tost için sakız büfe st.joseph'in karşısı.
sosisli için park büfe beşiktaş iskelesinin yanı, çaprazı her neyiyse. (gidince tipimi tarif selam söleyin, indirim yaparlar; ciddiyim!!!) sosisli amerikan ve hardalla yenir. mamullerin hepsi kendi üretimidir, hardalı dünyanın en güzel hardalıdır, bu konuda da ciddiyim.
damdasyon'un ara sokaklarından birinde yokuşun bitimindeki ocakbaşı, ustanın adı ahmet; girmeden sorarsınız ahmet usta burda mı çalışıyo diye.
döner için iskenderun atlas büfe. öküz doyuran diyin içeriye girer girmez, önce gözleri açıp bakarlar nereden biliyo diye, sonra da 3 günlük midenizi idare edicek bişey koyarlar önünüze.
kebap için adana'da tavuklu adana yapan yer, adını öğrenirim adana'lı biri sorarsa.(tavuklu adanayı yapan bi yer var(dı daha dorusu))
yukarda bahsettiim kebapçının oralarda abuhayat diye bi içecek satan baba var, çok babadır. içecek kendine özel meyva suyunu, muzlu süt ile karıştırır.
atom için iskenderun petek pastanesinin oralardaki mekan. bu atom bambi, kızılkayalar yapılan atomla uzaktan yakından âlâkalı değildir. fındık, fıstık, bal gibi yemişlerle süt ile karıştırılarak yapılır, sabah bi tane içen 80 saat falan uyumadan, o bar senin bu bar benim dolaşabilir, iskenderun'da bar yoktur ayrı.
yine iskenderun'da soğukoluk'tan piknik alanlarına çıkarken, aşıklar köprüsü diye dallama bi yer var, ordaki restorana oturup, usta terbiyeli yarım tavuk diyin, bi tane de salata çakıver diyin, doyun. samimi konuşun böyle.
bolu, göynük yolunda soğuksu kasabasında hemen yolun üstünde bi kahve vardır, menemen ya da alabalık yapar. ikisi de efsanedir, salatası da çok iyidir, çayı ise bir numaradır.
bodrum,bitez,poyraz restoran,körili tavuk.
rexx sinemasının karşısında durak büfe vardır doyburger ve özelburger kombosu yapılır, limonata içilir.
bunlar gündüz uğrayabileceğiniz yerler; ama benim ilgi alanım gececi, sokak aşçılarıdır.
üsküdar'da beşiktaş motor iskelesinin hemen çıkışındaki pilavcı iyidir, baya. tipimi tarif ederseniz iyi muhabbet döner.
kadıköy'de sandviççi baba vardır.(gündüzleri olan asker usta değil bu.)karışığı acayiptir; ancak full karışık 3 kağıt, biraz pahalı; ama benim gibi devamlı müsterisi olursanız, önünde bekleyen taksicilere gündüz tarifesi açtırır.
bu sandviççinin paralelinde kebapçı vardır. sokak kebabına bayılırım. sudan ucuzdur.
rexx'in sokağında rakon isimli yerde çin böreği.
acıbadem caddesinin üzerinde hadi usta dondurmacısının orada mantıcı, mantı ya da çin böreği.
arnavutköy'de adem usta. içkisizdir, pahalı değildir, ucuz değildir; ama memnun kalırsınız.
koşuyolu park'ın oradaki veli usta hayatımda yediim en iyi kokoreçi yapar ki yemek konularında uzman olduuma emin olabilirsiniz. tipimi tarif ederseniz ve paranız yoksa sonra verirsin der, muhabbete sararsanız ekmek almaya gidiyorum diye size emanet bırakır, arabayı. yarım ekmek 3 kağıt, pahalı değil ucuz değil.
bi dakka lan gececiler diye yazmaya girdik, gene akla ne gelirse yazdık, hey allaaam. neyse aynen devam.
karaköy vapur iskelesinin önündeki midye dolmacı en iyisidir, yediklerim içinde.
dürümcü memo ilk çıktıında iyiydi, herifi ben zengin ettim, şimdi de pahalılaştı, işim olmaz. (koşuyolu caddesinin üstünde)
sarıyer böreği için, tarihi karaköy sarıyer börekçisi. sarıyer'de caminin oralarda, tabelası hayvan gibi.
iskenderun petek pastanesinde mangolu bi içecek yaparlar, içilir. (iskenderun'un en piyasa yeridir, ayrıyetten.)
izmir'de bornova'dan inerken soldaki benzincide bi fast food dükkanı vardır. adını kasarsam hatırlarım; ama gerek yok. sosis spesyal güzeldir.
kadıköy gold'da çağ kebap.
sarıyer, denizkızı lokantası, rakı-balık. karidesi muazzam, balık olarak hamsiyi tavsiye ederim. hesap için pazarlık yapılıyo; kemancısı, yan masadaki insanlarıyla çok iyi yer.
şimdilik bu kadar, bu başlıkta çok verimli olurum.
(hamurabi, 21.01.2007 23:55 ~ 23.01.2007 11:32)