belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · the twilight saga new moon
  2. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  3. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  4. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  5. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  6. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  7. · marjinal isim meraklısı aile
  8. · joe
  9. · apartmana bedava gelen zaman gazetelerini yırtmak

lens takıldığı belli olmasın diye kasmak  

1. renkli lenste nafile (gözbebeğinin kenarından foyanız ortaya çıkar, zaten yakından lensin dokusu da gösterir kendini), şeffaf lens için gereksiz bir eylem. *

kendimden biliyorum, en iyisi "ay gözün lens miğ?" diyene "ne var yani?" bakışı yanında "evet!" diye çıkışırcasına bağırmak; "gözün ne güzeel" diyecek insana cümlesini bitirme fırsatı vermeden lens taktığını belirtmektir. aksi halde iris sahtekarı muamelesi görürsünüz, çünkü renkli lens takmak nedense gece makyajından daha frapan bir olay olarak görülmekte. anlamıyorum, anlamayacağımdır.
    (no more, 06.08.2007 14:17)
  2. renksizlerde gerek olmayan olay.birinin gözünüzde lens olduğunu anlayabilmesi için en fazla 20 cm mesafeden çok dikkatli bakması gerekir.
    (power of the right, 06.08.2007 14:20)
  3. renkli olmayanların kasmasına gerek yoktur.renkli lens kullananlara gerçek hayatta başarıyla kullandığım sır niteliğindeki reçetemi veriyorum:

birinci ve en önemli adım lensi almak.gidip cart renkte lensler almayın.hedefiniz kedi gibi olmak veya içine şeytan kaçmış gibi görünmek değil bunu unutmayın.yani bir insanda olabilecek renkler tercih edin.okyanus mavisidi,menekşe moruydu,amazon yeşiliydi falan uzak durun.(allasen siz kaç kişide gördünüz doğuştan menekşe moru göz.)

ikinci adım lensi kullanmaya başlacağınız zaman; bugün eve kahverengi gözle gidip yarın okula mavi gözle gelirseniz olmaz herkes farkeder.uygun zamanlama önemli tatil dönüşü,sömestr,bayram dönüşü,okulun ilk günü,işin ilk günü vb... (ayrıca lensi takacağınız ilk gün kendinizde lensten daha kolay farkedilecek daha radikal değişiklik yapın* * * yoksa yok yapaydı yok güzeldi bütün gün bu yorumları dinlerseniz.)

bayansanız doğru düzgün göz makyajı yapın dikkati dağıtın.erkekseniz renkli lens kullanmayın zaten ne öyle top gibi erkek adam renkli lens kullanmaz.

çevrenizdeki insanların yan açınızda olmamasına dikkat edin.çevrenizdekilerin karşınızda olması herzaman sizin avantajınıza bunu bilin.20 santim yakına kadar tehlike yok eğer yakınlaşma devam ediyosa kapatın gözlerinizi.

ayrıca doğal güzellik gerçek güzelliktir yalanını unutun.yok öyle bişey.
    (kermit, 18.08.2007 02:01)
  4. gereksiz, boş beleş eylem.

gözler bozuk benim; biri 1.50 biri 1.75, üstüne bi de astigmat var anasını satayım. gözlük takıyordum bi aralar; yoksa imkansız, 30 cm uzağımdaki bilgisayar ekranını seçemiyorum. gözlük iyi hoş, hem lensten daha sağlıklı, da, iki ayda bir kırılmasından daral gelmişti. gittim doktora, lens ver bana dedim ama şöyle renklisinden olsun. yıllardır kahverengi göz görmekten gına gelmiş, taktım lensleri zar zor. önce yadırgıyorsun tabi, insanın ifadesi değişiyor tamamen. bi kaç günden sonra alışıyor bünye.

neyse, tabi millet başladı yok lens mi, yok niye şeffaf almadın şöyledir böyledir diye bunaltmaya. kime ne hocam, renkli bakmak istiyorum ben belki dünyaya *, yaradan böyle yaratmamış, biz de sahtecilik yapıyoruz. hem yakışıyor da, niye kasayım ki lens taktığım belli olmasın diye. soranlara da evet lens yakışmış mı diye sorup pişkinlik yapıyorum bir de. tavsiye ederim.
    (chicaloca, 18.08.2007 13:26)
  5. sonuç vermeyecek bir kasmadır. zaten alakasız bi renkte lens takılmışsa, hatta renk alakalı bile olsa istisnalar hariç, gayet belli oluyodur. donuk donuk bakan birinin lens taktığı belli olmasın diye kasması ancak lens göründe uyuması halinde başarıya ulaşır.
    (kavanoz, 11.07.2008 20:38)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil