legolas 

adana çık aradan

1. sozluk sayesinde, itü bilgisayar mühendisliği'nde okuyan ve elessar'ın da oda arkadası oldugunu ogrendigim klonum.
    (legolas, 05.03.2004 03:35)

2. lord of the rings üçlemesi'nde orlando bloom'un canlandırdığı elf karakter...
    (8844455, 05.03.2004 04:11 ~ 08.03.2004 20:42)
  3. savaşırken sanki tatilde denize girmişte sörf yaparmış gibi ,ulan öyle rahatimki uyusam gene adam öldürürüm tribinde hareketler yapan **,karda yürüyen ama izini belli etmeyen yere bakan yürek yakan,gimliyi bozacam diye oklarını iktisatlı kullanıp bir okla 5 orc öldüren denyo elf. (bkz. lord of the rings)*
    (civil, 05.03.2004 15:53)
  4. mirkwood ormanı prensi.. tam adı legolas greenleaf olan yaşı 1000 lere ulaşmış elf..
    (eglaia, 06.03.2004 21:38 ~ 29.09.2004 21:52)
  5. film için yumuşak huylu, tüysüz yüzlü, kadınsı bakışlı klasik elf tipi
    (alf, 21.03.2004 01:41)
  6. orman elflerinden; lothlorien'in hoşsohbet sakini
    (baypipo, 21.03.2004 20:13)
  7. filmi izlerken anneme ne kadar yakışıklı olduğunu söylediğimde annemin biz de babanla onu konuşuyoduk diye tepki vermesiyle dumur olduğum,elf olmayan halini gördüğümde daha da dumur olduğum ama elf haliyle gayet tay gibi yakışıklı hayal süsleyen yaratıkımsı
    (kriskadekobya, 25.03.2004 00:09)
  8. 3 filmdede rahat durmayarak bizi hop hoplatıp hop oturtan sarışın ötesi taş kimse.
    (wolverine, 09.04.2004 17:20)
  9. kar üstünde yürüyüşüne, ok atışına, cüceyle diyaloglarına, saçlarına, bembeyaz yüzüne, uzağı kral gibi görüşüne hasta kaldığım elf kişi.
    (marla singer, 29.05.2004 23:21)
  10. uzun süredir süregelen geleneğimi bozuyor ve nick altı giri giriyorum. (bkz. bana yeniden giriler girdiren adam)

bugün geldik tanıştık. sözlüğün entellektüelitesini* arttırmaya aday bir insanmış. sevdim ben. o da bizi sevdi. bu kadar.

gördüğünüz gibi uzun süre nick altı giri girmeyince kalitesizliğim ön plana çıktı. halbuki ben de demek isterdim "bugün zirvede tanıştığım hoşsohbet arı" diye. olmadı...
    (wondrous, 12.06.2004 00:55 ~ 01:03)
  11. tabu zirvesinde tanıştığım ve kısada olsa kendisini tanıma imkanı bulduğum diğer zirvelerde görüşmeyi umduğum yazar.
    (axel fox, 12.06.2004 01:00)
  12. dc psikolog'um canım benim.
    (cyberboy, 12.06.2004 01:06)
  13. tabu zirvesinde tanıştığım ara ara muhabbet etme fırsatı bulduğum, girişken olduğumu söyleyen, artık o da bir irc yazarı olan, yüksek lisans yapan, ilk zirvesine bugün katılan arı..
    (despinaa, 12.06.2004 01:14)
  14. (bkz. @150074)
    (mavio, 01.07.2004 01:04)
  15. tam adı legolas greenleaf olan, yüzüklerin efendisi adlı şaheserde yüzük kardeşliğinde elfleri temsil eden yakışıklı hoşsohbet elf.daha yakından tanımak gerekirse kendisi bir orman köylüsü* elfidir kendisini çok iyi yetiştirmiş olan legolas filmde görüldüğü gibi yirmili yaşlarını yeni süren toy bir delikanlı değil entlerin bile "onu görünce kendimi genç hissediyorum" dedikleri kadar yaşlı bir arkadaşımızdır yani anlayacağınız bu arkadaşa sulananların hıncal uluç, ece gürsel birlikteliğini düşünmesini tavsiye ederim.

köyünde tarlasında bağında çalışan legolasın hayatı bir gün, bir yarışma ile değişir bu yarışmanın adı "size lotr* diyebilir miyim"dir.hemen bu yarışmaya katılan legolas elemeleri geçer ve diğer 8 yarışmacıyla birlikte oyuna başlar. legolas bir köylü çocuğu olması nedeniyle çok ataktır ciğerleri köyünün temiz havasıyla oldukça gelişmiştir ve şehir* çocukları aragorn, boromir ve varoşlardan* gelmiş olan gimli en büyük rakipleridir.

