görseller
lazanya 

belki ilginizi çeker
  1. · pastitsio
  2. · olsa da yesek
  3. · montana
  4. · orgazmik yiyecekler
  5. · öğrenci evi yemekleri
  6. · beşamel sosu
  7. · yati elena yati
  8. · hayatı yaşanılası kılan tatlar
  9. · tipik kedi manyaklıkları
  10. · garfield
gündem
  1. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  2. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  3. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  4. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  5. · günün tek şarkılık özeti
  6. · her yerinden öpüyorum rüştü
  7. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  8. · nfs 5 porsche unleashed
  9. · star wars

lazanya  

1. a5 kağıdı büyüklüğünde yaprak makarnaların, kavrulmuş kıymanın ve beşamel sosun sırayla kat kat fırına dayanıklı bi tepsiye (tercihen borcama) yerleştirilip en son üzerini kaşar peyniriyle donatılıp 220 derece fırında yarım saat pişirilmesiyle oluşan mükkemmel lezzet. italyan kökenlidir. istanbulda homestore'da en lezzetli lazanyayı yiyebilirken evinizde de kolaylıkla pişirebilirsiniz.
    (yati elena yati, 16.11.2005 21:18 ~ 21.12.2005 15:21)
  2. garfield adlı dobalak kedinin en sevdiği yiyecek.
    (iris, 16.11.2005 21:50)
  3. dağılmayanı ve kolay kesileni makbüldür.
    (creepingdeath, 21.12.2005 14:59)
  4. (stocky2001, 23.12.2006 11:49)
  5. lazanya yaprak şeklinde hazırlanmış veya nişasta unu ile kendinizde hazırlayabileceğiniz hamurlarla hazırlanan yemeklere ya da bu hamurların kendilerine verilen isimdir.

lazanya ile çok sayıda yemek yapmak mümkündür. örnek vermek gerekirse en klasiği kıymalı lazanyadır ama bunun dışında tavuklusu sebzelisi de oldukça makbuldür.

en klasik şekli olan kıymalı lazanya şu şekilde hazırlanır;

soğanlar kavrulduktan sonra yağın içine havuç ve kereviz sapı eklenerek kavrulmaya devam edilir; ardından salça, domates püresi ve kıyma eklenir karıştırılarak bir süre daha kavrulur. ardından bol miktarda et suyu eklenir karışıma ve et suyunu buharlaştırıp yoğun bir karışım elde edene kadar tercihen kısık ateşte pişirilir.

daha sonra beşemal sos pişirilir ki bu işlem un margarinde sararıncaya kadar kavurulduktan sonra süt eklenerek yapılır.

bunun da ardından hazır aldığınız ya da kendiniz yaptığınız lazanya hamurları suda haşlanır (marketlerde haşlanmadan yapılmak üzere satılan lazanyalar da bulunmaktadır, aldığınız paketin üstünü okumanız yararınıza olacaktır) ve bir borcama yapışma sorunuyla karşılaşmamak adına bir miktar yağ dökülüp bir sıra lazanya hamuru döşenir. üzerine kıymalı sos, beşemal sos ve rendelenmiş kaşar peynir konur. bir kat daha lazanya konulur üzerine ve bu işlem elinizdeki sos bitene kadar tekrarlanır. (ne çok ince ne çok kalın olmaması tercih sebebidir. kalın olanlar servis sırasında sorun yaratırken ince olanlarda lazanyanızın gereğinden fazla pişmesine neden olabilir.) en son kat hamurun üstü beşamal sos ile kaplanıp rendelenmiş kaşar peynir serpilir ve beşamal sos pişene kadar fırında pişirilir. ardından biraz kendini toplamasına fırsat verilip servis yapılır (çok sıcakken servis yapmak dağılmasına neden olacaktır, soğuyunca da kaşar peynir katılaşır.)

not: eğer kıymalı sosunuz artarsa bunu ilerde tekrar lazanya yaparken kullanmak üzere derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
    (medium, 28.05.2007 10:42 ~ 14:41)
  6. geçen gün markette * elimi atıp daha sonra aynı hamurdan yapılan türdaşı makarnalar 1.30 ytl dolaylarında seyrederken kendisini g.tü kalkmış 6.20 ytl civarında arz-ı endam ederken gördüğüm ince tabaka halindeki makarna

mümkün olsa üreticilerine şöyle seslenmek isterdim "allahsızlar; bunun içine daha kıyma püsür konulacak bir yemeğin maliyetini ne kadar şişirdiğinizin farkında değil misiniz siz? kafanız mı güzel ne!!!"
    (medium, 01.02.2008 15:56)
  7. bol kalorili bir yiyecek. ahım şahım bir tadı olmadığı için marketten hazır olanlarına cihanın parasını domalmak da gereksizdir.
    (keyif pezevengi, 27.09.2008 23:17)
  8. insanın canı çektiğinde, ha dedi mi bulamadığı, yapamadığı bi nane bu.
    yapması da bulması da zahmetli zira.
    canınız istemesin arkadaşım lazanya, kıymalı makarnaya talim etmeyin ondan sonra. hüsran oluyor. biliyorum. tiksinç.
    (dirtypain, 04.05.2009 17:15)
  9. bir varyasyonu için:
    (bkz: pastitsio)
    (noscho, 04.05.2009 23:05)
  10. harika bir italyan makarna çeşitidir . beşamal sorun en güzel uyum sayladığı çeşitlerden birisidir . lazanya yapraklarını al dente kıvamında yemek damakta daha hoş bir etki bırakır . kullanmadan önce suda haşlanmasına pek gerek yoktur . beşamel sos un dışında ana sos olarak tercihe göre bolonez sos veya tavuklu mantarlı sos kullanılabilir .
    (papaz666, 01.10.2009 04:38)
  11. hayatımda ilk defa bakırköy galeria da yediğim ve bir daha yemeyeceğime dair yemin ettiğim gıdadır. efendim o ne menem bişeydir öyle.bildiğin makarnayı almışlar kat kat yapıp her katın arasına kıyma koymuşlar ve fırına sürmüşler.yok böyle bir yaratıcılık.benim bu yaratıcılık harikası gıdayı tüketme sebebim ise şöyledir:

efendim şimdi orta okul yıllarındayım arkadaşla kararlaştırıp gezmeye gidecez.nereye gitsek falan derken hadi dedik bakırköye gidelim buz pateni falan yaparız eğlenceli geçer günümüz. neyse gittik bakırköy galeria ya gezdip tozduk. türlü türlü oyunlar oynadık oyun salonunda. buz patenimizide yaptık. sıra geldi yemek yemeye.fakat ufak bi sorunumuz var.paralar suyunu çekmiş ve yanlış hatırlamıyorsam ya 10 yada 12 (milyon o zamanın para birimi milyondu kardeşim) lira bi paramız kalmış.karnımızda öyle açıkmış ki çeyrek öküz olsa yiyecek durumdayız ama maddi sıkıntımız var ve sadece bi hamburger,kola yada ona benzer türde gıdalar almaya yetiyor.neyse usul usul bi kenardan büfelerin afişlerinde ki yiyeceklerin fiyatlarına ve görüntülerine bakıyorduk.gözümüze lazanya takıldı hem boyut olarak büyük hemde güzel görünüyordu.tabi her zaman dış görünüşe aldanmamak lazım.fiyatıda uygundu 8 yada 9 lira falandı eve gidebilecek otobüs paramız kalıyordu yani.neyse aldık lazanyaları geçtik masamıza arkadaş bana ben arkadaşıma,acaba ne olaki lan bu diye aptal aptal bakarken nitekim ben atağa geçip çatalla saldırıya geçince makarnanın arasına gizlenmiş kıymaları gördüm ve arkadaşa dönerek (bumuydu lan resminden etkilendiğimiz yemek)bakışı atınca oda ağzındaki bütün makarna,kıyma,kola karışımını kendini tutamayarak suratıma püskürttü ve ne etrafa rezilliğimiz kaldı ne üst baş kaldı.paranla rezil olmak böyle bişey olsa gerek.

işte bu olay benim lazanya ya karşı tavır almama sebep olmuştur.ayrıca (tadıda güzel değil di be)
    (paranoyak mayonez, 25.10.2009 18:05 ~ 26.10.2009 00:40)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil