ilk önce konudan bahsedelim...diane(monica bellucci) evlatlık oğlu lui-san'ın neredeyse hayatını kaybetmesine sebep olacak çok önemli bir trafik kazası geçirir. kabuslar ve halüsinasyonlar görmeye başlar. hatta oğlu ile eş zamanlı gördüğü kabuslarda ikisi de aynı şeyi görmektedir. çocuğun mucizevi bir şekilde iyileşmesi ve yaralarının yok olması doktorları ve diane'i şaşırtır. lui-san'ın nereden geldiği,nereli olduğu soruları aklını kurcalamaya başlamıştır. ayrıca göğsünde beliren o işaretin ne anlama geldiğini de merak etmektedir. bu işaret ve çocuğun bilinmeyen bir dildeki sayıklamaları onu tsevens adlı moğol kabilesine götürür. bu noktadan sonra ona yardım edecek sergei(moritz bleibtreu), evlat edinmesine yardımcı olmuş vakıf...birçok kişinin müdahil olduğu fantastik bir olayla karşı karşıya kalırız. diane'nin çocuğu kaçırılır. diane moğolistan'a gider ve olaylar başlar.
açıkçası bu filmi izlemek için bir sürü neden bulabiliyorsunuz.
jean christophe grange gibi iyi bir yazarın romanını harekete geçirilmiş görüntüler olarak bir kez daha inceleyebilme şansına sahip olacaksınız. bu , kendisinin en iyi romanı olmasa da beyaz perdede nasıl bir hal alacağını merak etmekten kendinizi alıkoyamamışsınızdır.
oyuncuları gördükten sonra da izlemeye karar verebilirsiniz.
monica bellucci sizi cezbediyordur. efsane oyuncu
catherine denevue için izlemek istiyorsunuzdur. ayrıca
moritz bleibtreu ismini de daha önce pekçok filmde görmüş biri olarak onun filme çok şey katabileceğini düşünmüşsünüzdür.
bu ve benzeri nedenlerden ötürü film izlenir ve sonucunda yönetmene ve uyarlamayı yapan senariste sövülür. bu kadar kötü bir gerilim atmosferi, kötü senaryo ile iyi oyuncular bile kötü oynamaya itilmiş. sonuç olarak kitabını okumakta fayda var. filmini ise izlememek iyi bir tercih olur. monica bellucci'nin çok daha iyi filmleri var. mesela malena'yı izleyin. morizt bleibtreu için de izlemeyin. gidin
solino,
im juliolmadı
lola rennt izleyin. catherine denevue içinse yine izlemeyin.
repulsion filmini izleseniz hem daha az küfredersiniz hem de iyi bir film izlemiş olursunuz. yine de bana soruyorsanız ciddi ciddi, ben film izlemeyin derim size. bence denize gidin,yüzün....çok sıcak... beynim sulanıyor... engel olamıyorum.