çatışma ve kaos ortamı yaratacak bir takım kürt milliyetçilerinin fitilini ateşlemek amacıyla yapılmış bölücülüğün daniskası bir açıklamadır.
türk, kürt, rum, çerkez, tatar, laz bu ülkede herkes bir bütündür.
bu bütnülükten rahatsız olanlar ise (bkz:
leyla zana) çekirip gitmekte özgürdürler.
bu açıklamaya sebebiyet verenlerin utanması gerekir aslında.daha önce bu tip açıklamalar oluyor muydu?hayır.bunun sorumlusu
akp iktidarıdır
resmen pkk nın elçisi konumundaki bu insanımsı kişi.avrupa birliğinin, düşünce özgürlüğü adı altında türkiyeye dayattığı siyaset özgürlüğü ile bu kişi daha da coşmuştur.düşünce özgürlüğünü iğrenç emelleri için kullanmaya devam etmektedir.
söylemi tek bir amaç taşımaktadır o da türkiyeyi bölmek,bu kadar açık olan durumda bile elini kolunu sallayıp saçmalaya devam edecekse sıçayım ben böyle düşünce özgürlüğünün içine.
"...bütün türkiye'yi eyalet sistemine dönüştür!" lafına dayanarak şunu söyleyebilirim ki bu kadının eyalet sistemi yahut il sayısının azaltılıp il özel idareleri ve yerel yönetimlerdeki değişikliklerle kurulacak bir sistem hakkında yahut başka bir konu hakkında bir fikri varsa götümü kesip önüne atıcam.
o aptal cümlesinde şu sözlerde yer almaktadır.
- cumhuriyet kurulurken yapılamayanı şimdi yapın...
esas cumhuriyet kurulurken yapılanı,
istiklal mahkemesini şimdi kurmak lazım, yargılanıp asılacaklar kendini belli ediyor zaten.
özgürlük,özgürlük diye zırvalayıp duran bu kişi farkında değil mi bu olay gerçekleştiği zaman özgürlüklerin kısıtlanacağından,insanlar arasındaki ayrımın daniskasını yapacağından.
maşa olmuş birinin, kendi halkına fayda sağlamayacak açıklamasıdır. bu provakasyonlara alet olup, ortaya çıkarılmak istenen bölücülük güçlendirilmemeli; yapılan talihsiz açıklamalar tüm kürt halkına mal edilmemelidir.
ayrıca;
(bkz:
@1723541)
(ragnarok, 20.07.2007 23:55 ~ 23.07.2007 01:40)
türk siyasetinin ve devletin ne hallerde olduğunu gösteren açıklamadır şaşamamak lazım zira barzani de söyleyip duruyor amerikan amcasına güvenerek. amerikan amcasının gerçek yüzünü görünce tekrar dinlemek lazım.
demeden edilemeyen bir durumun söz konusu oluşuna bir kez daha tanıklık etmek gerekirse -bu yazı itibariyle- ülkede bulunan onca faşistin -gizli istihbarattakinden tutun da, parti derneklerinden ve çeteler arasından- olur olmadık eylemlerini hatırlayıp, böylesine sapkın anarşizm doğurganlarının, bölücü insanlara neden bir şeyler yapmadıkları merak uyandırıcı. kendini herhangi bir konuda söz lideri sayıp da sadece saç ve sakal uygulanışına kafa tutarak gerisi babında sözde kalan ülkem faşizanlarınadır sözüm:
ulan, üniversitelerde kol bacak kesip, ramazan aylarında oruç tutmayıp sigara içiyor diye kendi yurttaşını dövüp, küfredip hırpalayacağınıza, böylesine "neredeyim lan ben, on gün öncesinde tam 10 yıldır dört duvardım, allahhh ne oldum delisi oldum" diye sokaklarda sözde ama özde sapkın demokrasiler adına naralar atan düzenbazları, bölücüleri öldürseniz dövseniz, fena mı? bir hayrınız olmaz mı hiç değilse memlekete... tutar solcu diye, komünist diye, sosyalist diye eğitim almaya çalışan insanları bıçaklar hırpalar soyarsınız, gereksiz yere ya da üzerinden geçinmek adına şehit propagandaları yaparsınız, verilen şehitlere tetikleyici unsurlar taşıyan sapkın milliyetçilere hiç bir sikimi yapmassınız... anlamıyorum ki anasını satayım, hadi siz imgelem anlamında köpek türevinde bir varlık seçmişsiniz -tamam bilmiyorum karakterinize ne kadar yansımıştır, yalan olmasın- ama kömün taraftarı yahut sosyalist taraftarı insanların kediye benzer bir yanı mı var ya! bırakın gereksiz yere histeri saldırganlığı sergilemeyi de kendizi cadde ve şehir militanı ilan ede durmuş olduğunuz şu zaman çerçevesinde bir halta yarayın ya...
not: kazmayla insan öldürecek kadar yaratıcı olan yurdum insanına ithaftır, zira böylesine her anlamda kullanılabilirlik sergilenen aletlerle içli dışlı olan insan, o alatin temelinde yatan eğitime karşın büyük güç kullanır devasa yarar sağlar... eline kazmayı vereceksin, önünde başını çekeceksin -hepsi bu!
"rüyanda görürsün leyla?" demekten kendimi alamadığım bir hainin lüzumsuz açıklaması
*
(dbk21, 23.07.2007 11:53)
dtp'nin leyla zana'dan alıntı yaparak meclisteki ilk hedefleri olarak açıkladıkları durum.
(bkz:
adamı bi' öperler ruhu duymaz)
(zoser, 23.07.2007 13:43)
hayran olduğum açıklamadır. çünkü inanılmaz cesur bir insanın bu inanılmaz özelliğini tanımamızı sağlamıştır. şöyle ki gençliğini aihm'lerinde,dgm'lerinde,hapislerde çürütmüş bir insan olarak hapisten henüz çıkmışken böyle sonu görünmez,hapse sürükleyen,soruşturma açılası bir açıklamayı yapması bu özelliğini kanıtlar nitelik taşımıştır. her ne kadar açıklamadakiler de dahil olmak üzere leyla zana'nın bürokrasi ile ilgili tüm görüşleri benimle taban tabana zıt olsada düşünce özgürlüğünden ve demokrasiden bahsediyorsak insanlardan sırf konuşmaları ve görüşleri için nefret etmememiz gerektiğini bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyorum.
edit:niye bu kadar uzattım ve açıklama yaptım bilemiyorum ayrıca;
(bkz:
kötüleneceğini bile bile giri girmek)
çokta şaşırmadığım açıklama. zaten gidişat bu söylemlerin gidişatı. isterseniz bir özet geçelim, özeti geçerken muhemel sonuçlara bakalım.
başbakanımız eskinin bğyğk şehir belediye başkanı. geçtiğimiz seçimlerde siyasi yasaklı idi. o seçimlerde nasıl olduysa oldu fadıl gündğz siirt'ten aday oldu bağımısz; hala nasıl ysk'dan seçilebilir ehliyeti aldığı tarışmalı. daha sonra siirt seçimleri iptal oluyor; ceza evinden çıkan başbakanımız siirt'te seçime katılıyor ve milletvekili olup başbakan oluyor.
başbakanımız o dönem nasıl başbakan oluyor?
-siirt seçimlerinin iptali.
-tck 301'den aldığı haksız ceza, zira her hukukçuya sorun, ki bende bir hukukçuyum, o karar yanlıştır; suçun maddi unsurları oluşmamıstır. bu yüzden başbakan demogojik bir biçimde fikir özgürlüğü ihlali sebebi ile hapis yatmıştır; halkın gözünde haksılığa uğrayan bir kahraman portresi çizmiştir.
-başbakanımız hatalı bir biçimde 301'den mahkum olmasa, daha sonra siirt seçimleri iptal olmasa ve vekil olamasa şu sıralar akbil davasından yargılancaktı. başbakanımızın belediye başkanlığı döneminde akbil yolu ile milyonlarca doalr hortumlandı çünkü.
-tüm bunların sonucunda durum ortada.
ilk dönem 4.5 yıl sürüyor; bu zamanda devlet en büyük özelleştirmeyi yaparak elde ne varsa satıyor; satın alanlar tğrk özel müteşebbisi ile iş birliği yapan yabancılar. bu 4.5 yıllık zaman zarfında özel sektör döviz bazında toplam 150 milyar dolar borçlanıyor.
dolar ucuzluyor, borsa yükseliyor, gümrğk birliği var. yani türkiye ithalata açık bir market oluyor; bunun yanında yurt dışı menşeyli para babaları ülkemizdeki yuzde 18lik fazili kullanarak sıcak para sokuyorlar ülkemize; toplam para 60 milyar dolar; zaten tğm ekonomiyi ayakta tutan bu 60 milyar dolar.
sonuç: türkiye cumhuriyeti'nin ekonomisi yabancı ğlkelerden gelen 60 milyar dolara bağlı, bu paranın ülkemizde kalması için doalrın ucuz türk parasının değerli olması lazım; bunun yanında iç piyasa dolara endeksli borçlanıyor yani tğrkiye yabancılara özel sektörde hükümete bağlı olarak yaşıyor.
örneğin: koc grubu 4.5 milyar dolara tüpraş'ı aldı 4milyar dolar borcu var. dolar 1.3 civarında; eğer hükğmet değişirse borsa düşer ve döviz çıkar; doların gerçek fiyatı 1.8 civarı; eğer akp giderse doalr 1.8 olur yani; sonuç olarak 1.8-1.3 den 0.5 eder yani 4milyar dolarlık borç yaklaşık olarak yüzde 30 artar. sonuç olarak koç gurbu bu hali ie akp'ye bağımlı.
yani akp hükümeti iç ülke düzeni olarak kendini sağlamlaştırmış durumda. dışarısı için ise yine aynı. avrupa birliği 80 milyonluk bir tğrkiye'yi istemiyor; ama tğrkiyesiz olmakta istemiyor. ab yürütme organı avrupa parlementosunda ülkelerin sahp olduğu sandalye sayısı ülkelerinnüfusları ile orantılı; yani şua hali ile tğrkiye üye olursa avrupanın en güçlü ülkesi oluyoruz yasama ve yürtme anlamında. yani ab bizi bu hali ile istemiyor; ama türkiye bölünür ve 30-40 milyonda düşerse nüfüsu buna hayır demez ab.
işin diğer bir boyutu:
akp hükümeti cumhur başkanı adayı olarak abdullah gül'ü aday gösterd,. gül'ün eşi 4 sene önce aihm'e tğrkiye alehine dava açmış biri, gül ise milli görüş fikri ile siyasete başladığı için demokrat ve laik kesimden tepki çeken birisi.
adaylık sırasında neler oldu ve neden?
gül aday gösterildi ilk tur oylaması yapıldı; ve anayasa mahkemesi asker'in açıklamlarından etkilenerek yanlış bir karar verdi; 376'ı aradı seçimde; fakat 250 küsür ile seçilen özal unutldu yani yanlış bir karardı.
daha sonra akp 376 ile cumhurbaşkanı seçilemez diyip anayasa değişikliği taslağı hazırladı; fakat yine dediki halkın seçeceği bir başkan için yetkiler fazla bu yetkileri başbakana verelim yani ne dedi?
türkiye başkanlık sistemine geçsin.
tüm bunlar yaşanmayabilirdi; vecdi gönül aday olsa seçilirdi üstelik yine akpli bir cumhurbaşkanı olurdu yani görünürde yine başbakanın istediği olurdu fakat asıl amaç yani başkanlık sistemine geçiş için aday gül oldu.
sırada ne var?
görünen oki hem yurt dışı baskılar hem yurt içi çıkarılan baskılar sonucu üniter devletten federal devlete geçiş olucak; ilerleyen zamanlarda kürt sorunu dedikleri ve bence oldukça yanlış bir ifade olan sorunu bask örneği gibi federal devlette bulucaklar, zaten federal devlet için gerekli olan başkanlık sistemine geçmiş olucaz.
seçimlerden önce akp'de dtp ile koalisyon yapacakalrını açıklamıştı; bence olacak şey federal devlet yani kürdistan eyaletidir. çok şaşırmamak gerekir; bir ülkenin yarısı diğer ifade ile 19 milyon kişi bunu istiyorsa buna demokrasi denir.
platon ne buyurmuş?
tüm yönetim şekilleri hastalıklıdır ama şüphesizki en hastalıklısı demokrasidir...
adamdan kan alırlar diyorum sadece. nereden alınacağını bilen bilir...
eğer birgün bu "sözde" devlet kurulursa ilk gitmesi gereken halkın kürtler değil, akp'ye oy veren türk vatandaşlarının olması gereken ülke. malum, en çok hakeden onlar. biz %53'lük kesim gayet rahat ve müreffeh içinde yaşarız, kimse merak etmesin.
insanda cesaretlendirme,sinirlendirme,güldürme,tırsıtma,sevinme gibi duygular yol açabilecek açıklama.ben gülüyorum.
(oquan, 23.07.2007 22:23)
öncelikle tartışılması gereken nokta bu pervasız açıklamaları yapma cesaretini bu şahsa (ismini anmak bile istemiyorum)kim veriyor?cidden merak ediyorum huzur ortamını bozmak için sağda solda propaganda yapıp halkı galeyana getiren bu haini durduracak,haddini bildirecek kimse yok mudur varsa harekete geçmek için ne bekliyordur?aslında bu müthiş cüreti kimden aldıkları açıkça ortadadır.öyle ki pkk'ya üye olmaktan hapis yatan hatta hapisten seçimlere katılıp bağımsız olarak meclise girmeye hak kazanan bir diğer haine fırsat tanıyanlardır bunlar şüphesiz.
ağızlarında ki baklayı son birkaç yıldır fütursuzca dışarı çıkaranlar iğrenç emellerine asla ulaşamayacaklardır. mevcut amerikan yönetiminin gazıyla gördükleri şuursuz rüyaya bi vakit sonra veda edeceklerdir.en kısa zamanda kendilerine gelmelerini umuyorum.unutulmamalıdır ki kurda özenip dağa çıkanlar ancak onlar gibi ulumayı öğrenebilirler.hepsi bu sadece ulumak.
ne beklenirdi ki zaten.bi zamanlar türkiye cumhuriyetini bölmeye teşebbüs etmiş mecliste kürtçe yemin etmiş birinden.ama birilerine yalakalık yapmak için o ve onun gibilerini ceza evinden cıkarırsan o insanlar bazı yerlerden cesaret alıp daha neler söliyecekler nelerr