mükemmel sesiyle gönüllere taht kuran büyük sanatçı.ayrıca şevval sam ın annesidir.
istanbul'u terkederek marmarisde huzurlu bir hayatı seçmiş, aşmış insan
güzel sese sahip olup mütevazi olmayı başaran güzel insan
illa şarkısı ile hatırlarda kalan,geceleri tanımadığı bir adama sırf birisine benzediği için "merhaba" diyen kadını seslendirmesi ile trt tarafından sansüre uğratılmış sanatçı
güzel, uzun, düz ve kızıl saçları olan güzel sesli bir bayan
*
türkiye'nin en güzel kadınlarından birinin annesi
* (bınar, 01.09.2004 14:37)
'
anladım kihiç kimse hiç kimse sen değil,hiç kimse senin gibi canımdan öte can değil' derken içimizde asla bitmeyen,sadece küllenen yaraları açan kadın...
gül güzeli ile her defasında mest olduğum; kızına bak anasını al dedirtecek kadar güzel ve sesine muktedir şahsiyet...
insanı dinlendiren bir ses, harika parçalar ve muhteşem bir yorumun biraraya gelmiş hali; leman sam..
(dharma, 28.09.2004 15:38 ~ 15:38)
kendine has tarzı ve buğulu sesiyle şarkıları yorumlayan sanatçı.
özellikle eski fotoğraflar albümündeki
sen aşkımdan vazgeçme şarkısındaki yorumuyla insanı etkileyebilen kızıl, uzun saçlı hatun.
kimsenin kendisine sifon sesli diyemeyeceği güzel sesli muhteşem kişi. sifon sesli denilen yeşim salkımdı. bunu diyen de neco idi. yeşim salkım da bunun üzerine hakaret davası açmıştı. hey gidi günler hey.
dün gece rumeli hisarında grup gündoğarkenle birlikte vereceği konserin, son bir saat içinde iptal edildiği belli olan sanatçı..
insan huzur veren sesi,rapunzelimsi saçları ,tebessümü,herşeyiyle hayata renk olan kadın.
an itibariyle atv'de açık hava konseri yayınlanan sanatçı.
odtü bahar şenliğinde stadı doldurduğuna çok şaşıran, rahmetli
kazım koyuncuya bu şaşkınlığını anlatan sanatçı.
mütevazılığından, olduğu yerin farkında olmayan bilgelerden. sürekli şarkı aralarında "siz bu şarkıları nereden biliyorsunuz ben hiç tvye çıkmam ki, beni buraya çağırdıklarında hocalarla şarkı söyleyeceğimi düşünmüştüm" diyebilen.
illa albümü ve özellikle vedat sakman'la beraber söyledikleri her neyse şarkısı muhteşem olan zarif kadın.
"anladım ki" şarkısı ile yıllar önce oldukça geniş bir kitleye sesini duyuran ama trt'nin"hiçbir türk kadını tanımadığı bir erkekle bu derece samimi olamaz,bu türk kadınına yakışmaz" gibi bir mana içeren sebebi ile yayından kaldırılan eserin baş kahramanı.şahsen duyduğumda dumur ötesi olduğum olaydır.diğeri için.(bkz:
ikbal gürpınar)
sahneye çok yakışan ,çizgisini hiç bozmayan zarif bayandır.
9 mayıs akşamı hacettepe üniversitesi bahar şenliklerinin açılış gününde bizlere doyumsuz bir müzik ziyafeti sunan ve yapılan anfinin büyüklüğü görünce 'hacettepe herşeyde farklıdır zaten' lafıyla bir kere daha gönlümüzü fetheden geçen yıllara rağmen sesinden,güzelliğinden,insanlığından,saygınlığından hiçbir şey kaybetmemiş olan şarkılarıyla beni büyüten sanatçıdır.
müzikte içtenlik, canlılık ve hayat denildiğinde akla gelebilecek yorumculardan biridir. yaşayarak söylemek onunkisi. tüm yaşananları hissettirerek.
bir kez daha
anladım ki herkes
illa bu
gül güzelini
hey yıllar aşkımdan vazgeçme ayrılığa dayanamam diye iç geçirerek dinlemeli.
herneyse, sadece
rüzgarda kalmış
kıyamam sana diye seslenen bir
deli kuş önerisi…
kadife sesli, zerafet timsali güzel insan. "türkiye'nin en güzel anneleri" sıralamasında ilk 5 de yer almaktadır.
güzelliğiyle büyüleyen ve metin tekinle evlenince üzüntü duyduğumuz sevval samın dünyaya gelmesinde emeği bol olan insan
kalpten söyleyen nadir insanlardan.