belki ilginizi çeker
  1. · pas si simple
  2. · l absente
gündem
  1. · boylumlama
  2. · giyotine yolladılar gitmedim
  3. · beşiktaş
  4. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  5. · ugg
  6. · aşk ı memnu
  7. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  8. · ananı potaya asarım amına smaç basarım
  9. · lirik

le jour d avant  

1. muhteşem ötesi bir yann tiersen parçası. başka albümlerde olup olmadığını tam bilmemekle beraber l'absente'de muhteşem bir yorumu mevcuttur.
    (wondrous, 07.12.2005 20:48)
  2. c'était ici'de de canlı versiyonu varmış.
    (wondrous, 12.12.2005 22:06)
  3. sonları, gariptir, çingeneler zamanını hatırlatan çok güzel bir tiersen parçası.
    (pipelette, 15.09.2008 13:11 ~ 13:14)
  4. başı kasvet sanki. ama adamın üzerine çöken bir kasvet değil de mutluluk vaad eden bir kasvet. ilerisi bazen heyecanlı bazen dingin bir huzur, bir mutluluk... enstrümanların çeşitlenerek işin içine girmesi hayatın renklenişine, güzelleşmesine işaret gibi.

parçayı üç kısma ayırdım ben; birincisi ilk elli saniyelik kısmı. kasvetin hakim olduğu fakat umutsuzluğu da kalpten uzak eden kısım. bu elli saniyeden ikinci dakikaya kadar geçen kısım mutluluğun toprak altından boy gösterdiği kısım olsun dedim. son kısım da, dedim ki, mutluluk olsun. saf mutluluk olması iddiasında değilim, pek çok şey yaşatır o kısım. ama yaşattıklarının nihayete varışı hep güzel olur gibi geldi bana.

bi de, hiç bitmesin istedim.
    (elijah, 22.11.2009 16:05)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil