görseller
le concile de pierre 

belki ilginizi çeker
  1. · kızıl nehirler
  2. · artık bitsin denilen filmler
  3. · jean christophe grange
  4. · le concile de pierre
  5. · moğolistan
  6. · taş meclisi
  7. · edebiyat uyarlaması filmler
gündem
  1. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  2. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  3. · çok istenip de olunamayan meslekler
  4. · her yerinden öpüyorum rüştü
  5. · ugg
  6. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  7. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  8. · a beautiful mind
  9. · ilkokul esprileri

le concile de pierre  

1. jean christophe grange'ın 2000 de çıkardığı polisiye/gerilim tarzı romanlarından birisi, parapsikolojik olaylar, cinayetler, iyi bir kurgu her sey var.
    (mezun, 30.04.2004 15:24)
  2. jean christopher grange kızıl nehirler'den sonra çıkardığı güzel kitabı.
    (zoe, 14.05.2004 23:27)
  3. hızla okunup bitirilesi,olayların bir süre sonra iç içe geçip saçmalaşmasını gözardı ederseniz son derece keyif veren bir kitap
    (arch angel, 23.09.2004 18:52)
  4. sonu beklendiği gibi en akla gelmedik şekilde bitmeyen, insanı kızıl nehirler'den sonra doyur(a)mayan roman.

nedense her romanda iyi niyetli dedektifler bi şekilde hakkın rahmetine kavuşuyor, ve her defasında önceden ufak bir ayrıntı olarak bahsedilen olaylar romanın sonunda olayı çözen anahtar oluveriyor. tarzını çözsem de yeni çıkacak romanlarını da 48 saat olmadan bitireceğime eminim.
    (ufkabakan81, 23.03.2005 23:40)
  5. muhteşem bir kurguydu, ama anlatım yetersizdi. belki de çeviridendir, şimdi hemen yazarı suçlamak doğru olmaz.
    (solti, 23.03.2005 23:41)
  6. yazarın en kötü romanı
    (12monkeys, 23.03.2005 23:42)
  7. orijinal adı le concile de pierre olup, bir solukta okunan tadından yenmez tadında bir kitaptır. esas kişinin olaylarla bağlantısı açısından leyleklerin uçuşu ile benzerlik gösterse de kanımca yazarın en iyi kitabıdır.
    (excalibur, 24.06.2005 22:38)
  8. parapsikolojik olayları, özellikle de şamanizmi kitabın kurgusuna mükemmel bir şekilde yerleştiren, bir solukta okuduktan sonra şamanizme merak salmamı sağlayan kitap.
    (neverlander, 01.05.2006 19:35)
  9. ülkemizde "taş meclisi" adıyla yayınlanan jean christophe grange romanıdır...

parapsikolojik bir romandır...

son derece güzel giden konusu ve kurgusuna rağmen fantastik finali ile sıçıp sıvamaktadır...
    (van den budenmayer, 10.09.2006 20:48 ~ 20:48)
  10. nerdeyse bütün otobüs duraklarında veya reklam panolarında posteri yer alan film. bu kadar reklam olayının abartılmasına anlam veremiyorum.

edit:

filmi izledim ve en çok aklımda kalan şey monica bellucci'nin poz verir gibi oynaması ve yanlışlıkla türkçe seslendirmelisine gittiğim için kart sesi. filmde da vinci code havası var ama ondan bile kötü bir film. ben ki kitabını okumadan izledim, okuyanlar daha da kötü buluyormuş, sadece zaman kaybı diyorum.
    (ruya, 03.12.2006 16:58 ~ 05.12.2006 17:36)
  11. --spoiler bir bakıma--

fantastic four'dan çarpma iğrenç bir sona sahip akıcı kitap.

--spoiler bir bakıma--

"oldu mu şimdi?" demeden edemedim...
    (seçilebilirkişi, 08.05.2007 23:10 ~ 09.02.2008 16:53)
  12. jean christophe grange'ın içerisinde fantastik öğeler de barındıran sürükleyici kitabı. filmi de çevrildi bu kitabın. fakat izlemeyi düşünenler için bir uyarı

(bkz: vakit kaybı)
    (xanax, 13.11.2007 04:13)
  13. ilk önce konudan bahsedelim...diane(monica bellucci) evlatlık oğlu lui-san'ın neredeyse hayatını kaybetmesine sebep olacak çok önemli bir trafik kazası geçirir. kabuslar ve halüsinasyonlar görmeye başlar. hatta oğlu ile eş zamanlı gördüğü kabuslarda ikisi de aynı şeyi görmektedir. çocuğun mucizevi bir şekilde iyileşmesi ve yaralarının yok olması doktorları ve diane'i şaşırtır. lui-san'ın nereden geldiği,nereli olduğu soruları aklını kurcalamaya başlamıştır. ayrıca göğsünde beliren o işaretin ne anlama geldiğini de merak etmektedir. bu işaret ve çocuğun bilinmeyen bir dildeki sayıklamaları onu tsevens adlı moğol kabilesine götürür. bu noktadan sonra ona yardım edecek sergei(moritz bleibtreu), evlat edinmesine yardımcı olmuş vakıf...birçok kişinin müdahil olduğu fantastik bir olayla karşı karşıya kalırız. diane'nin çocuğu kaçırılır. diane moğolistan'a gider ve olaylar başlar.

açıkçası bu filmi izlemek için bir sürü neden bulabiliyorsunuz.jean christophe grange gibi iyi bir yazarın romanını harekete geçirilmiş görüntüler olarak bir kez daha inceleyebilme şansına sahip olacaksınız. bu , kendisinin en iyi romanı olmasa da beyaz perdede nasıl bir hal alacağını merak etmekten kendinizi alıkoyamamışsınızdır.
    oyuncuları gördükten sonra da izlemeye karar verebilirsiniz. monica bellucci sizi cezbediyordur. efsane oyuncu catherine denevue için izlemek istiyorsunuzdur. ayrıca moritz bleibtreu ismini de daha önce pekçok filmde görmüş biri olarak onun filme çok şey katabileceğini düşünmüşsünüzdür.
    bu ve benzeri nedenlerden ötürü film izlenir ve sonucunda yönetmene ve uyarlamayı yapan senariste sövülür. bu kadar kötü bir gerilim atmosferi, kötü senaryo ile iyi oyuncular bile kötü oynamaya itilmiş. sonuç olarak kitabını okumakta fayda var. filmini ise izlememek iyi bir tercih olur. monica bellucci'nin çok daha iyi filmleri var. mesela malena'yı izleyin. morizt bleibtreu için de izlemeyin. gidin solino, im juliolmadı lola rennt izleyin. catherine denevue içinse yine izlemeyin. repulsion filmini izleseniz hem daha az küfredersiniz hem de iyi bir film izlemiş olursunuz. yine de bana soruyorsanız ciddi ciddi, ben film izlemeyin derim size. bence denize gidin,yüzün....çok sıcak... beynim sulanıyor... engel olamıyorum.
    (setheleh, 10.07.2008 15:15 ~ 15:15)
  14. uçuk finaliyle nedense kimsenin beğenmediği kitap.
    halbuki kurgusu harikadır, konusu -parapsikoloji ve şamanizm- insanda fena halde merak uyandırır.
    grangé'nin diğer kitaplarında olduğu gibi başları biraz sıkıcı olsa da ilerledikçe kendinizi bambaşka bir atmosferde bulursunuz ve artık uyumak aklınıza bile gelmez. evet sonu kötü biter hatta "acaba sonunu başka birine mi yazdırmış bu herif?" dersiniz ancak yine de etkilenirsiniz taş meclisi'nden.
    (diz ekleminde sorun olan çekirge, 10.08.2008 14:59)
  15. yalnızca monica bellucci'nin enfes oyunculuğu için bile izlenebilitesi olan, izlerken merak uyandıran ilginç bir film.
    (lavaşkiri, 05.12.2008 19:40)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil