
    (easy company, 01.03.2005 09:00)
  4. atatürk'ün 1. sayfada kargaları 2. sayfada yunanları kovaladığı ruh katili kitaplar.
    (yuziko, 01.03.2005 19:53)
  5. coğrafya kitabıyla birlikte en fazla karalanma armasına sahip lise kitapları
    (solti, 01.03.2005 20:01)
  6. sırasıyla;
    lise 1 : anadolu'da tarih öncesi çağların özellikleri, türk tarihi (orta asya türk devletleri, islam tarihi, islam devletleri, selçuklu imp, moğol imp, anadolu selçuklu devleti ve beylikler)

lise 2 : osmanlı imparatorluğunda ve avrupa'da görülen siyasi, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmeler..yani kısaca osmanlı tarihi

lise 3 : inkilap tarihi, atatürk ilke ve inkilapları gösterilir.

hepsinde aklımıza kazınan isimler ya da cümleler vardır. şöyle ki;
    lise 1 için : (bkz: alaeddin keykubat)
    lise 2 için : (bkz: fetret devri)
    lise 3 için : (bkz: almanlar yenilince biz de yenilmiş sayıldık)
    gibi..
    (atalante, 21.05.2006 15:10 ~ 15:13)
  7. asla sahip olmadığım kitaplardır
    (sorunsal, 26.05.2006 16:34)
  8. genellikle kemal kara'nın yazdığı kitaplardır.osmanlı devleti savaşta galip gelkdikten sonra +işte böyle bütün devletlerin amına koyduk,hepsini becerdik oooo yeaah,osmanlı devleti savaş kaybettiği zaman da tüh ha sikiyim böyle şansı,arkadan tatarlar vurmasaydı şerefsizim ammına koyardık. maaalesef ve esefle belirtmeliyim ki bu savaşta yenildik ama önemli değil lig daha uzun artık önümüzdeki savaşalara bakacağız şeklindeki tepkileri yansıtan kitaplardır
    (genius kusagami, 06.04.2007 11:52 ~ 11:52)
  9. resmi tarihin uydurmalarının dolu olduğu kitaplardır. sanılanın aksine milliyetçi duyguları okşamak yerine körelttiği kanaatindeyim. çünkü boş içeriğle ne kadar etkili olabilirki milliyetçi duygular üzerinde
    (lemuria, 06.04.2007 12:09)
  10. asıl öğretmesi gereken 1950 sonrası döneme hiç değinmeyen, bu çağda hala hangi padişahın annesinin sarayda hükmünün geçtiğinden bahseden kitaplar. 1960 ihtilalinin ne olduğunu tarih dersinde öğrenmeden liseden mezun olan öğrencilerin okuduğu, tarihin alüvyon tabakasından ibaret kitaplar.
    (john voxville, 03.05.2008 02:29)
  11. okunmasa,okutulmasa daha iyi olacak tarih kitaplarıdır. kendini tekrar ederler sürekli. aynı yazılar, aynı yazarlar, aynı olaylar. hiç bir şey değişmez, hatta aynı cümleler.
    (bana bir nick bulun, 03.05.2008 02:35 ~ 02:37)
  12. içlerinde sınavın hemen ardından unutulacak ezber bilgiler bulunan, yakın tarihle ilgili ise hiçbir şey bulunmayan, dolayısıyla liselilerin "80de noldu ki?" gibi sorular sorabilmesine mahal veren kitaplardır.
    (koalamsı, 03.05.2008 16:25)