kitabı okumadım, daha elime alıp incelemedim bile ama çok güzel olmuş.
bi lideri sadece politik goruşlerinden anlamaya çalışmak, bi kalıba sokup ordan gormeye çalışmaktansa onu her yonuyle tanımak daha mantıklı sanki.
bahsi geçen insan mustafa sandal ya da fatih terim olsaydı eywallah çekerdim,herkesler bitti de şimdi bu insanların aşk üçgeni mi kaldı geriye derdima ma, bahsi geçen insan atatürk. daha iyi anlayabilmek ya da anlayabilmeyi geçtim öğrenmek adına okunması gereken bi kitap olmuş.
ellere, akıllara sağlık.
nezihe araz'ın atatürk'le 1000 gün adlı bir kitabı vardır. bir dönem kitabıdır.
magazinden vazgeçemiyoruz her daim, ne yazık ki.
vaktiyle atatürk ile ilgili birtakım mektupların açılması gündeme gelmişti fakat bunlara izin verilmemişti.bunun sebebi özel hayatın gizliliği ve atatürk'ün herhangi bir kişi olmaması olabilir mi ?
atatürk'ün anılarını içeren kitaplar tabiki yazılmalıdır. fakat sözkonusu türde bir kitabın yazılması; dört duvar arasında yaşanmış olaylar yahut atatürk'ün özel hayatı ile ilgili bilgiler, bu magazin merakı nedendir ?
vasatın üzerinde zekası olan ve türkiye'de eğitimini tamamlamış pek çok kimse atatürk'ün yaptıklarını bilir ama düşüncelerini tam olarak özümseyemez. atatürk'ü anlamak için öyle oturup da bir kere nutuk kitabını okumak yetmez. kaldı ki atatürk ki bir ulusu kurtarmış, tamamen farklı yönde yani laik, tam bağımsız bir ülke yaratmış; sıfır noktasından medeniyet kurmuş biridir. bizim bugün tam bağımsızlık konusunda, o günkünden geride olmamızın sebeplerinden biri de onu tam olarak anlayamamış olmamızdan da kaynaklanmıyor mu zaten ?
atatürk ilke ve inkılaplarının anayasaya yansımalarını ve derecelenmiş bu sistemde ne şekilde sıralandığını kaçımız ne kadar biliyoruz? bugün anayasal değişikliklerden bahsediliyor, kaçımız ne kadar ilgileniyoruz bunlarla? tabiki herkes oturup bunları bilmek ya da araştırmak zorunda değil, tabiki atatürk'ün yaşadığı olayları- anıları bilmek hakkımız ama bırakalım da bazı özel anıları ona kalsın.
latife ve fikriye hanımın yönlerini bilmek tanımak ve atatürk ile arasında bağ kurmak, onların vakitlice yaşamış oldukları ya da hissettikleri olgulardır. merakı olanlar tabiki okur, fakat benim burada bahsettiğim çok farklı birşeydir.