belki ilginizi çeker
  1. · lensle uyuyan angut
  2. · focus night and day
  3. · purevision
  4. · advance
  5. · gözlükle uyumak
  6. · air optix aqua
gündem
  1. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  2. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  3. · çok istenip de olunamayan meslekler
  4. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  5. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  6. · aşk
  7. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  8. · varan bistro
  9. · boris vian

lensle uyumak  

1. sabah kalkıldığında sanki yeniden hayat bulmuş gibi sevinmeye neden olan durum...görüyorummmm görüyorummm...
    (jineps, 12.07.2006 11:04)
  2. batıl inançlarıma göre, fütursuzca yapılmış bu davranışın üstüne bolca su içilmelidir. artık iş işten geçmiştir, gözlerinize bir şeyler batıyordur. kötü şeyler düşünmenin zamanı gelmiştir. örneğin; her zaman adeta sığınacağınız bir liman olmuş babanızın bir gün hayatta olmayacağını, yalnız, yapayalnız kaldığınızı, annenizin pencereden düştüğünü gördüğünüz rüyayı… ağlayın. doyasıya. gözyaşlarınız pınar olsun aksın.

yok, bir şey olduğundan değil. göz suyuna kavuşsun, lens daha kolay çıksın diye. bilemiyorum. ben buna inanıyorum.

ne zaman lensle uyuyakalsam uyandığımda ilk iş su içerim. gözlerime hafiften bir şeyler batar, ağlarım geçer.
    (63, 02.12.2007 22:52 ~ 22:53)
  3. göz kuruluğu denen illete daha bir erken yakalanıp artık lens takamamaya kadar gider sonu.
    (dreamer, 02.12.2007 22:56)
  4. herhangi bir eczaneye gidip tears nature yani doğal gözyaşına çok cüzi bir miktar ödeyerek sahip olabilir, ardından gözünüze damlatabilir ve hayatınıza mutlu bir şekilde devam edebilirsiniz. ya da benim gibi yapıp, hergün çıkartılması gereken lensinizi takıp, bir ay sonunda da çıkarıp yenisini takabilirsiniz.
    (elifabeth, 02.12.2007 23:05)
  5. johnson&johnson acuvue advance lens kullanalar için uyandıktan sonra gözünde lens olduğunu dahi unutup, tekrar lens takmaya çalışmakla sonuçlanabilecek hadise.
    (maglor, 02.12.2007 23:26)
  6. gözde damarlanmaya, yanmaya sebebiyet veren, son pişmanlık neye yarar dedirten durumdur.
    (dide, 02.12.2007 23:50)
  7. bir fotoğrafçı için mükemmel bir gece olabilir; hiç ayrılmak istemediği, tutkuyla bağlı olduğu lenslerinden biri ya da birkaçıyla uyumak tarifsiz bir keyiftir. ama gece ya da sabah bir şekilde bu lensler yataktan düşer ve kırılırsa fotoğrafçının yandığının "resmi"dir.
    (sinefilolog, 02.12.2007 23:52 ~ 23:52)
  8. lensin markasına göre değişiklik gösteren durumdur. öyle ki (ben kullanıyorum) kimi lenslerde kişi uyurken, banyo yaparken çıkartmaya gerek duymuyor ki bunda da göze bir sakıncası yok. 12-15 günlük periyotlar ile lensler gözden çıkartılıyor, gözün dinlendirilmesi için yaklaşık bir gün gözde takılı kalmıyor. sonraki gün tekrar bir 15 günlük periyot başlıyor.

(bkz: bausch and lomb)
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 03.12.2007 01:01 ~ 01:03)
  9. asıl önemli kısmı lensle uyanmak kısmıdır.zira uyandığınızda o gözlerinizi açabiliyorsanız fütursuzca ne mutlu size. lensler göz bebeklerinize zamkla tutturulmuş gibi yapışmışsa ve sizin onları ordan çıkartmak için parmaklarınızı gözlerinize sokmanız yeterli değilse , hadi buyrun doktora efenim.
    (bkz: mazallah)
    (deaftones, 03.12.2007 01:01)
  10. 3 saate kadar pek problem olmayan olay
    ama 3 ü geçiriyorsa kişi;
    eh o zaman;
    (bkz: lensle uyuyan angut)
    (pandalari koruyalim, 03.01.2008 17:13 ~ 14.04.2009 12:41)
  11. dün bir arkadaşla lens muhabbeti ediyorduk o söyledi 'aaa sen neden lenslerinle yatmıyorsun ki, bence yat yani hiçbir sorun olmaz ben yatıyorum yani ' dedi..oley dedim ya sağolasın doktora gitmiş, ondan duymuş kadar sevindim bir anda, eve koşarak gittim, gözüme biraz solüsyon damlattım, hemen uyudum..sabah uyandığımda kirpiklerim biraz çapaklı gibiydi ama odamı net bir şekilde görerek uyanmak bana mutluluk verdi, teşekkür ettim içimden, sonra aferim be sana* dedim..yüzümü yıkadım, sonra bir damlada solüsyon damlattım çıktım evden..evet bu yazdıklarım sonucunda şunuda söylerim gerçekten lensle uyumanın kötü bir etkisi yok gözde, tabi haftada bir en azından çıkartılmalı temizlenmeli bence lens, fazla kasmayalım gözümüzü...dediğim gibi solüsyon damlatalım yatarkende daha iyi gibi..

(bkz: şefin tavsiyesi)
    (enfazlaellikarakterolabilir, 27.05.2008 13:31 ~ 13:32)
  12. kimi markalarda 30 güne kadar gerçekleştirebileceğiniz olay. sıradan bir lensleyse 2-3 gece uyuyabilirsiniz, ölmezsiniz. özellikle dışarda tek gece kalacağınız ve lens solüsyonunuzu evde unuttuğunuz gecelerde kesinlikle lensle uyuyun, zira sabah kalkıp eve giderken yanlış numaralı otobüse binmek hiç iyi olmuyor.
    (plensi, 27.05.2008 19:30)
  13. gözler bozuksa ve lens o yüzden kullanılıyorsa eğer "bir sabah da gözlerimi açtığımda rahat rahat göreyim" hevesiyle yapılmış bir hareket olabilir.

ya da sadece üşengeçliktir... "aman bu gece de çıkartmayayım, ne olacak ki" denilebilir. evet evet kesinlikle üşengeçliktir.
    (uçuçböceği, 27.05.2008 19:44)
  14. bir tanıdığımın 2-3 ay çıkarmadan yaptığı olay. söylediğine göre lensin ömrünü uzatarak aklınca tasarruf yapıyormuş. birkaç yıl sonra gözleri ne şekil alır onu bilemem.
    (cerceve, 27.05.2008 19:45)
  15. sabah kalktığım anda etrafı net görebilme yeteneğimin geri geldiğini zannettiren, ama bütün gece lensler gözümde uyuduğum için beni bütün günü gözlerime iğneler batarak geçirmek zorunda bırakan saçma hareket.
    (esmeralda, 27.05.2008 19:52)
  16. kesinlikle yapılmaması gereken eylemdir.
    göz kuruluğununi lensin yapışması bir kenara kalıcı hasarlar verir. bunu alışkanlık haline getirmiş bünye daha sonra çekeceği acıları bilmemektedir. o göz bir süre sonra isyan eder ve doktora gidilince de artık lens kullanmaması gerektiği belirtilir. eğer ki bir de lazer yaptırmak düşünülüyorsa hiç yapılmamalıdır.
    (kararsızkişilik, 27.05.2008 21:41)
  17. ciba night and day ile gözle görülür günlere uyanmaktır. gözünüzden çıkarmadan 2 ay kullanırsınız. süper birşeydir.
    (celibon, 28.05.2008 00:17)
  18. acuvue oasys, purevision ve focus night and day tipi lenslerle tehlikesiz bir şekilde yapılabilen eylem.

gerçekten de 15 yıl sonra sabah kalkıp yanıbaşındaki saati okuyabilmek, pencerenin karşısındaki çatıya konan güvercinleri görebilmek, gözlük aramayıp - lens takmaya uğraşmayıp - direk kahvaltıya oturmak tarifsiz bir mutluluktur.
    ha gece lens takıldığında sabah kısmen göz kuruluğu yaşanabiliyor; bu da lensin kalitesi ile ters orantılı bir durum.
    (tarzan, 17.06.2009 09:04)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil