bilgisayar mühendisliği bölümüne mat 281e kodu ile ayrı olarak verilen ders. 2 dene kalınca fotokopisi var, sadece fotokopiler 26 ytl. varın gerisini siz düşünün ders normalinden kolay mı zor mu...
ilk derslerde matriste toplama, çıkarma işlemlerinin gösterildiği, buna kanıp dersi vizeye kadar sallamayan öğrenciler sayesinde ortalamanın 100 üzerinden 40 civarında gezindiği ders.
işletme mühendisinin başta "benim bu dersle ne alakam var" dediği daha sonra matematiksel ekonomi ve ekonometri gibi dersler sayesinde gözünün açıldığı ders.
hiç ama hiçbir işine yaramayacağı bilindiği halde seçmeli olarak verilen bölümlerin mevcut olduğu havuz dersi.
havuz dersi olmasından dolayı, (alınan ders notuna bakıldığında) kimden aldığınızın pek önemi yoktur. ders anlatımı hocadan hocaya tabii ki değişir. dersi alanların üçte birinin kaldığı rivayet edilir. herkes çok kolay bir ders olduğunu söyler ama dersi bir kerede alıp geçenle tanışmadım. (ya da benim çevrem çok tembel)
matematik mühendislerine* de havuzdan ayrı olarak verilen, temelde çok değişkenli denklem sistemlerinin çözümlerini ve yapılarını farklı bir bakış açısıyla gösterdiğinden tüm mühendisler için fundamental olan ders.
(bkz: recep korkmaz)
aslında çok kolay ve basittir. matematiği de acayip kolaylaştırır. lakin, lineer cebir dersinde öğrenciler temelleri iyi kavrasın derken, başka şeyler kavratıyorlar.
sınıfın %70'inin kalmasıyla dumura uğradığım ders.bir şeyleri ispatlamaktan yorgun düşer bünye.nitekim o gözü kör olasıca matrisler her delikten karşınıza çıkıp size el sallar.içinizden lanet ede ede kafanıza sokmaya çalışırsınız kurallarını.
bilhassa yapı analizi programlarının çalışma mantığını idrak etmek anlamında gayet gerekli bir ders ama sadece anlamanız için uygulama kısmı sakat çünkü.