belki ilginizi çeker
  1. · lida daidaihua kapsül
  2. · prolife fx15
  3. · zayıflama ilacı
gündem
  1. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  2. · google wave
  3. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  4. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  5. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  6. · günün tek cümlelik özeti
  7. · boylumlama
  8. · starbucks
  9. · robot rock

lida  

1. lida yosun kapsülü olarak tanımlanan bir zayıflama ilacı. doğal olduğunu savunanlara inanılmaması gerektiği söyleniyor. vücutta direkt olarak beyni etkileyerek geri dönüşü olmaz zararlara yol açabiliyormuş.
    (karamelize ekmek, 30.04.2007 21:15 ~ 23.08.2007 18:09)
  2. neşeli ve son derece ferah renklerle "yosunum ben doğalım" diyen kutusuna bakıp, parası neyse verip, hoplaya zıplaya eve gittim.
    gün boyu hiç acıkmadım.
    bu iş tamamdır dedim.
    harikaydım.
    akşam saatlerinde birşeyler dürtmeye başladı. yapay bir heyecan, dayanağı olmayan bir korku, "gibi" mutluluk hali.
    üzerinde durmadım.
    yatma vakti geldi, fakat uykunun gelmesi gereken yerde yeller esiyordu. beklerim, gecikmez fazla dedim. bunu derken sabah oldu. duvarkağıdı desenlerini çizebilecek kadar iyi ezberledim.
    kalp atışlarının hızına kulak kabartmaya korktum. kabartırsam onlar daha da kabaracaktı lakin.
    3 gün o tek ilacın etkisi yüzünden gün başına 3'er saat uyuyabildim.
    böyle tehlikeli böyle saçma şey görmedim.
    (creme brulee, 09.05.2007 19:29 ~ 21.06.2007 13:40)
  3. az önce şirket yetkilileriyle yaptığım görüşme sonucu, içeriğinde neler olduğunu öğrendiğim zayıflama ilacı:

ıngredients for lida daidaihua capsule:
    the raw material for this product is daidaihua, fuling, cumquat and medical amylum, etc.
    proportion of ingredients:
    extracts from daidaihua: 32%
    extracts from fuling: 18%
    extracts from cumquat: 11%
    medical amylum: 39%
    character of the product: analogous write powder
    heat of the product: less than 0.15 calories for one capsule

söylenene göre, içinde subitramin gibi doktor kontrolünde kullanılması gereken bir madde bulunmuyor. dün kullanmaya başladım, ve ilk günden çok şey farkettiğini söyleyebilirim. evet uykuyu alıp götürüyor, ancak gün boyu acıkmıyorsunuz. bu şekilde devam ederse 1 ayda 20 kilo vereceğimi düşünüyorum, zira bugün 1 kilo verdim bile.

araştırmaya devam ediyorum, olumsuz bir şey bulursam hemen kullanımını keseceğim.
    (excessive, 24.07.2007 05:39)
  4. eczacıların hala şüpheyle baktıkları ve bu sebepten dolayı çoğu eczanede hala bulunmayan ilaç.
    (melony, 02.08.2007 20:27)
  5. çipura(çupra çipra artık hangisiyse) balığının küçüğü olan lidakinin kısaltılmış hali.

örnek

hasan ne var lan bu gün?

lida var osman abi
    (elessar, 02.08.2007 20:44)
  6. kanal 1 bilgi işlem müdürü ertan geyik'in ölümüne sebep olan ve satışı yasak olmasına rağmen hala bazı eczanelerde satılan zayıflama ilacı.
    (şirret, 02.09.2007 14:52)
  7. 1 kişinin ölümüne yol açmış zayıflama ilacı. ilacın içinde bulunan bilmem ne maddesinin vücutta tahribat yarattığından devlet, itahalat izninin kaldırıldığını açıkladı, satıcıların da ihbarını istiyor.
    (tubs, 02.09.2007 20:55)
  8. kalp atışını, dolayısıyla metabolizmayı hızlandırarak daha çok kalori yakılması sonucu kilo verdirmeyi hedefleyen ilaç. kalbinde problemi olanlar için hayati tehlike söz konusu. bu nedenle ülkemizde yasaklanmıştır ama engel tanımayan halkımızın ısrarlı talepleri sonucu çoğu eczane bu ilacı el altından satmaya devam ediyor. halkın bilinçli olup satın almaması, veya şikayette bulunması gerekirken göz göre göre ateşle oynanıyor, akıl alır gibi değil. şu sıralar eczanelere baskınlar düzenleniyor, raflarda lida aranıyor. bilinmeli ki bir emek harcanmadan kolay başarı yok. ingilizcesi "no pain, no gain". sağlıklı kilo vermenin tek yolu yediğinden fazla kalori harcamak, matematik işlemi gibi, basit. bunun lamı cimi yok, az yiyeceksin, ya da spor yapacaksın.
    (maximus, 05.09.2007 00:08)
  9. ambalajının üzerinde, içeriğini belirten kısımda sibutramin (reductil isimli ilacın etken maddesi. abbott isimli firma üretir ve sağlık bakanlığı ruhsatlıdır) bulunmamasına rağmen, sağlık bakanlığının var olduğunu belirtip yasakladığı zayıflama hedesidir.

her ne olursa olsun; çok kısa sürede fazla kilo vermenin sağlığa zararları açıkça ortadadır.
    lida yasaklanır, bir başka ürün bu talebi karşılamak için piyasaya çıkar, meşhur olur.
    (luto, 05.09.2007 00:33 ~ 00:36)
  10. son dönemlerde basında ve halk arasında oldukça gündemde olan takviye edici gıdalardan yalnızca birisdir. tam adı ise lida daidaihua kapsül(gıda takviyesi) 'dir.
    ithal edilen takviye edici gıda olarak tanımlanan lidanın ve bu tip gıdaların tüm ithalat izinleri tarım ve köyişleri bakanlığınca verilmektedir. bir ilaç olarak düşünülmemelidir. ancak takviye edici gıda olması gerekli bu tip ürünlerin bileşimlerinde sibutramin maddesi bulunması ve bu madde içeren ilaçların bile doktor kontrolünde ve belli dozlarda kullanılması gerektiği düşünülürse, bu ürün takviye edici gıda değil de artık bir ilaç halini almıştır.

akıllara gelen soru madem gıda takviyesi bu ürün ithal izni alırken neden gerekli analizleri yapılarak bileşimi incelenmedi? şayet ilaç ise sağlık bakanlığı nerde? bu tip ürünlerin takibini neden yapmıyor veya yapamıyor? sadece bu ürünler değil ki eczanelerde satılan. bir çok ilaca parasını verdiğimiz sürece reçetesiz bir şekilde sahip olabiliyoruz. kanayan bir yaradır bu durum. fazla büyümeden yaraya müdahele edilmeli bu ürünlerin ithalatı konusunda mutlaka bakanlıkların işbirliği içerisinde görevlerini yürütmeleri gerekmektedir.
    (beybabacan, 13.09.2007 14:06 ~ 14:07)
  11. bir kız ismidir aynı zamanda.
    (punica, 09.09.2008 21:52)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil