2007 formula 1 sezonunda vodafone mclaren mercedes adına yarışacak olan genç pilot. kendisi henüz çaylaktır. mclaren mercedes'in geçen yılki silik performansı göz önüne alındığında çok fazla şey beklememek gerekir. ancak yine de yeteneğini kanıtlayacak bir kaç atraksiyon da beklemiyor değiliz...
mclaren mercedes te göstereceği performansla kendisini alonso nun önünde tutacağını düşünüyorum. zira her yönden alonsodan üstün olabilecek bir pilot. kanımca.
mclaren'in eski, efsane pilotu ayrton senna'nınkini andıran sarı bir kaskla yarışacaktır 2007 formula 1 sezonunda. karakter ve kader olarak asla senna'ya benzemesin ama, kariyeri benzer inşallah...
2007 avustralya gpile formula 1 kariyeri başlayacak olan bücür pilot. 2007 formula 1 sezonunda yarışacak olan sanırım en genç pilot da kendisidir. gene yamulmuyorsam, formula 1deki ilk zenci pilottur.
formula 1 kariyerinin 3. yarışı olan 2007 bahreyn gp'yi 2. olarak bitirmiş olan ingiliz pilottur. kariyerinin ilk 3 yarışında da podyuma çıkarak adını formula 1 tarihine yazdırmıştır. takipçisiyiz.
f1'deki ilk 4 yarışında da kürsüye çıkması cok büyük başarıdır ama daha da önemli başarısı f1'deki bu 4 yarış sonunda lider olmasıdır an itibariyle
çok yeteneklidir, iyidir, hoştur, mclaren'imin yeni gülüdür
formula 1 kariyerindeki ilk galibiyetini 2007 kanada f1 grand prix'inde almış mclaren pilotudur. çaylak olduğu bu sezonda şu ana kadar yarıştığı tüm grand prixlerde göz doldurmuştur. bir ferrari taraftarı olarak kendisini tebrik etmekteyim...
2007 kanada f1 grand prix'inde elde ettiği galibiyeti daha öncesiki yarışlarda da hak ettiğini düşündüğüm, nice yarışlar kazanmasını dilediğim f1 pilotu. yalnız kendisinden bir ricam olacak: schumi'nin rekorlarını kıracak kadar yarış kazanmasın yeter...
mc laren takımına sempati duyma sebeplerinden biri. alonso'nun gölgesinde kalır, hadi lan o da kim gibi yorumlara başarılarıyla cevap veren genç yetenek.yaşı bana yakın olduğu için acaip kıskanıyorum adamı.
an itibariyle amerika gp de 1.sırada başlama hakkı kazanan,efsane olmaması için hiçbir neden olmayan sürücü...başarılarının devamını diliyorum.alnından öpüyorum.
bu akşam abd gpsinde alonso'nun ikinci turda yaptığı hata sayesinde yarınki yarışta birinci sırada başlamayı alnının hakkıyla haketmiş sempatik pilot. ayrıca çaylak olarak adlandırılsa da bununla uzaktan yakından alakası olmadığını performansı ile gözler önüne sermektedir.
iki yıl üst üste şampiyon olmasına karşın adam ve "pilot" olamamış takım arkadaşı fernando alonso'ya altı yarışlık kısa f1 kariyerinde nasıl başarılı olunacağını ve mütevaziliği öğretmiş, son yılların en büyük genç yeteneğidir.
çaylaklık yılında şampiyon olup tarihe geçmesini ve alonso'yu balon etmesini canı gönülden isterim.
2007 amerika gp'nin pol pozisyonu sahibi ve artık birincisi. avrupa'ya açık ara birinci olarak dönen "çaylak" pilot.
fernando alonso bugün kendisini geçmek için mümkün mertebe kendini yırtsa da ikinci pit itibariyle bu da bitmiştir. hamilton öne çıktığından beri "takım onu kayırıyor." diye sızlanan alonso'nun yakın zamanda mobil1 dökerek kendini yakacağı dedikoduları giderek artıyor.
mika hakkinen'in yarışmayı bıraktığı 2001 yılından beri beni yarış esnasında televizyonun başına çekmeyi başarabilmiş ilk isimdir. heyecan verici ve bir o kadar da kararlı sürüş stilinin yanı sıra, artık kurt pilot statüsüne yükselmiş alonso, raikkonen gibi pilotlarla yarışması f1 kariyerinin henüz başında onun için büyük bir avantaj oluşturuyor.
dört bir taraftan gelen menajer tekliflerini reddeden pilot. menajerliğini küçük yaşlardan beri babası yapmaktadır zira.
herşey 6 yaşında babasının ona go-kart almasıyla başlar. babası onun yarış yaşantısına devam edebilmesi için elinden gelen herşeyi yapar, yeri gelir birkaç işte birden çalışır. birkaç sene sonra onun katıldığı bir yarışı izlemeye gelen mclaren şefi ron dennis'e "birgün sizin için yarışacağım" der. 9 yaşında mclaren geliştirme programıyla ilk sözleşmesini imzalar.
o günden bu güne mclaren lewis hamilton'a 7.5 milyon euro yatırım yapmıştır. ancak fazlasıyla geri alacağı muhakkak. en son gelişmelerden sonra mclaren'in hamilton'a 5 sene için 225 milyon euro teklif edildiği söyleniyor. eğer bu form grafiğiyle devam ederse birkaç sene içinde dünyanın en çok kazanan sporcusu olması işten bile değil.
ne diyelim, zenginin parası züğürdün çenesini yoruyor işte...
2007 avrupa gp'si sıralama turunda tekerinin patlaması sonucu bariyerlere ciddi bir süratle bindiren ve ambulans'la hastaneye kaldırılan pilot. muhtemelen kazanın o sarsıcı etkisinin dışında fiziksel bir hasar yok.
lakin lastiğinin patlaması ilginçtir, böyle bir anda duman çıktı ve patladı, kilitlendi. nazarladılar çocuğu "çok iyi, süper" diye diye. kurşun dökmek lazım.
bu seneki istanbul gp sinde tüm yarış boyunca lastiği patlayan tek sürücü.sonradan lastik firmasının vermiş olduğu beyanlarla kendisinde bir hata olmadığı,tüm hatanın kendilerine ait olduğu ve hamilton dan özür dilediklerini açıklamışlardır.
formula 1'deki ilk zenci pilottur. başarıları ile hayatımıza ilk defa zenci süper kahraman girmiştir.(bkz: zenci süper kahramanın olmaması)
kazandığı yarışlardan sonra telsizden gelen o 8-10 yaşa arası sesi ile duygulanmamıza, "çaylak dünya şampiyonu" olması için desteklememize neden olmaktadır. mercedes'in reklam filminde alonso ile birlikte mika hakkinen'den "akıllı olun" tarzında ayarı yemiş olsa da başımızın tacıdır.
http://www.youtube.com/...
7 ekim 2007 günü koşulacak 2007 çin gp ile şampiyonluğunu ilan edecek ingiliz pilot.
sana çaylak diyenler utansın bee!!
aferin oğlum sana beş verdim!
koç taşaklım benim!
günler sonra gelen edit: yüzümü kara çıkardın! poyun posun devrilsin!