savaşırken sanki tatilde denize girmişte sörf yaparmış gibi ,ulan öyle rahatimki uyusam gene adam öldürürüm tribinde hareketler yapan **,karda yürüyen ama izini belli etmeyen yere bakan yürek yakan,gimliyi bozacam diye oklarını iktisatlı kullanıp bir okla 5 orc öldüren denyo elf. (bkz. lord of the rings)*
filmi izlerken anneme ne kadar yakışıklı olduğunu söylediğimde annemin biz de babanla onu konuşuyoduk diye tepki vermesiyle dumur olduğum,elf olmayan halini gördüğümde daha da dumur olduğum ama elf haliyle gayet tay gibi yakışıklı hayal süsleyen yaratıkımsı
bugün geldik tanıştık. sözlüğün entellektüelitesini* arttırmaya aday bir insanmış. sevdim ben. o da bizi sevdi. bu kadar.
gördüğünüz gibi uzun süre nick altı giri girmeyince kalitesizliğim ön plana çıktı. halbuki ben de demek isterdim "bugün zirvede tanıştığım hoşsohbet arı" diye. olmadı...
tabu zirvesinde tanıştığım ara ara muhabbet etme fırsatı bulduğum, girişken olduğumu söyleyen, artık o da bir irc yazarı olan, yüksek lisans yapan, ilk zirvesine bugün katılan arı..
fantastik sahnelerin esas oglanı.okunu kimi zaman sniper gibi, kimi zaman da yakın dövüş silahı olarak kullandığı görülmüştür.uçanı kaçanı elinden kurtulamaz.
filmde yaptıklarıyla filmin aksiyon dengesini sağlamıştır, kitapta ise "hadi canım sen de " dedirterek körlemesine bir atışla fellbeast indirmiştir tebrik etmek gerekir. mirkwood prensidir kendileri ondan az buçuk havalardadır, babası thranduille arası iyidir, babadan ziyade arkadaş gibidirler ( o kadar yıl ben de yaşasam değil mi ama).annesini orklar ham yapmıştır; bizim lego küçükken süt annesi tarafından büyütülmüştür. müzikal kişiliği ile de tanınır tek telli çalgısı olan yayıyla boş bulunduğu zamanlarda çeşitli şeylere kederlenip beste yapmaktadır (bkz: şaka) . yaşlıdır ama elflerin yaşlarına bakılırsa anca 22 yaşında falandır abimiz ayrıca ormandaki olay şöledir:
bizim oğlanlar aragorn gimli ve legolas ormana girerler. gimli baltaya yapışır tabi hemen ancak bi oğultu çıkar "bırak uleyn onu" gibilerinden. mesajı alan aragorn gimli'ye söyler ve gimli boynu bükük (bkz: boynu bükükler) indirir. o sırada aragorn kolcu kişiliğini kullanarak yerleri koklamakta ağaçlara dokunmaktadır. sonunda " bu orman çok yaşlı beya" der. legolas o sırada büyük sözü patlatır " öyle yaşlı ki siz veletlerle yola çıktığımdan beri kendimi ilk defa genç hissettim" ki burda söz edilen orman şarköy ormanı değil fangorn'dur. saygılar
hem sempatik(gimliyle atışmaları sırasında) hem yakışıklı doğrusu çok mert bir delikanlı. ayrıca zeki, çevik, ahlaklıdır. sarı tüylüdür, trakya çocuğudur, candır canandır.
yüzüklerin efendisi'nin sözde uyarlamasında, kitapta söylemediği şeyler söyletilmiş ve yaptırtılmış, kitapta söyledikleri ve yaptıkları senaryoda pek sallanmamış, sindar soyundan, sarışın olmak şöyle dursun bilakis kuzguni siyah saçlı, -babası thranduil'in orman elflerinin kralı olması münasebetiyle- elf prensi. film uyarlamasında çoluk çocuğu eğlendirsin diye abuk sabuk şeyler yaptırtılıp maymun edilen kankası gimli'ye göre şanslı sayılabilir.
filmde kitaba göre bok edilen karakterlerden biri , kendisi k.karanlık ormanın ağaçlık bölgesinin sindar elf prensidir , babası kral thranduil'dir.yüzük kardeşliğindeki en önemli karakterlerden biridir , savaşın ardından orta dünyada biraz yaşamıştır , ondan sonra 4.çağda gimli ile ölümsüz topraklara gitmiştir.