belki ilginizi çeker
  1. · sweet valley high
  2. · arka sıradakiler
  3. · lise defteri
  4. · hayat bilgisi
  5. · kavak yelleri
  6. · oks anneleri
  7. · affet bizi hocam
gündem
  1. · dünyanın en seksi şarkısı
  2. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  3. · boylumlama
  4. · darwin i bitiren balık
  5. · öğretmenler günü
  6. · kar yağarken hissedilen duygular
  7. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  8. · istiklal caddesinde yaşayanlar
  9. · minibüs

lise dizileri  

1. (spyder, 17.03.2004 10:47)
  2. gerçekdışı lise ortamlarıyla izleyiciyi karşısına çekebilen diziler
    (alf, 17.03.2004 11:01)
  3. üniversiteye girdikten sonra liselinin değerini anlayan liseli fetişistlerini ekrana yapıştıran dizi tipi
    (dawsan, 17.03.2004 11:55)
  4. (kerrigan, 29.04.2004 13:07 ~ 13:08)
  5. sırf lise dizisi çekiyorum aaaaa bakın reyting fantezilerim üst seviyede gibisinden populasyona uymak amacı ile erken kalkanın bu dizi tipine kanalize olması durumudur.yaptıkları salaklıklar had safhadadır.mesela eşit ağırlık öğrencisi olan bir kızın acaba mimarlık mı seçsem yoksa uluslararası ilişkiler mi deme gafletinde bulunması buna bir örnektir.
    (pudra, 13.09.2004 16:41)
  6. eşek kadar adamları ve kızları önümüze çıkarıp dalga geçercesine çekilen dizilerdir. öyle bir lise hayatı sunulur ki hangi ülkede olduğunuzu unutursunuz. sizde laylaylom yaparak, dibine kadar eğlenerek geçirmişsinizdir lise hayatınızı belki fakat o dizilerdekilerle karşılaştırıldığınızda; hayatı 19 yaşında çözdüğünü sanan gerizekalı sınıfına sokulacak kadar ağır takılmış durursunuz.
    (jellicle, 07.03.2006 23:05 ~ 23:05)
  7. efsaneleşmiş, çocukluk dönemimin bir numaralı dizisi olan çılgın bediş ten sonra bir daha onun kalitesi ve sıcaklığını yakalayamayan, günümüz lise gerçeklerinden uzak kişiler tarafından senaryolarının oluşturulduğunu düşündüğüm ve her nedense ana kahramanlar olan lise son sınıftaki öğrencilerin dizi sevilip birkaç yıl daha yayında kalınca bir türlü mezun olamamaları durumuna sahne olan, herkesin hayatının en renkli dönemini geçirdiği lise ortamından beslenen dizi türü.
    (erc, 01.07.2006 02:13)
  8. reytinglerin nedeni liseli etekleri fantazisi olabilir mi diye düşünmeden edemeyeceğim diziler güruhu
    (skin, 01.07.2006 03:37)
  9. erkek öğrenciler küfürlü konuşmaz bu dizilerde.
    (squadron, 01.07.2006 03:47)
  10. yeni moda olanı da;
    (bkz: kavak yelleri)
    (karamelize ekmek, 13.07.2007 04:29)
  11. sürekli eleştirilen dizilerdir. ki şöyledir efenim.. bunları eleştirenler ikiye ayrılırlar:

1- karşısına bir kez geçip neye benzediğine bakmayıp ön yargıyla yaklaşanlar
    2- sürekli karşısında oturup izleyip, sırıtıp, kıçıyla gülüp eğlenen sonrada karizmayı kurtarmak adına "izlemem lan ben o dizileri, ben televizyon izlemem zaten, hem neymiş o dizi öyle iyykk amann.." gibi tepkiler gösterenlerdir. hani karizmayı kurtarıcaklar akıllarınca, herkes bir ego tatmini, karizma kuuullllluk peşinde ya. kişi böyle diziler izlemeyince(yanlış anlaşılmasın genellemeler için konuşuyorum) karakteri daha hoş olcak işte..

her iki durumda da haksızsınızdır. bir geçin hele başına, bir iki bölüm izleyin bakın. hani konu saçmadır ama eğlenirsiniz, ya da eğlenceli değildir de bir şeyler öğrenirsiniz. ama yok hep en iyisini bilirler ya..

(bkz: asabımı bozma)
    (madhate, 13.07.2007 08:10)
  12. (itü sözlük e bir daha girersem alacağım nick budur, 13.07.2007 08:13)
  13. normal lise hayatının onda birini dahi yansıtmayan dizilerdir.
    (almanlar yenilince biz de yenilmiş sayıldık, 13.07.2007 11:55)
  14. liseyle uzaktan yakından alakası olmayan sadece ünlü ve kitlesi olan insanların oynadığı dizilerdir. kocaman sekiz tane çocuğu var , dört tane evlilik yaşamış ama lisede fırlamayı oynuyor.
    oldu mu?
    olmadı.
    (justfrozen, 13.07.2007 12:02)
  15. insanda "ulan ben de lise okudum da ben de zaman zaman çeşitli haylazlıklar yaptım ama bu kadarına da yuh" dedirten dizi çeşitleri.hayır adamların öss'ye birkaç haftası var,bunlar daha hala laylaylom.normal şartlarda o dönemdeki bir öğrenci gece rüyasında bile soru çözer ya.
    (lord hypnos, 13.07.2007 12:19)
  16. (depresif, 03.04.2008 17:31)
  17. genelde karakterleri canlandıran kişilerin yaşları lise yaşından büyüktür. boyundan büyük işler yaparlar
    (alonewalk03, 26.06.2008 02:32)
  18. (seperated ways, 26.06.2008 02:40)
  19. (bkz: hayat bilgisi)
    (bkz: lise defteri)
    (bkz: arka sıradakiler)

lise adayları için

(bkz: oks anneleri)
    (kkadirr1989, 26.06.2008 02:44)
  20. liseden yeni mezun olmuş bünyeler için gıpta ile izlenecek dizilerdir. bütün lise dizilerinde de 25-30 yaşındaki herifleri kızları liseli diye yuttururlar. hiçbirinin çehresinde sivilce yoktur, iyiler ve kötüler olarak ayrılırlar sınıfta. amerikan kolej filmleri tarzında hep güzel kız tayfası vardır ve yanlarında bir iki tane çirkin kız serpiştirilir. otoriter bi hoca olmazsa olmazıdır. başka bir lise ile muhakkak bir spor müsabakasına girilir ve destansı bi şekilde galip gelinir. basketbol yada futbol tercihimizdir.

(bkz: koçum benim)
    (bkz: lise defteri)
    (kuzen, 10.09.2009 15:15)
  21. sweet valley high diye bir dizi vardı çok eskilerde.
    (kedikedi, 10.09.2009 15:18)
  22. oyuncularının genelinin lise çağını çoktaan aşıp hatta 30lu yaşlarına merdiven dayamış kişilerden oluşan ve her lise öğrencisinin izlerken "bu benlemi yaşıt şimdi yok artık " diye iç geçirmeden duramadığı ve garip fanlara sahip olan dizi çeşidi.bu dizilerde erkekler hep yakışıklı kızlar ise son derece güzel ve çekicidir .yani normal okul hayatıyla uzaktan yakından bir alakası bulunmamaktadır.ayrıca dizideki aşklar,ayrılıklar,ihanetler,entrikalar da dallası aratmaz hani .yahu bu yaştaki insanın yaşamı bu kadar hareketli mi olur kardeşim.otur öss'ne çalış tenefüslerde git masa tenisi falan oyna ne bu şimdi?
    (half sole, 10.09.2009 15:38)
  23. "nasıl oldu da yazılmadı?" dedim kendi kendime. "hiç mi kimse pembe dizi izlemedi ? " dedim.

natalia oreiro ve thalia dizileri başta olmak üzere bilimum pembe diziler. izledim evet!
    (yazar ne yazar ne yazamaz, 10.09.2009 16:04)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil