|
|
- gece manasına gelen arapça sözcük.
- (bkz: leyl suresi)
- 4. nesil yazar, hoşgelmiş.
- @1157263 girisi ile itüsözlük'e bomba gibi bir başlangıç yapan 4.nesil yazar.
- mahlasının mealinin hakkını mümkün mertebe veren arkadaş.
umumiyetle; geceleri ziyaret eder sözlüğü. ancak bir baykuş kıvraklığına sahip olduğunu, fazlaca yahut beyhude kanat çırpmaktansa, keskin gözlerle muhiti dikkatle temaşa edip ardından uçtuğu düşünülmektedir.
- (bkz: leyl olur ki hüzn içinde her nefes bir ah olur)
- (bkz: leyla)
leyla ki kara kaşıyla kara gözüyle gece gibi güzeldir, mecnununun gecesidir, karanlığıdır
leyl ki gündüzden elini ayağını çekmiştir, o leyladan geçmiş mevlasını bulmuştur...
ek not: leyl hayalinden uyandı artık, sonra leyl hayalinin peşinden gitti, ve artık leyl kalmadı(leyl, 28.05.2007 19:50 ~ 09.09.2007 14:50)
- fotografçılık yeteneği olmayan yazar.
- gece gece beni mutlu etmiş, yüzümü güldürmüş nickdaş yazar.*
edit: adaş değil nickdaş..(night, 24.12.2007 03:26 ~ 03:31)
- türkiye cumhuriyetinin "laiklik" diyerek "kudurduğunu" öğrenmemizi sağlamış yazar arkadaşımız.kendisiyle tek ortak paydamız alman vatandaşı olduğu için mutluluktan ikimizinde uçuyor olmasıdır. türk vatandaşı olsaydı çok üzülürdüm.
(bkz: almanya/@2213553)(isildur, 05.02.2008 03:40 ~ 03:41)
- bir garip alamancı. anlaşılmak için savaşmaktan bıkmış.
- şöyle der serdar keskin bu hususta;
onca zamanın karalama defteri
yüzlerin donuk sinmiş bakakaldığı
sonrasız bir keramet aklının
şahidiyim zamanda
kurabildiğin birkaç kırık cümle
zihnindeki bir kaç yitik
anlamsız hece
şarkısız bir öykü bu
tutsak olmuş mekana ki
ne fayda?
şimdi tutkulu
bulanık hayaller sarıyor
mevsimsiz günler aynaları gösteriyor
diyebildiğim yerde
rivayetler bekliyor!
- @2213553 girisinden sonra neden hala bir türk sözlüğünde yazdığı düşündüren yazar.
- @2213553 girisinden sonra mümkünse ya sevsin ya terk etsin.
ayrıca ellerinde t.c. yazan nüfüs kağıtları var diye, kendilerini türklük abidesi zanneden insanların olduğu bir sözlükte yazmaktan çok mutludur kendisi.
- bir türk sözlüğünde neden hala yazdığını anlayamadığım bir yazar.
ayrıca "hepimiz türk'üz hepimiz mustafa kemal'iz" diye bağıramadığına dair rivayetler dolaşıyor. ben bilmem artık, vatan haini mi dersin, sorosçu mu dersin, ne dersen de. "ben türk'üm" falan da diyemiyormuş, vay utanmaz vay.
- bismillahirrahmanirrahim
1.sarıp örttüğü zaman geceye and olsun
2.parıldayıp aydınlandığı zaman gündüze.
mealli etkileyici ayetlerle başlayan ve devam eden sure.
- leyl fikrinin temsilcisi.
uzak coğrafyadan bu topraklara ses veren leyli ses; selamına o ne güzel kelam diye mukabelede bulunduğum...
leyla fikrine meftun olanlardan değil, o cinnetten cenneti çıkaranları örnek almış, gökteki yıldızları bir başka deyişle...
yolunu ağustos böceklerinin meccani ışığıyla aydınlatmayanlardan; leylini hakiki güneşin cilveleriyle aydınlatanlardan...
- evet, kendisi yazardır, buradaki herkes gibi. her yazar gibi istediği konulardaki görüşlerini ifade etmektedir.
türkiyede ki milliyetçilerin sözlükteki yansımalarını gözardı edip, almanya hakkında ki fikirlerini de ifade etmiştir, alacağı tüm tepkilere rağmen, işte bu cesaretinden dolayı kendisini canı gönülden tebrik ediyorum.
'' ne mutlu türküm diyene '' cümlesini dillerine pelesenk etmiş, türkiye'yi dünyanın en güzel köşesi, en yaşanılır ülkesi ilan etmiş, laiklik, cumhuriyet kavramlarının kendilerince savunuculuğunu üstlenmiş, türkiye, türklük, türkler hakkında tek olumsuz söz söyleyene, herşeyi söyleme, yapma hakkını kendinde gören, andımızı vazgeçilmez bulan, sözde bu ülkeyi seven ama aslında en çok zarar veren, kahrolası milliyetçilik duygusuna sahip olanların saldırısına uğramıştır, uğruyordur, uğrayacaktır. zira bu ülkede farklı düşünene, farklı konuşana, farklı giyinene, farklı yaşayana saygı olmadığını zaten biliyordur, sözlükte de bununla karşılaşmasını normal. kendisine sabır diliyorum.
- en azından fikirlerini açıkca beyan etme cesaretini gösterip (bire bir katılmasamda) politik davranmadığı için tebrik etmek istediğim hemşerim, du schwoab due.
- başı sağolsun dediğim tanıdık bişi. benim bildiğim leyl'in bir de a'sı vardı. yitirmiş olsa gerek.
(bkz: kim ayırdı sevenleri)
(bkz: leyla)(artı1, 02.07.2008 23:24)
|