belki ilginizi çeker
  1. · 15 ekim
  2. · ford mustang
  3. · ceo
  4. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · boylumlama
  2. · aşk ı memnu
  3. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  4. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  5. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  6. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  7. · kurban bayramı vahşeti
  8. · acem lalesi
  9. · ankara alkol zirvesi

lee iacocca  

1. ford mustang'in yaratıcısı, eli öpülesi insan..
    (rafael, 01.11.2005 17:49)
  2. kendisinin enteresan bir hayat hikâyesi vardır:

ford şirketinin 60'lı yılların başında krize girmesiyle ford yönetim kurulu soruna çözüm aramak üzere ciddi toplantılar yapmaya başlar. mevzu basittir: araba satışları çok düşüktür ve ford'un rakipleri ford'u sollamış gitmişlerdir.

toplantının birine bölge satış sorumluları da çağrılır. bunlardan en başarılı olanı lee iacocca'dır. lee iacocca "evet, ben bile çok az ford satabiliyorum. demek ki arabalarınız satılmıyor" diyerek söze başlar.

"arabalar çok sağlam. alan kişi senelerce biniyor. bir de modelleriniz 35 yaş üstü müşterilere hitap eden modeller. bu yaş grubu sık araba değiştirmiyor. biraz daha genç kuşağa yönelmek gerek."

ford yöneticileri bu adama kulak verir ve iacocca birkaç sene içinde amerikan otomobil piyasasını tarumar edecek modeli yaratır: ford mustang.

ford'un satışları patlar. rakipleri ford'un karşısında ezilir. iacocca ford'da kahraman ilan edilir, yeni mevkilere atanır ve yetkilerle donatılır.

lakin henry ford'un torunu ve o zamanki yönetim kurulu başkanı olan ford kişisi, iacocca'nın yükselişini aile şirketine zarar vereceği gerekçesiyle önleme kararı alır. kararı aldığı gün de iacocca'yı işten atar.

zehir gibi bir kafaya ve öngörüye sahip olan iacocca işten atıldığının ertesi günü chrysler'de işe başlar; adam ford'dan atılacağını sezmiş, gizlice chrysler'le görüşmüş ve oradaki işin bağlamıştır. chrysler'in de arkasını toplar, düzene oturtur.

mustang'i yapan adamın bu kadar çakal olmasına şaşmamak gerek.
    (eksiksizuyum, 23.06.2006 01:00)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil