belki ilginizi çeker
  1. · penguen
  2. · leman
  3. · kötü kedi şerafettin
  4. · göte giren şemsiye açılmaz
  5. · alpay erdem
  6. · küçük iskender
  7. · nuri alço
  8. · cihangir günlüğü
  9. · l manyak
  10. · millenyuma sokiyim size bir şey olmasın
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · disko kralı
  2. · 2012
  3. · tunceli alevileri dinsizdir
  4. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  5. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  6. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  7. · domuz gribi
  8. · evren
  9. · prince of persia

lemanyak*  

1. lemandan ayrılan yazarların kurduğu eski bir mizah dergisi,ayrılan çoğu yazarların kendi dergilerini kurması ile şimdilerde pek rağbet görmemektedir
    (prometheus, 20.04.2004 01:46)
  2. aylık mizah dergilerinin babası..daha sonra bu dergiden ayrılan önemli kişiler daha aşmış bir dergi olan lombak'ı kurdu..
    (chladoceran, 27.04.2004 21:56)
  3. bu ayki sayısı berbat olan dergi. dersi dinlemezsem okurum diye almıştım ama dersten fazla sıktı.
    (ufkabakan81, 23.02.2005 19:35)
  4. dayım sayesinde tanıdığım güzel mizah dergisi. kötü kedi şerafettin vardı bir zamanlar l-manyakta. o gitti ama cabbar baba doldurdu yerini. ha bir de robinson var tabi.
    (darkenfact, 05.04.2006 19:25 ~ 22:50)
  5. bir zamanların efsanevi dergisi...
    zıçan adam,robinson,kötü kedi şerafettin ve cabası dergiyi güzelleştiren şeylerdi.sonra dağıldı yazarlar suyuy çıktı.
    halen yayınlanmakta sanırım ama penguen gibi popüler olmamaktadır.
    (betatron, 04.06.2007 00:27)
  6. mizah kalitesi bakımından diplerde sürünen dergi.. kemiğin üstüne tanımam
    (aranjor, 04.06.2007 00:32 ~ 00:33)
  7. memcos un inatla çizmeye devam ettiği dergi. bu adam ben taa ortaokuldayken de böyle bayık çiziyodu üniversiteye geçtik hala aynı. lemanyak tayfası bu çizerimize yol verse yerine leman paf takımından adamların çizgilerine yer verse eminim ki derginin genel kalitesi yükselecektir.

lombak tayfası ayrıldığından beri hep lombağın gölgesinde kaldı lemanyak. şeroyu gören lombağa saldırdı lemanyak hep kenara atıldı ama aslında lemanyak hala boysal gibi kaan ertem gibi can barslan metin fidan gibi klasiklere sahip. yani bu dergiyi alan adam saydığım çizerlerle hiç olmazsa bi yarım saaatini doldurabilir. eleştiri olacaksa bu klasik çizerlerin artık baydığı ve/veya geri kalan kısımların iyi kullanılmadığı olabilir. bunlara sonuna kadar katılırım. ben her ne kadar kaan ertemin her çizgisine sırıtsam da metin fidanın her lafına gülsem de yıllar geçtikçe bazılarımızı baymış olabilir bunlar. misal can barslan artık bana tat veremiyor. sayfaya şöyle bi bakarak adamın hangi esprileri yaptığını anlayabiliyorum çünkü. ne bileyim boysalın hikayelerini ezberlemiş olmak da canımızı sıkabilir. bunun çözümü de çok basit teoride. on yıllardır çizen adamların yerine yeni kanlar koyacaksınız ama tabi bu adamları bulmak kolay değil. işte burda benim biraz umudum var. takip ettiyseniz leman o haa diye bi dergi çıkartmakta. burada gürcan yurtun önderliğinde leman pafda gördüğümüz çizerler çiziyor. bazıları tek karelik çizse de lemanyak stilinde hikaye şeklinde çizenler de var ve bence öyle kötü de değiller. eğer burdaki adamlar melikşah örneğinde olduğu gibi dergiye iyi monte edilirse lemanyak da liselinin çantasındaki yerine dönebilir. ne de olsa yıllardır eksiksiz biçimde biriktirdğimiz ciltlerini aldığımız bi dergi. öyle kolayca ölecek değil ya.
    (callandor, 04.06.2007 00:54)
  8. 1996 yılında çıkmaya başlayan ve başlangıç kadrosunda bahadır baruter,tuncay akgün,metin üstündağ,mehmet çağçağ,suat özkan,erdil yaşaroğlu,selçuk erdem,bülent üstün gibi usta isimleri barındıran dergi.kötü kedi şerafettin efsanesi de derginin 2. sayısında doğmuştur.
    (grasp, 25.01.2008 15:41)
  9. ilk sayısında kaan ertem'in zıçan adamı ve türk astronotların muhabetinin gırla gittiği - hay allah o serinin ismi neydi yahu?- ile şahane bir başlangıç yapan fakat daha sonraları işi otomatiğe alarak ve lombak'ın açılması ile sittin sene eskisi gibi olamayan dergi.
    (ceket yok pantolon verelim, 25.01.2008 15:54 ~ 15:55)
  10. ilk sayısında yayınladıkları ödüllü bulmacanın neredeyse yarısı elementlerin simgelerinden oluşan ve bu elementlerin isimlerinin çoğusu da uyduruk olan dergi...

misal: ziktiribonyumun simgesi...
    (van den budenmayer, 28.05.2008 01:43)
  11. l manyak'ı limondan ayrılan çizerler çıkarmıştı. limon'u gırgırdan ayrılanlar.. sanırım gırgırda bu iş son buluyor. bu arada l manyak hürriyetin bayram şekeri olmuş afiyet olsun! hürriyet gazetesi keşke politikacılara pandik atabilen mizah dergilerinden herhangi birini hap yapıp gözümüze soksaydı. ''mizah çok ciddi bir iştir.''
    (sir da ros floyd, 29.09.2008 09:40)
  12. kaç aydır yaratıcılık yoksunu kapaklar hazırladığı yetmiyormuş gibi (bkz: fırça bıyık ve çıplak kızlar), bu bayram düştüğü promosyon dergi konumundan sonra bir daha kapağına bakmaya bile tenezzül etmeyeceğim dergidir. mehmet çağçağı tebrik ediyor, gözünü bürümüş olan para ve şöhret hırsından bir an önce kurtulup oğuz aral'a layık bir öğrenci olmasını diliyorum.
    (deanneise, 30.09.2008 19:28)
  13. devamlı aldığım sabah gazetesinin yanında sağ ve sol kesim ne okur diyerekten iki zıt kutuba ait gazetelerdende birer tane almışımdır bunlardan biri zaman diğeri de hürriyettir.herkes bayram ziyaretine gitmiş bende iş yerinde müşterilerin;
    "-ay yazık bayramda da mı çalışıyorsun seen?"
    "-sizinkide zor iş valla bayram bayram çekilmiyordur burası" gibi sözde karşındakini düşünür özde beni çileden çıkarır yorumlarını uzun uzadıya kafama takmamak için elime aldığım hürriyet gazetesini açmamla içinden düşmüş dergi.böyle sevinçle şaşkınlık arasında geçirdiğim birkaç saniyeden sonra bayiide bir karışıklık olduğunu düşündüğüm sonra hürriyet'in promosyon olduğunu okuyunca bir süre donuk gözlerle kapağına baktığım "yakıştı mı şimdi?" diye iç geçirdiğim dergi.muhalif olmak başka birşey ucuz olmak, kendini kullandırmak başka birşey diyerek yetkililerine selam ederim burdan.
    (xlmart, 02.10.2008 22:43)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil