les ferdinand   

adana çık aradan

1. bir dönem beşiktaşta oynamış ingiliz forvet...
    (where is my mind, 09.05.2004 17:42)
  2. bir mağlubiyetten sonra tesislere gelen taraftarlarla çıkan tartışma sonucu taraftarları tahta sopayla kovaladığı söylenir.
    (latent, 03.06.2005 19:40)
  3. türkiye'ye gelen en kaliteli yabancı futbolculardan birisiydi kendisi. gordon milne'nin yaptığı tek olumlu yabancı transfer olduğu da söylenebilir. 1988-89 sezonu için ingiltere'nin queens park rangers takımından kiralanmıştı. 24 kez giydiği beşiktaş formasıyla 14 gol atıp taraftarın sevgilisi olmuştu. ferdi diye bahsederdi beşiktaş taraftarı ondan. gittiğini öğrendiğimde hüngür hüngür ağlamıştım karakartal'a gönül vermiş bir velet olarak.

beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra qpr formasıyla 6 sezonda 93 gol attı ve qpr tarftarları tarafından "sir" lakabı takıldı. belki bizim "ferdi" lakabından daha karizmatikti ama onun kadar sıcak olduğu söylenemezdi. bu başarılı performansı sayesinde 1995 yılında 6 milyon sterlin gibi o zaman için hiç de azımsanmayacak bir bonservis bedeli karşılığında newcastle united'a transfer oldu. 84 maçta 50 gol attığı newcastle'da alan shearer'la ölümcül bir forvet iklisi oluşturdu ve takım şampiyonluğu son haftada manchester'a kaptırdı.

1997 yılında gene 6 milyon sterlin karşılığında tottenham'ın yolunu tuttu. west ham, leicester, bolton derken watford formasıyla futbolu bıraktı. kariyeri boyunca 17 kez giydiği milli takım formasıyla 5 gol attı. kendisi aynı zamanda rio ve anton ferdinand kardeşlerin de emmioğlu olur.
    (bardij, 27.08.2006 01:41 ~ 01:51)
  4. (bkz: fener zenci sever)
    (fowler, 23.09.2006 15:17)
  5. beşiktaşın kunta kintesi. onu bize en çok sevdiren hiç şüphesiz diğer zenci futbolcularımızda da olduğu gibi fenerbahçe maçları olmuştur.
    (khaki, 08.07.2007 20:13)
  6. futbolcu kartlarında en zor bulunandı. aşağı mahalle, yukarı mahalle savaşlarının en büyük sebeplerindendi.
    (deniz büyücüsü, 18.07.2007 14:55)
  7. kendisiyle yapılan bir röportaj yayınlanmış bugün zaman'da. röportajdan önce muhabir yasin tuncer'in anlattığı şu hatırası bu oyuncunun güzel karakterini ortaya koyuyor:

"beşiktaş'ın 28 senedir malzemeciligini yapan süreyya soner; 'ağır bir hastalık geçirdim. yöneticiler de dahil kimse arayıp sormadı. zeytinburnu'nda bir gecekonduda oturuyordum. hiç düşünmediğim bir şey oldu; ferdinand evime geldi ve beni özel bir hastaneye götürdü. üç gün boyunca benim tedavimle ilgilendi. iyileştim ve hayatım boyunca bu insanlığı hiç unutmadım.' demişti."

röportajın tamamı için (bkz: http://www.zaman.com.tr/...)
    (fen liselim, 07.02.2008 16:55)