belki ilginizi çeker
  1. · pardayanlar
  2. · şövalye
  3. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  2. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  3. · ugg
  4. · uludağ sözlük
  5. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  6. · erkekte ses tonu
  7. · günün tek cümlelik özeti
  8. · catapult
  9. · başlıktaki girileri refere ediyor

les pardaillan  

1. zevaco'nun en ünlü şövalye romanıdır. daha doğrusu onu aşkın cildiyle, en ünlü romanlarıdır.
    (guenever, 26.04.2005 01:31)
  2. bir gazeteye tefrikalar halinde yazılmış olup daha sonra toplarlanan 10 ciltlik şahane şövalye hikayeleri. yazılış süreci nedeniyle kısa kısa bölümlerden oluşur ve her bölümün sonunda insanı daha sonra olacaklar için deli gibi meraklandırır. kannatimce her çocuğun okuması gereken kitaplardır. ayrıca benim lisede tekrar elime alıp bir kez daha okuyarak aynı zevki aldığım, bana rüyalarımda entrikalar, şövalyeler, düellolar gördürten olan romanlardır. (bkz: michel zevaco)
    (earthshine, 18.01.2006 02:40)
  3. zevaco'nun diğer romanlarına baktığımda pardayanlarla beraber sıradanlığını bilip,haddini aşıp efsaneleştiği romanlarıdır.birçok yazara hayatı yaşayışında yol gösterici olmuştur.hatta bazı yazarlar insanları "pardayanları okuyanlar ve okumayanlar" diye kategorilemişlerdir.
    (tonguç, 18.01.2006 04:07 ~ 04:09)
  4. bir zamanların fransa sının sosyal ve siyasi yapısını çok iyi yansıtmış michel zevaco romanı...

emre kongar şu sözlerle romanı tanımlıyor:

''birtakım temel bilgilerle ilk kez ''pardayanlar'' aracılığı ile karşılaştım: hristiyan dini içinde önemli ayrılıklar olduğunu...engizisyonun korkunçluğu... ''saray entrikası'' kavramını... kilisenin gücünü... ve daha bir çoğunu ''pardayanlardan öğrendim''
    (buruk pess, 29.05.2007 05:56 ~ 05:57)
  5. insana temel ahlak ilkelerini -dürüstlük, sadakat ve en önemlisi sözünde durma- öğreten süper kitaplar dizisi.
    (karizmatik, 31.12.2007 17:35)
  6. zevaco nun 10 kitaptan oluşan ve uğrunda kimi devlet sırlarını kitapa yazdığı için bir süre hapis yaşamı yaşamasını sağlayan üstün ötesi kitaplar bütünü.
    (lost knight, 02.03.2008 10:59)
  7. ana kahramanının şövalye jean de pardaillan (nam-ı diğer kont de margency) olduğu, arka plana oturtulan dönemin (16. yy sonu - 17. yy başı) fransa'sında kahramanlarımızın başından geçen hikâyelerin sürükleyici bir dille anlatıldığı tarihi-macera-aşk romanı dizisi. şövalye de pardaillan dizinin en başlarından itibaren safını belli eder ve okuyucu nezdinde derhal 'halkı ezen müstebitlerin karşısına dikilen erdem ve özgürlük timsali' mertebesine ulaşır. kendinden son derece emindir, tekerine çomak soktuğu egemenlerin tehdit ve vaatlerine alaycı nüktelerle cevap verir, pek çok defa ölümden kılpayı kurtulur. başlıca düşmanları kadın papa olmaya heveslenen fausta ve ispanya engizisyon başyargıcı espinosa'dır.

okuyunuz, okutunuz.
    (gılgamış, 24.10.2009 04:29 ~ 04:58)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil