leman   

sayfa  / 3
adana çık aradan

1. (bkz. pantalon)
    (akaydo, 29.03.2004 10:48)
  2. türk mizah hayatının zirve noktası.
    (uhingen, 13.04.2004 16:31)
  3. cezmi eröz kişisi olmasa her daim alabileceğim dergi.
    (close2death, 25.04.2004 12:12)
  4. solcuyuz diye takılan ama kapitalizmin tüm imkanlarını sonuna kadar sömüren varlıkların bulundugu mekan
    (boreas, 06.05.2004 19:10)
  5. (bkz. leman sam)
    (ascella, 18.08.2004 12:21)
  6. (bkz. kaçak yayın)
    (close2death, 14.09.2004 20:45)
  7. (bkz. leman kültür)
    (bkz. lemanyak)
    (creepingdeath, 14.09.2004 20:48)
  8. vazgeçilmez mizah dergisi...her ne kadar penguenden sonra eski havasını kaybettiysede ...
    meme dergisi
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 14.09.2004 20:52)
  9. mizah seviyesi bakımından penguen ile yarışamayacak durumda olan dergi. kanımca mevcut tirajını nihat genç'e borçludur.
    (lethe, 26.09.2004 23:37)
  10. bu gidişle ölmeye mahkum dergi.
    (skuba, 02.11.2004 02:22)
  11. (bkz: lemanyak)
    (bkz: kaçak yayın)
    (bkz: yeni harman)
    (bkz: git)
    (close2death, 24.02.2005 13:57)
  12. metin fidan, erdil yaşaroğlu, selçuk erdem ve kaan ertem'le tanışmama vesile olmuş özellikle üniversite yıllarımda hemen her hafta okuduğum dergi.
    (erdemetal, 08.07.2005 13:05)
  13. geçen haftaki sayısını satın almakla büyük bir hata yaptığıma daha 3 sayfa okuyunca bile fark ettiğim haftalık yayın. eskiden muhteşemdi. keşke hiç okumsaydım son sayısını da en azından hatıralarımda leman eski güzel yerinde dursaydı. mizah namına içler acısı olmakla beraber düşünce yapısı olarak da sıçmış batırmış.
    yaşasın penguen!
    (vishnu, 25.07.2005 23:29)
  14. ilkokuldan beri babam sayesinde sürekli takip edebildiğim dergi. bir zamanlar nefis bir kadroya sahip olan, daha sonra lemanyak, lombak, penguen derken kadrosu bölünen dergi. bir tek ender özkahraman olan sayfası okunmaz, gerisi yalanıp yutulur.
    (akaydo, 17.09.2005 14:28)
  15. penguen'de pek göremediğimiz bir ekolü barındıran dergi. espriler halktan çıkar bu dergide. yeni bir dil yaratmaktansa esnafın, öğrencinin, fakirin, zenginin dilini öğretir.

örneğin bir yiğit özgür karikatürü sokaktaki adama beklenmedik, garip laflar söyletirken; bir ahmet yılmaz karikatürü sadece söylenmesi gerekeni söyletir. selçuk erdem hiç göremeyeceğiniz entel bir köylüyle güldürürken, metin fidan her gün sokakta gördüğünüz çocukla güldürür. kimse komikaze'deki karakterlere benzemez, ama herkes biraz daral'dır, biraz timsah'tır.

