futbolda, oyuncuların sahada dizilişlerine göre belli bir konumda oynayan futbolcunun pozisyonu *
ayrıca açık radyoda a'dan z'ye futboldan ve güzelliklerinden bahseden bir program
eskiden "kahraman" filan gibi bişey sandığım kelime.. "taffarel bir libero gibi çıktı ve topa sahip oldu" dedikçe spiker deli gibi duygulanırdım, gözlerim dolardı..
(moya the song, 02.06.2006 22:16 ~ 22.08.2006 19:47)
futbolda, kendi kalesine en yakın defans oyuncusunun mevkisi. ofsayt taktiğini bozması ve alan markajının yaygınlaşmasından olacak, günümüzün çağdaş taktiklerinde pek kullanılmaz.
italya'nın yerli e-posta, arama motoru, blog, video ve haber servisleri sunan portalı. italya'nın mynet'i de denilebilir. her 5 italyandan 4'ünün bir e-posta hesabı bulunur.
müjdat gezen'in liberallerden bahsederken kullandığı sözcüktür.
usta der ki: " ben onlara liberoyu daha uygun görüyorum, çünkü her yerde oynuyorlar."
doğru söze ne denir...
voleybol oyununda farklı forması ile göze carpan genellikle kısa boylu, sürekli savunma yapan degerli kişiliklerdir. oyunda savunma onun görevidir.lig takımlarında liberolar genellikle 5 bölgesi dedigimiz bölgelerde oynarlar. aslında voleybol uzun vatandaşlarımızın oynadığı bir spor dalıdır. fakat bu değil ki kısalar voleybol oynayamaz kısalar da voleybol oynar ama smaçör olarak değil lig takımlarında farkettiyseniz kısa oyuncular libero ya da pasör olurlar.liberoların oyunda yer almasının nedeni oyunda topun cabuk yere düşmesini engelleyerek seyirciye güzel bir oyun izletmek, aynı zamanda kısa oyuncuların oyunda yer bulmasını sağlamaktır.