|
|
- jean christophe grange nin fransa'da leylekler hakkında çektiği belgeselden etkilenerk yazdığı muhteşem romanlarından biri.
- mükemmel tasvirleri ve başından sonuna sürükleyici anlatımıyla mükemmel bir kitap. özellikle şiddet sahneleri gerçekten insanı etkiliyor. bazen yazarın bu caniliklerin bizzat faili olduğu ve yaptıklarını anlattığı hissine bile kapılıyor insan.
- kitabın adını ilk duyduğumda ne ki bu diye düşündüğüm, 20. sayfadan sonra içine dalıp kitabı bitirene kadar da çıkamadım muhteşem roman.
- sanırsam yazarın ilk kitabı ve leylekler hakkında yaptığı bir çalışmadan doğmuş. belki de basım sırasına uymadan okumam nedeniyle, bana taş meclisi veya kurtlar imparatorluğu kadar tad veremedi o ayrı.
orijinal adı için (bkz: le vol des cigognes)
- bir kuşbilimcinin cesedinin bulunmasıyla başlayan ta afrika, israil'e kadar uzanan olağanüstü olaylar zincirinin anlatıldığı jean cristophe grange romanı. türkçe'ye leyleklerin uçuşu olarak çevrilmiştir.
girinti----
leyleklerin etobur olduğunu biliyor muydunuz?
çıkıntı----
- el oğlu leylekleri incelerken aklına ne çakallık gelmiş de roman yazmış. muhteşem bir konusu vardır. kahraman istanbul'dan da geçmektedir. ama istanbul'un bu kadar kısa anlatılması üzücüdür.
- jean christophe grange nin bütün kitaplarından ***** en etkilendiğim, kırmızı renkli bir kapağa sahip olan, doğan kitapçılık a.ş. tarafından basılan kitap
(mys, 30.11.2005 11:36 ~ 11:37)
- kitap olduğunu az önce öğrendiğim, ilk bakışta "aman yoksa zeki alasya metin akpinar ın ruhu geri mi döndü sözlüğe" diyip irkilmeme sebep olan cümle ya da her neyse..
- diğer okuduğum jean christophe grange romanlarıyla** kıyaslanamayacak kadar güzel jean christophe grange romanı...
- kitabın kahramanı louise antioche'un attığı dünya turuyla insanın başını döndüren roman...
***spoiler***
sırasıyla:
1: isviçre
2: slovakya
3: bulgaristan
4: istanbul
5: israil
6: fransa
7: orta afrika cumhuriyeti
8: tekrar fransa
9: belçika
10: hindistan
***spoiler***
- kitabı elinize aldığınız andan bırakana dek heyecan içinde kaldığınız, muhteşem ayrıntıların olduğu gerilim romanı.
- jean christophe grangeın siyah kan ve kurtlar imparatorluğu gibi iki muhteşem kitabının ardından doğal olarak oldukça yüksek bir beklentiyle okuduğum fakat bir türlü beğenemediğim kitabı.diğer kitapları gibi alıp hikayenin içine sokmuyor,katilin sanki yan odada olduğu hissini vermiyor,olmamış.
- yahu anlamıyorum şu dünyada en sapkın polisiye roman okuyucusu ben miyim? bilmiyorum friendsler. jean christophe grange denen bu şahsın bütün kitaplarını okudum. taş meclisi hariç( daha doğrusu kitabın sonu boktan) hepsini beğendim. o kadar polisiye roman okudum şu grange denen yazar kadar psikopat bir adam görmedim. ilginç ölüm şekilleri birbirinden ilginç karakterler. kitap süper. okuyalı 1 sene oldu tadı damağımda kaldı bir daha okudum. daha çok sevdim kitabı. ulan bu adamın nerdeyse bütün kitaplarını filme çevirdiler. filmleri dandik. kitaptaki hikayelerle filmdeki hikaylerin alakası yok, sonuçları bile farklı. "briç masasında cinayet" adlı kitabı bile aşmıştır. son alarak alın bu kitabı sevgili dostlar, polisiye romanlara bir aşkınız, tutkunuz olur şerefsizim...
- kuşkusuz göreceli bir kavram beğeni ama kızıl nehirler, taş meclisi ve kurtlar imparatorluğuna baktığımızda kitabın sonuna kadar muhteşem bir heyecan yaşıyoruz fakat son hepsinde kötü. nasıl olur da böyle bir hikayeden böyle bir son çıkar diye sormadan edemiyor insan. eğer geriye dönüp jean christophe'un herhangi bir kitabını tekrar okumayı düşünsem sadece leyleklerin uçuşunu okurdum. leyleklerin uçuşu başıyla sonuyla hikayesiyle eşsiz bir eser, gerilim polisiye severleri fazlasıyla tatmin ediyor. gerçi henüz şeytan yeminini okumadım ama leyleklerin uçuşunun önüne geçebileceğini pek de sanmıyorum..
|