tabii ki istisnalar mevcuttur ve tabii ki zevkler ve renkler tartışılmaz.
    (ali kamber, 22.04.2006 18:24 ~ 04.05.2006 20:08)
  16. her ne kadar efsane bir dergi olsa da geçen haftaki "işte norveçli bayanları kesen yurdum hanzoları, abazanları" ucuzluğuna kaçarak kızdırmış dergidir. zamanında kan kaybetmiş olsa da hala pek çok büyük karikatüristi bünyesinde barındırır. (ahmet yılmaz'la kaan ertem'e can fedadır özellikle)
    (yedinin yedincisi, 09.06.2006 09:01)
  17. bu derginin hala varolduğuna mı şaşayım, ahmet yılmaz'ın hala burada çizmesine mi şaşayım karar veremedim ben. sonra fatih solmaz'ın hala penguen'de olduğuna şaşmaya karar verdim, huzuru buldum.
    (ördeklerindomatestabanfiyatlarınaetkisi, 25.06.2006 18:14)
  18. "hem güldürürüm hem mesaj veririm" hatta "güldürmem mesaj veririm" diyen dergi. komiklikle mesaj verme arasındaki o ince çizgi aşılmış hatta çizgi yok edilmiştir bu dergide. sadece mesaj vermektedir. kanımca vermeye çalışmaktadır. herşeye tamam ama insanlar bu dergiyi mizah dergisi okumak için alıyorlar ve karşılarında siyasal bir yayın buluyorlar. karikatürlerde tabiki siyasal içerikte olmalıdır ama bu derginin politikası olmamalıdır. yazar çizer takımı zaten karikatürlerinde bunu yansıtacaktır. geleceğinden umutsuzum. (bkz: penguen)
    (gibigibi, 04.07.2006 17:50)
  19. http://www.leman.com.tr
    (tabudeviren, 04.08.2006 13:58)
  20. ecevit'e iktidar zamanındayken bayağı bir sallayıp (buna atatürk'ün balmumu heykelinden para aşıran bir karikatürü de dahil), öldüğünde kapağında sorgusuz cennete alan dergi.
    (yedinin yedincisi, 11.11.2006 15:06)
  21. 796. kapağında,ogün samast tiplemesine bordo-mavi bir giysi giydirerek,üstüne de fındık esprisi atarak ayıp etmiş mizah dergisi.tamam gündemde milliyetçilik yaptığını sanan bir genç var,tabii ki ona ayarını vereceksin ama bunu başka çevrelere zarar vermeden yapmanız lazımdı.hadi fındığı geçtik,ne demektir bordo-mavi giysi giydirmek?olmadı gerçekten,bu mizahi bir eleştiri değil düpedüz suçlamadır.hem de ogün samast'tan çok,trabzon'u suçlamaktır.

(bkz: http://www.leman.com.tr/...)
    (the blades, 07.02.2007 21:31 ~ 08.02.2007 19:00)
  22. ilk bilişim fuarlarından birinde turkcell için leman mobil isimli kağıt parçasını yayınlayan ekibin çiziktirmelerini barındıran eski dergi.
    68li bekir'in "aman tanrım, zehra'ya sms atıyorum, yerimden kalkmama gerek kalmıyo; harikasın türksel" demesi yeterince iğrençtir zaten ancak mizahçı olarak bu kadar kalitesiz reklam yapabilmek de ayrı beceridir.
    (raynor, 07.02.2007 21:36)
  23. 90 larda üniversiteli olmanın ön koşulu gibiydi bu dergi..kesin her üniversitelide bulunurdu..hey gidi günler diyor insan ..her hafta alır derhal bakardık işte..kantinlerde, çay ocaklarında, kafelerde v.s. az okunmamıştır..şimdi bakıyorum da okumaktan keyif aldığım, her sayısını merakla beklediğim dergi mi bu diye
    (eleanor, 07.02.2007 23:04)
  24. türkiyede ayakta kalan son bir kaç mizah derigisinden biri.

donla denize girmeyi destekleme girişimlerinden sonra iyice gözden düştüler.

popülerliğe savaş açarken, popülist oldular.
    (antares scorpio, 07.02.2007 23:17)
  25. belirttiğim kapaktan sonra gösterilen tepki sonra özür dileyen dergi.özür metni;

sevgili okura ve trabzonspor taraftarlarına,
    bu haftaki çizmiş olduğum leman kapağındaki espride hrant dink’in katili ogün samast’ı çizerken fanatikliğini vurgulamak için üzerine çizdiğim tişörte verilen renk trabzonspor camiasını severlerini ve ve bazı leman okurlarını incitmiştir...
    katil ile ilişkilendirilen talihsiz renk ayrıntısının okurun ve taraftarın sevgiyle bağlandıkları takımlarını koruma hassasiyetini haklı görüyor, gerginlik ve üzüntü yaratan bu küçük renk detayında trabzonspor camiasına karşı kasıtlı olmadığımın özellikle bilinmesini istiyor, taraftarlardan okurlardan ve trabzonspor kulübünden özür diliyorum.

mehmet çağçağ

bir daha olmaması dileğiyle...
    (the blades, 08.02.2007 19:50 ~ 19:50)
 sayfa  / 3