görseller
les triplettes de bellevilleles triplettes de belleville

belki ilginizi çeker
  1. · bellevillede randevu
  2. · paris je t aime
  3. · dünyanın en mükemmel üçlüleri
  4. · attila marcel
  5. · belleville
  6. · tour de france
  7. · ağır temalı fransız filmi
gündem
  1. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  2. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  3. · günün tek şarkılık özeti
  4. · çok istenip de olunamayan meslekler
  5. · 2012
  6. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  7. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  8. · şimdiye kadar sevgiliye söylenmiş en güzel söz
  9. · nedir net

les triplettes de belleville  

1. en iyi animasyon oscar'ına aday olmuş enfes, fransız yapımı, insanın çizgi filme bakışını değiştiren, beklentilerini arttıran, çizgi film.
    (stocky2001, 07.09.2004 16:25)
  2. belleville'de randevu. klasik eski tarz karikatür çizgisinde seyreden fransız yapımı olsa da, arada japon animelerinden daha başarılı mimik ayrıntıları var.
    bütün amerikalıların şişman olarak gösterilmesi, hatta özgürlük heykelinin bile elinde hamburger tabağı ile dombili tasviri çok hoş bir ayrıntı.
    hiç bir kelime konuşma olmadan ne kadar çok anlaşabildiklerini görmek gerçekten hoş bir ayrıntı.
    (azureel, 29.03.2005 16:10)
  3. (radula, 29.03.2005 16:15)
  4. bir sylvain chomet yapımı.müzik,hikaye,karakterler gerçekten çok etkileyici.özellikle babaanne..tam bir 'süper babaanne' karakteri.ayrıntıda yatan vurgular ise tamamen filmi özel yapan noktalar.en ilgimi çeken ise lavralardan patlamış mısır yapılması.
    (woodpecker, 28.03.2006 00:13)
  5. tam kıvamında mekân ve ortamlarla bezenmiş güzel bir çizgi film.

(bkz: in vino veritas)
    (chete, 24.09.2006 14:32)
  6. inanılmaz bir animasyondur. 2003'de oscar'a aday olmuş, aynı zamanda aynı tarihte cannes'te ödül almıştır. film, torunu kaçırılan bir ninenin köpeği bruno ile geçirdiği maceryaı anlatmaktadır. tabi animasyon bu kadar basit işlenmemiştir. köpeğin küçükken kuyruğunu oyuncak trenin ezmesi, ilerki zamanlarda trenlere karşı bir antipati geliştirmesine neden olacaktır. her saat başı köpek camdan çıkarak giden trene bağırır. burada pablonun köpeği anmış olunur. aynı zamanda amerika ile de dalga geçer film. belleville şehrine yapay tombişten bir özgürlük anıtı koyar, aynı zamanda trafiğin yoğunluğu, gürültü kirliliği, çok insan ile de alay eder ufaktan.hatta ve hatta yeni hollyfood gibi türemiş kelimeler yer alır anımasyonda. yaşama dair çok şey bulunabilir. aynı zamanda soundtrack'i de olağanüstüdür.

http://www.lestriplettesdebelleville.com/
    (impera, 21.07.2007 21:46 ~ 21:47)
  7. bu sabah kanal 1 de izlediğim çok başarılı animasyon. nedendir bilmem kendimi süper hissediyorum, kesinlikle izleyin.
    (devrimyürüyüşü, 07.12.2008 11:43)
  8. (bkz: bisiklet)
    (holden caulfield versus tyler durden, 07.12.2008 11:52)
  9. müzikleri, çizimleri, karakterleri ile kendini izletebilen bir film. fransız filmlerine has durağanlık yer yer bu filmde de gözleniyor. ama gene fransız filmlerine has ayrıntılara gizlenmiş güzellikler bu filmde pek espriktüel olmuş(bkz: tren faşisti köpek bruno). animasyon/çizgi film severlerin kaçırmaması gerekir.
    (nobinob, 15.04.2009 00:54)
  10. en sevilesi animasyon.defalarca izlenebilir defalarca ayrıntıların tadına varılabilir.soundtracki ise ayrı lezizdir.insanın tencere tavayla müzik yapası geliyor yahu.
    (hınkmınk, 01.05.2009 12:59)
  11. sözsüz sedasız, bol çizgili ve süper kurgulu nadide bir film. kimi masalı iki kez dinleyemezsin, doymuşsundur ama çok alengirsiz bir hikayesi olmasına rağmen bunu otuz dokuz kez izlersin ciddi diyorum.
    hikayedeki tüm duyguları çizgiye aktarabilen bu adamlar takdir tebrik ve türevlerini fazlasıyla hek ediyor.
    fotoğraf sergisinden hikaye çıkartmak gibi. çizginin gücünü böyle kafana kafana vurmadan, gayet sade bir şekilde kanırtıyorlar zihnine.
    epey geçenlerde trt'de yakaladım. belleville'de randevu şeklinde çeviren neye göre bu kadar geniş cenahtan salık vermişti acep meraklardayım.
    (sitra achra, 01.05.2009 13:53 ~ 14:02)
  12. karakterlerin çizimiyle beni benden alan, amerikanın kapitalist sistemiyle dalga geçen, bilgisayar ortamında yapılmayan son animasyon filmidir. şiddetle tavsiye ederim. ankaraya döndüğümde her yerde aramıştım. birkaç hafta sonra dvd sini bulabilmiştim.
    (aglayankekinvekankalarınınkankası, 01.05.2009 14:29)
  13. müthiş bi soundtrack'e sahip animasyondur. özellikle attila marcel beni benden alır
    (elchupacabra7, 01.05.2009 14:42)
  14. çok hoş bir filmdi. ama ben daha vurucu bir final beklemiştim, finali biraz sönük oldu sanki...
    (eni viçi vokke, 01.05.2009 16:12)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil