görseller
letters from iwo jima 

belki ilginizi çeker
  1. · clint eastwood
  2. · iwo jima
  3. · 79 uncu oscar ödülleri
  4. · iowa
  5. · atalarımızın bayrakları
  6. · paul haggis
  7. · gran torino
gündem
  1. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  2. · okan bayülgen
  3. · her yerinden öpüyorum rüştü
  4. · giyotine yolladılar gitmedim
  5. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  6. · yeşim salkım
  7. · boylumlama

letters from iwo jima  

1. 2.dünya savaşı sırasında amerikanın japon adası olan iwo jima adasına yaptığı çıkarmayı anlatan clint eastwood filmidir.savaşa birde kaybedenlerin gözüyle bakmayı amaçlayan clint eastwood,bundan önceki filmi olanflags of our fathers filmiyle de bu adada bulunan tepeye amerikan askerlerinin bayrak dikme olayını işlemiş olaya sadece kazanan taraf açısından bakmakla yetinmemiş,aynı tema üzerinden kaybedenlerin gözüyle savaşı ele almıştır.
    (genius kusagami, 04.02.2007 15:34 ~ 15:34)
  2. kısa süre önce seyrettim atalarımızın bayrakları filminde clint eastwood ıwo jima'da gerçekleşen kanlı savaşı ve bu savaşın abd'deki yansımalarını amerikalı askerlerin hikayeleriyle anlatmıştı, ama bu eastwood'a göre öykünün yarısıydı. öykü ancak ıwa jima'nın birde japon askerlerin gözünden anlatılmasıyla tamamlanabilirdi. bu ard arda çekilen ve sırasıyla gösterime giren eşi görülmemiş çift film projesiyle eastwood, bence pasifikteki savaşın sadece orduların değil, kltürlerinde çatışması olduğunu gözler önüne seriyor.... savaşı iki tarfın gözüyle izlemek bence güzel olacak...
    (sevilok, 22.02.2007 18:49)
  3. (cellman, 12.03.2007 15:43)
  4. güzel bir filmdir. 144 dakika sürmekte ilk bölümü biraz hareketsiz geçmektedir.
    savaşa japonların açısından bakan yönetmen clint eastwood abd'de bu yüzden eleştirilmiştir.
    bir yandan savaş sürerken öte yandan karakterlerin savaş öncesi hikayelerine flashbackler yapar. bolca savaş sahneleri bulunmasına rağmen filmin piskolojik yanı ağır basar. yani er ryan'ı kurtarmak gibi bir film bekleyenlerden ziyade thin red line tarzı filmeleri sevenler daha çok hoşlanacaktır.
    clint eastwood yine seyircilerin duygularına hitap etmiş ve million dollar baby'deki gibi ağlatmak için biraz kasmıştır ama herhangi bir yapaylığa kaçmadan.
    (tekmeleyen kuş, 12.03.2007 15:50)
  5. japonların saçma davranışlarını gösteren film.
    kaçmak korkaklık peki bombayı sineye sarıp havaya uçmak mıdır mertlik.
    filmde, dakka başı birbirlerine korkak diyorlar. lan git savaş, ne kendini öldürüyorsun. şerefle ölmek bu mudur.
    (venom, 21.05.2007 00:33)
  6. japonların gözünden savaş niteliği taşıyan film önce durgun havasıyla dikkat çeker.sanki siz de oradaymış da ne yer içerler ne zaman uyurlar vb.ayrıntıları size bol bol verir.sakın savaşta napıyolar falan denilmesin solucanda yeniyomuş,kaba da sıçılıyormuş işte.sonra bombalar yağar toplar,kollar,bacaklar havada uçusur.araya japonların ''onuru'' da girer tabi.yarısı durgun yarısı vurdulu kırdılı savaş belgeseli tadında ama güzel,izlenilmeye layık,hafifte duygusal bir clint eastwood filmi.
    (amnesiac, 23.08.2007 23:33)
  7. film aynı zamanda 2005 yapımıdır.

olayın anlamakta güçlük çektiğim bir tarafı var bu japonlar bu kafayla nasıl teknoloji devi oluyorlar anlamıyorum. baktılar ki kaybedecekler huraa el bombasını çek kendini öldür!! hani karşı tarafa zarar falan verme de yok sadece kendine zarar veriyo yani direk harikiri yapıyor elemanlar bütün bir bölük telef oldu bok yoluna. düşmana dalsa herbiri tek kişi götürse yine bok yoluna gitmemiş olur. ilginç adamlar şu japonlar eger orada anlatılanlar gerçekse sik kafalı japon askeri diye boşa dememişler.

diğer bir taraftan film özellikle ilk 1 saati hiç sürükleyici falan değildir benim gibi monitoör başında ara ara uyuklayabilirsiniz. daha sonra ise uyuklamadan izlersiniz ama pek öyle bir bağlamaz sizi. bence şişirilmiş bir film çok daha iyileri yapıldı hemde kaç sene öncesinden. yani kim buna bir baş yapıt demiş gelsin ona bir siktir çekeyim o kadar iddialıyım. ha izlenmez mi izlenir ama öyle çok şey beklemeyin sıkılabilirsiniz.

sonuç olarak film fena değil ama öyle abartıkları kadar yılın filmi olacak bir hali de yok
    (sataniccore, 02.10.2007 22:50)
  8. yönetmeni açısından biraz amerikanvari bir film olacağından korktuğum fakat hayranlıkla izlediğim film... anlatım olarak sıradan bir savaş filmi gibi görünse de duygusal yönden de oldukça güçlü bir film... ayrıca savaşın gidişatı olarak biraz da olsa çanakkaleyi andırıyor...
    (deadclown, 23.06.2008 13:21)
  9. " hanako,

biz askerler kazıyoruz.

gün boyu kazıyoruz.

bunlar,içinde savaşacağımız ve öleceğimiz delikler.

hanako,

ben kendi mezarımı mı kazıyorum? "

mektubuyla açılışı yapan clint eastwood filmi.
    (mabel, 28.09.2008 00:32)
  10. esir düşen yaralı bir amerikalı asker üzerinden çıkan mektubun okunması üzerine japon askerlerin; "bizim yazdığımız mektuplara ne kadar da çok benziyor." demesi, filmin anlatmak istediği buydu işte.
    (ahead full, 07.03.2009 16:51)
  11. iwo jima daki müthiş japon savunmasını neredeyse hiç anlatmayan berbat bir filmdir. ikinci harpte amerikalılar 250.000 ölü verdi. 25.000 i iwo jima dadır.
    (soyut, 07.03.2009 18:57)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil