doğrudan 1 gbps yapıp sınırsız verip üstüne de japonya'daki gibi sudan ucuz interneti tedarik etmek ancak cinin 3 dileğinden birine verilen beyanname ile olur arkadaşlar. daha 2001'de adsl ile tanışan gençlik birden durumunu beğenmez oldu. hatların durumu belli, alt yapı belli, abone sayısı belli. ya zaten mühendis adam da vardır diye düşünüyorum, kaynaklar sınırsız mı sanki. ayrıca şu kesindir ki kimse her gün koca koca iso, image cinsi şeyler indirip silmiyordur. öyle yapıyorsa o bilgisayar kullanmıyor sadece tatmin yapıyordur. yoksa öyle hayvan gibi şeyler indir indir ne yapacaksın? her gün yeni bir bilgisayar mı kuruyor bu insanlar? hadi diyelim onca indirilen veriyi saklıyor bu insanlar (ister dvd ister hafızada); e o zaman zaten ona yetişecek dvdyi ya da hafızayı alacak para da vardır.
ha yok ben sürekli film izlemek istiyorum, izleyip silerim denilirse, gidilir bir zahmet (itülüler için) gölet ya da vadiden birilerine liste verilir de onlar bahsi geçilen japonya hızına yakın hızda indirip verirler.
uç durumlar gösterilerek geneli kötülemek de yanlıştır. keza şu anda elinde imkan olsa tek kalemde 100 gb'lık veriyi indirmek isteyen muhterem de çıkar. ona japonya dayanmaz.
ayrıca bizi başkalıyla kıyaslamak da yanlış bir düşünce bence. burası burasıdır, orası orası. biz kendimiz gelişmeye bakalım. henüz 1998'de dial-up modem gürültüsüyle iki salak sayfa açmak için ekran başında kan gelirdi artık.
hem telekom'daki adamların elinde internet var, aralarında jamesonlar indirip izliyorlar, oyun oynuyorlar, bize de vermiyorlar zannediliyor sanırım. bu ülkenin hakkari'ye de izmir'e de bütün hizmetleri yetiştirmesi lazım, öyle ha deyince ertesi gün aya füze yollayamayız. ona bakarsanız, daha geçenlerde
formula g oldu. güneş enerjili arabalar. fakülteden arkadaşlar gitti fransa'ya benzer bir yarış için. biz daha bunun öğrenci işi modellerini üretirken adamlar benzin istasyonu gibi şarj istasyonları kurup yollarda bu arabalarla gezmeye başlamış. e hadi biz de söylenelim o zaman niye fabrika açılmıyor diye. zor arkadaşlar zor bu işler.