belki ilginizi çeker
  1. · rumba
  2. · salsa
  3. · samba
  4. · tango
  5. · chacha
  6. · jive
  7. · bachata
  8. · pasodoble
  9. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  2. · google wave
  3. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  4. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  5. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  6. · ezel
  7. · günün tek cümlelik özeti
  8. · daşşak geçmek
  9. · one last goodbye

latin dansları  

1. uluslararası ve salon olmak üzere iki alt kategoriye ayrılan danslar topluluğuna verilen genel ad.

uluslarası latin dansları:
    samba - brezilya kökenli, kalça hareketleri ağırlıklı dans.
    chacha - 40'lı yıllarda ortaya çıkmış afrika kökenli amerikan dansı. uluslararası kategoride temel adım öğrenildikten sonra dans figürleri en rahat yapılabilen dans.
    rumba - küba kaynaklı, slow nitelikli tek latin dansı. aşkın dansı olarak da nitelendirilir.
    pasodoble - ispanyol kökenli, 'matador' dansı.
    jive - ritim olarak diğer danslardan çok hızlı olduğu için zor, ancak bi o kadar da eğlenceli bir dans.

salon latin dansları:
    salsa - küba kaynaklı, coşkulu ve neşeli bir dans. salon dansları içersinde en yaygın ve öğrenilmesi kolay dans türü.
    merengue - dominik adaları'ndan çıkan, serbest ritimli bir latin dansı.
    (legolas, 17.04.2004 02:10 ~ 02:11)
  2. son zamanlarda çok moda olan, salon ve uluslararası yapanlar arasında hafiften çekememezlik olan dans türü
    (requemm, 17.04.2004 02:18)
  3. bachata-dominik cumhuriyeti kökenli dans.
    (pseudonym, 07.05.2006 21:11)
  4. anladığım kadarıyla latin danslarının en önemli özelliği erkek egemenliğinde olmasıdır. bir sonraki hareketin ne olacağına erkekler karar verir ve ona göre de kadına bir şekilde sinyal verirler. bu yüzden işleri çok zordur.

şimdi bu dansların yerlerini biraz daha düzenlicek olursak chacha ile rumba; samba ile de jive benzer. rumba'nın chacha'dan farkı daha yavaş olması ve daha az adım atılıyor olmasıdır. chacha'da temel adımı 8 vuruşta tamamlıyorsanız rumba'da 6 adımda başa dönersiniz(öle demeyin o iki adım ne kadar fark ediyo biliyo musunuz siz). diğer bütün hareketler de aynı prensipte benzer.
    jive ve samba'da ise yaylanma bu dansların ruhunu belirler. ancak jive'da başınızla aşağı doğru kavis çiziyorsanız; samba'da yukarı doğru kavis çizmeniz gerekir. burda şunu söylemeden geçemeyeceğim jive çok eğlenceli bir danstır. bir o kadar da yorucu. daracık bi alanda küçücük adımlarla belki kilometreler yapacak kadar hareket edersiniz.
    salsa'da ise kalçanıza güvenmeniz lazım zira sürekli kıvırtmak gerekiyor dansın ruhuna uyum sağlayabilmek için. öbür türlü odun dans etse herhalde böyle olurdu diyorsunuz.
    ve şuna eminim ki kimin yolu bi dans gecesine düşse kesinlikle ağzının suları akar. bi çifti izlemeye görün; hevesiniz tavan yapar. hele salsada -bayan için konuşuyorum- insan uçuyor gibi hissediyor. sonuç olarak latin dansları canlılık, neşe ve bol hareket demek benim için.
    (viola, 07.05.2006 21:35 ~ 22:33)
  5. kanımca popülaritesinin en büyük sebebi kadın ve erkeğin birbiriyle sıcak temasta bulunmalarıdır. bizim serçe parmakların birbirine takıldığı folklor oyunlarımızdan daha çok ilgi çekmesi bundandır evet...
    (azwepsa, 01.03.2007 10:26)
  6. latin dansları genellikle halk dansları olarak başlamışlar ve sonradan elit kesimin egemenliğine girmişlerdir. dünya üzerinde yayılmalarının ardından da sıcak etkilerinden dolayı sevilmiş ve insanların ilgisini çekmeye başlamışlardır. kendimde bir latinci olarak, gecelere gittiğimde ya da dans ettiğimde çok eğlenmem üzerine, istenirse zevk alınabilecek ve herhangi bir şekilde yavşak bir ortam barındırmayan bir durumdur.
    kurslarda kızlara yazan erkekler genelde ilk kızı ele geçirdikten sonra dansı bırakmak suretiyle gruptan koparlar.
    bu yüzden eğer latinci bir kız ya da erkek ile karşı karşıya iseniz ne kadar süredir yaptığını ve ne düşündüğünü öğrenmeniz gerekmektedir.
    evet samimidir. yakındır. ama bu kimsenin dans ederken kendinden geçmesine sebep olmaz. bu tamamen insanın içindedir mike skinner!
    (xibalba, 01.03.2007 10:32)
  7. insanının kanını kaynatan, ya eğlendiren ya aşka düşüren dans türleridir. hangi mod olursa olsun sonuçta gülümserken buluyorsan kendini, sorun yok demektir.

ayrıca bir çok kız kaldırmak için bu cemiyetlere dalan erkeğin düşündüğünün aksine, kızlar dans ederken karşısındakini erkek olarak görmez, kızlarla dans etmekten de çekinmezler. çünkü olay dans ve eğlenmektir. bu tip erkekler zaten olayın meşakatine dayanamayıp elleri boş olarak 1 ay sonunda dökülürler. zaten kızlar odun gibi dans eden adama niye baksın da versin ki? harbi iyi dans edersin, o zaman bir bakar düşünürler yani..
    (ven, 01.03.2007 10:39 ~ 11:29)
  8. gerçek anlamda bir spor dalıdır bir figürü öğrenmeniz bazen 1 yılınızı alabilir herkesin yapabileceği bir spor değildir ciddi anlamda emek ister kaslarınızın kuvvetli olması gerekir ve iyi bir müzik kulağına sahip olmayı gerektirir doğru zamanda doğru yerde olmak zorundasınızdır.
    en eğlenci en tatminkar spor dalıdır bence bir dansçıyı izlerken onun vücudunun müzikle bütünleşmesine aşık olabilirsiniz belki ama dans ederken müziğin içinde kaybolmak ve vücudunuzda kurduğunuz hakimiyet asla hiçbir şeye değişemeyeceginiz bir aşktır partner ise size eşlik eder bir rüyanın içinde önünüze kırmızı halıyı serer sadece ...
    (beni de alın, 11.03.2007 14:38)
  9. bachata bir latin dansı değildir latin dansları cha cha samba rumba jive ve paso doble den oluşur federasyonları , yarışmaları vardır
    (beni de alın, 11.03.2007 22:52)
  10. her itülü gencin ya yaptığı, ya yapmaya ramak kaldığı, ya da yapan arkadaşıyla kafa bulduğu aktivite. latin olmaz tango olur ama illa olur bi yerler oynar.
    (kubelik, 06.02.2009 06:39 ~ 06:45)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil