renkleri sarı-kırmızı olan kulüp.
istanbulada da düzenlenen fransız yarış hedesi.
bir de iddaada genellikle yatırmayan fransa 1.lig futbol takımı.
bir pazar günü ziyaret ediyorsanız açık lokanta bulmanın neredeyse imkansız olduğu fransız şehri. bulsanız bile servis saatini kaçırdığınız için geri çevrilme ihtimaliniz vardır. yine de o terkedilmişlik duygusu şehre başka bir açıdan bakmanızı sağlar. şehir merkezi kilise çevresinde nispeten gezinen yaşlılar sayesinde daha hareketlidir. kurulan bit pazarında kendinize uygun bir şeyler bulmanız olasıdır her ne kadar eski lamba ve vazo tarzı objeler satılsa da.
le mans'da yarışan bir ekibin yarış boyunca başından geçen aksilikleri konu eden bir belgesel izlemiştim. 24 saat boyunca ekibin başına gelmeyen kalmamıştı. radyatör borusunun çıkmasından tutun, tamponu pistte bırakıp gelmeye, şanzman bozmaya, motor indirmeye kadar. teknik ekibin 24 saat boyunca çektiği çile anlatılır gibi değildir. tam herşey yoluna girdi derken bambaşka bir aksilik çıkmaktadır. izlerken bile; oha artık yeter yazık ekibe diyesi gelir insanın. yorgun, uykusuz, yağa bulanmış.
sunucu yarışın sonlarına doğru bir anektod verir ki teknik deha itibariyle tüyleri diken diken eder;
r8 ile yarışan audi yarış boyunca hiçbir teknik problem yaşamamıştır. pit stopları da sadece yakıt almak için yapmışmış. teknik ekibi de pırıl pırıl kıyafetleri ile şekerleme yapmaktadır.
(void, 15.01.2008 12:10 ~ 12:30)
akabinde pek çok ortaçağ esintileri barındıran şehir-şehircikler gezmiş olsam da bir daha hiç bir yerde, bir yağmurlu pazar sabahında, dar sokaklarında gezerken aldığım tadı alamayacağım şehir. ortalıkta in cin top oynuyordu ve karşıma da beni gerçek dünyaya döndürecek kimse çıkmamıştı: kendi kendime kurduğum ortaçağ triplerinden sarhoş olmuş bir halde arşınlamıştım şehrin eski kısmını. o derece ki, gelip "şehrin kapılarını kilitledik, buradan bir daha asla çıkamayacaksınız." diyen olaydı şayet, "iyi madem, ben gidip atlarımı hanın ahırına bağlayıp geleyim." demeyen n'olsundu.
o dereceydi. bir şehri o surat ifadesiyle gezemedim bir daha, o gün bugündür.
ismi "lö man" şeklinde okunan şehir. futbol takımı falan da var. isminden de anlaşıldığı üzere
fransa'dabu şehir. evet.
(jugador, 31.01.2010 11:13 ~ 11:14)