peki bu yarışmada legolasın en büyük avantajları nelerdir bunları incelersek en büyük avantajının legolasın kara murat ile tanışık olmasını göreceğiz; evet legolas kara murattan oku nasıl hızlı atacağını tekli ve çoklu ok atış stillerini, yay kullanmadan ok ile nasıl birilerini öldürebileceğini öğrenmiştir, ayrıca kalelerin mimarisi hakkında aldığı bilgiler ona miğferdibi savunmasında fazlasıyla yardımcı olmuştur.bunun dışında spora yatkın vücudu ona kaykay ve binicilik konusunda çok faydalı olmuştur.(burada biniciliğe ayrı bir dikkat çekmek isterim ki o da şudur legolasın bir canlıya binebilmesi için tek şart canlının sırtında biraz olsun düzlük olmasıdır troll, at, fil ne bulursa binmekte, ulaşımı beleşe getirmektedir).ayrıca iki kule filminde ata binme sahnesindeki hareketi ile çeşitli şilt ve madalyalara layık görülmüştür.legolasın bir diğer özelliği de gözlerinin keskinliğidir zaten askerliğini komando olarak yapan legolas, katıldığı operasyonlarda her daim gözcülük görevini başarılı bir şekilde yerine getirmiş ve feanor altın nişan madalyasına layık görülmüştür.

yarışmanın sonuna doğru, iki piçirik olan frodo ve sam bu yarışmayı kazanamayacaklarını anlamışlar ve kazananın hakedeceği altınbaş marka 24 ayar güç yüzüğünü çalmışlar frodonun yüzüğü çaldığında "ya benimsin ya kor ateşin" diye bağırdığı söylenir. bunun üzerine bunca emeği heba olan legolas "bu orta dünyada ne dostluk ne de düzen kalmış bunca çabam boşa mıydı" diyerek yurtdışına, amcasının yanına çalışmaya gitmiş; yanında da yarışma esnasında kanka olduğu gimliyi de beraberinde götürmüştür.
    (assassin, 03.04.2005 04:21 ~ 09:14)
  16. kara murat gibi ok atan sivri kulaklı...
    (azwepsa, 22.09.2005 10:34)
  17. filmin en popüler zamanlarında her on türk gencinden birine nick olan lotr karakteri..
    (lethromar, 20.11.2005 12:20 ~ 12.08.2006 22:36)
  18. lotr - two towers'daki ata biniş sahnesinde -nasıl yapıyor lan bunu diye tekrar tekrar izlememe neden olmuş karekter
    (yineyenidenkobalamin, 25.01.2007 02:00)
  19. fantastik sahnelerin esas oglanı.okunu kimi zaman sniper gibi, kimi zaman da yakın dövüş silahı olarak kullandığı görülmüştür.uçanı kaçanı elinden kurtulamaz.
    (untouchables, 07.06.2007 02:05)
  20. karda yürüyüp izini belli etmeyen ...cüceyle gereksiz sidik yarışına giren..halbusikine asilsin olm sen elfsin bi kere bırak cüceyi falan demek isterdim kendisine...
    (deaftones, 19.06.2007 23:55)
  21. filmde yaptıklarıyla filmin aksiyon dengesini sağlamıştır, kitapta ise "hadi canım sen de " dedirterek körlemesine bir atışla fellbeast indirmiştir tebrik etmek gerekir. mirkwood prensidir kendileri ondan az buçuk havalardadır, babası thranduille arası iyidir, babadan ziyade arkadaş gibidirler ( o kadar yıl ben de yaşasam değil mi ama).annesini orklar ham yapmıştır; bizim lego küçükken süt annesi tarafından büyütülmüştür. müzikal kişiliği ile de tanınır tek telli çalgısı olan yayıyla boş bulunduğu zamanlarda çeşitli şeylere kederlenip beste yapmaktadır (bkz: şaka) . yaşlıdır ama elflerin yaşlarına bakılırsa anca 22 yaşında falandır abimiz ayrıca ormandaki olay şöledir:

bizim oğlanlar aragorn gimli ve legolas ormana girerler. gimli baltaya yapışır tabi hemen ancak bi oğultu çıkar "bırak uleyn onu" gibilerinden. mesajı alan aragorn gimli'ye söyler ve gimli boynu bükük (bkz: boynu bükükler) indirir. o sırada aragorn kolcu kişiliğini kullanarak yerleri koklamakta ağaçlara dokunmaktadır. sonunda " bu orman çok yaşlı beya" der. legolas o sırada büyük sözü patlatır " öyle yaşlı ki siz veletlerle yola çıktığımdan beri kendimi ilk defa genç hissettim" ki burda söz edilen orman şarköy ormanı değil fangorn'dur. saygılar
    (anarchistrockstar, 06.07.2007 02:06 ~ 31.08.2007 20:05)
  22. filmde cüce gimli ile hep rekabet içinde olan elf . extended versiyondaki içki yarışması ve öldürülen orc sayısı tartışmaları kopartır insanı.

hangimiz daha çok öldürdü tartışması süper sahne için
    http://www.youtube.com/...
    (cyclops1988, 31.08.2007 19:35 ~ 13.04.2008 14:02)
  23. ortaçağ sniperı.

hem sempatik(gimliyle atışmaları sırasında) hem yakışıklı doğrusu çok mert bir delikanlı. ayrıca zeki, çevik, ahlaklıdır. sarı tüylüdür, trakya çocuğudur, candır canandır.
    (authentic, 11.07.2008 13:53)
  24. lisedeyken benzetildiğim yüzüklerin efendisi karakteri.. kızlar çok koştu peşimden.. şimdi değiştim, benzemiyorum artık.
    (re, 21.07.2008 22:53)
  25. çoğunlukla film sayesinde yani orlando bloom sayesinde sevilen yüzüklerin efendisi karakteri.

(bkz: seni sevmeyen ölsün)
    (magicalbronze, 23.07.2008 10:28)