illa şarkısı ile hatırlarda kalan,geceleri tanımadığı bir adama sırf birisine benzediği için "merhaba" diyen kadını seslendirmesi ile trt tarafından sansüre uğratılmış sanatçı
canzone arrabbiata'yı yol ver adıyla seslendiren insan.kendine has tarzıyla kendine özel bir dinleyici kitlesi vardır.bence türkiyedeki özel insanlardan biridir.
'anladım ki hiç kimse hiç kimse sen değil,hiç kimse senin gibi canımdan öte can değil' derken içimizde asla bitmeyen,sadece küllenen yaraları açan kadın...
kimsenin kendisine sifon sesli diyemeyeceği güzel sesli muhteşem kişi. sifon sesli denilen yeşim salkımdı. bunu diyen de neco idi. yeşim salkım da bunun üzerine hakaret davası açmıştı. hey gidi günler hey.
odtü bahar şenliğinde stadı doldurduğuna çok şaşıran, rahmetli kazım koyuncuya bu şaşkınlığını anlatan sanatçı.
mütevaziliğinden, olduğu yerin farkında olmayan bilgelerden. sürekli şarkı aralarında "siz bu şarkıları nerden biliyorsunuz ebn hiç tvye çıkmam ki, beni buraya çağırdıklarında hocalarla şarkı söyleyeceğimi düşünmüştüm" diyebilen.
"anladım ki" şarkısı ile yıllar önce oldukça geniş bir kitleye sesini duyuran ama trt'nin"hiçbir türk kadını tanımadığı bir erkekle bu derece samimi olamaz,bu türk kadınına yakışmaz" gibi bir mana içeren sebebi ile yayından kaldırılan eserin baş kahramanı.şahsen duyduğumda dumur ötesi olduğum olaydır.diğeri için.(bkz: ikbal gürpınar)
9 mayıs akşamı hacettepe üniversitesi bahar şenliklerinin açılış gününde bizlere doyumsuz bir müzik ziyafeti sunan ve yapılan anfinin büyüklüğü görünce 'hacettepe herşeyde farklıdır zaten' lafıyla bir kere daha gönlümüzü fetheden geçen yıllara rağmen sesinden,güzelliğinden,insanlığından,saygınlığından hiçbir şey kaybetmemiş olan şarkılarıyla beni büyüten sanatçıdır.