liberal ekonomiyi ve liberal siyaseti savunurken çabucak zengin olmayı amaçlayan ve bu yolda hiçbir değer yargısını kabul etmeyen, her şeyi mübah gören kimse.
kaynak : (bkz.
http://www.tdk.gov.tr)
(skuba, 11.07.2004 22:51 ~ 22:52)
genellikle liberal olmayanların, türkiye şartlarında zamanın ötesinde bir ideoloji olan
liberalizme ve destekleyenlerine serbest atış yöntemidir. ayrıca liberalizmin ne olduğunu tam olarak bilemeyenlerin de,
liberal kelimesi yerine kullandıkları terimdir.
(bkz:
hemen anarşik faşik oldunuz)
(bkz:
memnun kaygısız)
emin çolaşan vb nin
liberalleri aşağılamakta kullandığı kelime.
liberaller umursuyormu peki, o ayrı konu.
(brayton, 20.03.2007 04:38 ~ 06:47)
zengin sofralarının ve davetlerinin değişmez müdavimlerinede liboş derler.
(çavuş, 05.06.2007 22:21)
önceden sosyalist olup sonradan liberalizme dönen kişilere verilen aşağılayıcı lakap. "lib" kısmı liberal'den, "oş" kısmı ise dönmekten gelir. kavram ilk önce emin çölaşan tarafından, mehmet barlas için kullanılmış, sonradan 80 darbesi sonrasında dönen tüm entelektüeller için kullanılmaya başlamıştır. önceden liberal olup sonradan solcuya dönmüş olanlar için, yani karşıtı için (bkz:
sosoş). ama bakmasanız da olur, çünkü yok öyle biri.
(earendill, 30.09.2007 16:57 ~ 09.10.2007 00:36)
atatürkçü geçinen dar görüşlü kesimlerin icat ettiği, uzlaşmacı ve daha geniş bir çerçevede düşünmeye çalışan insanlara taktıkları isim.
viski içer liboşlar, kaliteli bir kadeh viski karşılığında bütün ulusal çıkarları değişebilirler. hatta bunların ağababaları olan birisi verdiği bir demeçte; kadın göğsüne vatanı satabileceğini açıklamıştı.
(bkz:
ahmet altan)
başbuğ m. k. atatürk'ten hazzetmezler, kahraman türk ordusuna karşıdırlar. göbeklidir bunlar, tombul tombul elleri vardır. gucci marka cüzdanları soros'un uzantılarından aldıkları dolarlarla doludur.
çoğu eski kominist olmasına rağmen eskiden gemilerini öfkeyle taşladıkları amerikanın yeşil paraları için atmayacakları takla yoktur.
homofobik magandaların, liberalleri tanımlamak için kullandıkları içinde eşcinsel iması bulunan sözcük.
isviçre de yapılan bir ankete göre homofobik kişilerin % 99'u "ulan gün gelirde tek sahip olduğum değer olan bu götü siktirmek istersem ne yaparım ben" diye düşünürlermiş zaman zaman.
(jarat, 26.06.2009 15:22)
bu ülke, amerika ile rusya'nın kıskacındayken bu insanlar, birileri özgürlük ve halk için can verirken sustular.
ülkücü denilen adam bile, sonuçta bir ideale inanıyordu, şeriatı savunan biri bile hiç olmazsa memleketi için doğru olduğuna inandığı bir duruşa sahipti. soldan sağa, hiç olmazsa herkes, savunduğu idealin arkasında duruyordu, ama bu adamlar, "ben kendi götümü koruyayım" modunda okudular, iş kurdular, büyüdüler, adam oldular ve şimdi işte tepede bu kafalar.
aradan seneler geçti, hizmet sektörüne ve batılıların akıtacağı sıcak paraya, batılıların yaratacağı istihdama ve halktan kopardığı vergiye sırtını dayayarak varlığı sürdürtülen bu ülkenin içindeki işte bu insanlar, aydın edasıyla konuşuyorlar.
eski yök başkanı'nın "ben amerikancıyım" diye yalvarışını unutmamak gerek.
içi boş bir gelişme, sağa sola dokunmamak, suya sabuna dokunmadan sığ sularda dolaşmak, tanımsız bir globelleşme, geleceği belirsiz söylemleri özgürlük ve ab kriterleriyle süslemek, ruhsuz ve entellektüelize edilmiş cümleler...
ciğeri beş para etmez insanlar işte.
(skuba, 02.07.2009 02:09 ~ 02:10)
böyle puşt gibim ibne gibim bişey.
geçmişteki sıfatlarının herhangi bir önemi yoktur, liboş olunmaz, liboş doğulur.
gelinecek son mertebedir, bundan öte bişey olunmaz.
devredilemez ve asla terk edilemez. gittikçe batan bünye daha fazla liboşlaşır.
(budur, 23.09.2009 16:26)
en sevdiği türk büyüğü
turgut özal'dır.
(budur, 30.09.2009 13:40)
aymaz, adam sendeci, ben yaptım olducudur. bulaşıcıdır, hızla yayılır, vazgeçilemez bir hal alır, etkin olduğu yerlerde su sıkıntısı dönemlerinde, bahçeler yeşil kalır, araba yıkamacıların işlerinde bir değişiklik olmaz.
(budur, 26.10.2009 10:25)