|
|
- oldukça hatalı bir eylemdir zira hakaret içerikli girilerin eksi oy verilmek yerine ispiyonlanması ve sildirilmesi gerekir. biz böyle biliyoruz...
- herhangi bir kişiye hakaret etmekten daha normal olaydır, sade bir bakış açısıyla yaklaşırsak.eksi oy artı oy hür iradeye bağlıdır, çirkince kullanılmadığı sürece sorun yaratmamalıdır. ha tabi bir de ne leyla zanayla işim olur ne de hakaretle elimden geldiğince.
(bkz. benden uzak allaha yakın olsun)
- olayı leyla zana'yı sembolleştirip genele yayarak anlatırsak kafalara daha iyi gireceğini düşünüyorum. zira bilgi, günümüz toplumunda eti aşabilen x ışını seviyesine henüz ulaşamadı. sözlükte ister leyla zana ister bob marley' isterse de ankaralı turgut'u hakaret içerikli yazınlarla anmak verdiğim üç örneğin toplumsal değerleri çeşitliliğini de vurgulayarak söylüyorum ki yasaktır. yasak kelimesini sevmiyorum, özgürlüğü kısıtlayıcı bir kavram fakat özgürlük, yıllarca yazılıp çizilmesine rağmen üzücü şekilde anlaşılamadı toplumumuzda. özgürlük, tükürükler saçarak istediğine giydirmek değildir ne yazık ki. bu kavramı makatımdan uydurmuyor, anayasa'nın konuyla ilgili maddelerini okuyarak (gözümle) öğreniyorum. ayrıca olayın felsefesinden uzaklaşıp reel konumuza dönersek sözlük, bir yayın organı olarak ve yaşamını türkiye cumhuriyeti üzerinde sürdürerek doğuştan bu ülkenin yasa koyucularının koyduğu yasalara tabidir. 4676 sayılı kanun "kişilere basın yayın yoluyla hakaret" eylemini ağır bir şekilde cezalandırmaktadır. hukuki anlamda ise hakaret ettiğiniz kişinin geçmişinde işlediği suçlar ne yazık ki sizin hakaret suçunuzu hafifletmekte değil. çünkü adaleti sağlamanın yolu ne o kişiye hakaret etmekten geçiyor ne de adaleti sağlamak hakaretin çıktığı ağızlara verilmiş bir vazife. o kişiler hak ettikleri cezaları sayıları 4676'dan büyük veya küçük çeşitli yasalar uyarınca zaten alıyorlar. bu saatten sonraysa onlara edilen hakaret, bu hakaretin yayıldığı yayın ortamının üstüne işlenmiş bir suç olarak kalıyor. kaldi ki sözlük ortamında dışarıdan biri olsaydım ve siyasi fahişe adında bir başlık altında ismimi görsem o ismi gördüğüm ortamı sürüm sürüm süründürmek için gerekli hukuki yolları aramak için ceketimi alır nöbetçi mahkeme aramaya başlardım. olay buyken kalkıp hala "vay terbiyesizler eksi oy vermişler vatan haini bunlar" deme hakkını bulmak bu kadar anlatılandan zerre ders çıkarmamış olmak dolayısıyla "bilgi ve x ışını arasındaki farklar" konulu tezimi doğrulamış olmak oluyor.
şu andan itibaren potansiyel bir hukuki sorun durumunda (ki daha önce kimsenin haberi olunmadan bu sözlükte eşiğinden dönüldü) yazarları taksi parasını cebimden ödeyerek ip kayıtları ışığında bulup adliye'ye kadar benimle beraber gelmelerini sağlayacağım. "aha bu yaptı kır kalemi hakim bey" diyeceğim. savunma ücretlerini %10 fazlasıyla alacak, %10'la çiçek pasajı'nda felekten bir gece çalacağım.
sürekli hakaret içerikli giriler üreten bünyelerin hoşlarına gitmeyen nick altı girilerine hakaret içerikli gerekçesiyle yaptıkları ispiyonlarsa aklımda hoş bir seda, bir ritüel olarak kalacak.
|