türkiye'de hemen hemen bütün meslek yüksekokullarının görünümü bir yana direkt olarak gündüzleri lise öğrencilerinin, akşamları ise yüksekokul öğrencilerinin aynı dershaneyi kullanması sonucu oluşan durumdur.
birde lise işleyişinde olan üniversiteler vardır ki transkriptinizi bile sizden habersiz velinize yollarlar.tabelada üniversite yazar ancak idare şekli tamamen lise kafalıdır.lise zihniyeti vardır.utanılmasa öğrenci velisi,veli toplantısı için okula çağrılacaktır.
lise mantığında çalışan üniversite görünümlü yerlerden sadece görünüm açısından ayrılan üniversitelerdir. eğitim anlayışı, öğrenciye yaklaşım, düşüncelerin özgürce söylenememesi ve fikir üretilememesi açısından lise görünümlü olmuş, amerikan üniversitelerine taş çıkaracak cinsten olmuş aralarında bir fark yoktur.
deü iibfdir bu. gerek kampüs, gerek eğitim, gerek öğrencilerinin gerekse öğretim üyelerinin geri kalmış, adam sendeci zihniyetiyle liseden bozma bir üniversitedir.
kimlik bunalımı yaşayan pezevenk üniversitedir. zil çalınca derse girme alışkanlığı devam etmektedir. kimse umutlanmasınır ayrıca. kızlar filan da teklif etmiyordur. öyle sağda solda yiyiş yapmaktan bahsetimeyeceğim bile. armadillo lan bu! evet.
itü'dür.öğrenciyi kastracam derslere sürekli devam ettirecem diye bu kadar kasan kaç okul vardır?başka kaç üniversitede hiç boşluksuz 9 hafta sınav vardır?her hafta yapılan quizler,ödevler ve raporları söylemeye bile gerek duymuyorum.(bkz: çok doluyum sözlük)
üniversite bazında bir genelleme yapmak yanlış olsa da çoğu üniversitenin yabancı diller yüksek okulları bu gruba dahildirler. hem görünüm hem de dersler bakımından liseden pek farkı yoktur bu okulların. öğrencileri de (hazırlık sınıfındakiler) liseden yeni kopup geldikleri için hala kendilerini lisede sanmaktadırlar.