görseller
lassie 

belki ilginizi çeker
  1. · köpek bize bir şeyler anlatmaya çalışıyor galiba
  2. · poster iti
  3. · keko ile eşşeko
  4. · pirates of the caribbean at world s end
  5. · sivas kangalı ve lasie arasındaki farklar
  6. · rin tin tin
  7. · 80 lerde çocuk olmak
  8. · lesi
  9. · pulsar
  10. · eski sevgiliyi unutamama belirtileri
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  2. · author
  3. · ezel
  4. · sözlük yazarlarının itirafları
  5. · geniş aile
  6. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  7. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  8. · son derece kedi
  9. · dünya aslında yanıbaşımızda

lassie  

1. -lassie, bize birşey mi anlatmak istiyorsun kızım?
    -hev hev
    (nienna, 30.06.2004 11:40)
  2. meşhur it
    (pyrotechnician, 30.06.2004 13:15)
  3. -aha anne bak lessi
    -hayır yavrum o lessi değil koli cinsi köpek
    -hayır lessi o
    -...
    -lessi gel samantha dağa kaçtı onu kurtar
    -hev hev
    (chladoceran, 30.06.2004 23:38)
  4. amerikanların kuş uçmaz kervan geçmez yerlerde yardımına koşan son derece sevimli, sıcakkanlı hayvanın adıdır*.kesinlikle katılmam o ayrı...

şimdi, bu sevgili köpeğin dizisini seven olur sevmeyen olur. ağır konuşmak yersiz o yüzden, ama ben ne richie rich'ten ne de başka bi çocuk imgemden bu kadar tiksindiğimi hatırlamıyorum. hatta flipper vardı rakibi sayılır lassie'nin, onun hastası olmamak elde değildi. konuyu dağıtmak istemiyorum burdan flipper'a da selam olsun. neyse...

dizinin senaristi olan götüm kadar yaratıcılığı bulunduğu hakkında ciddi şüphelerimin olduğu şahsiyetle ilgili yorum yapmaktan kaçınmak amacıyla zavallı amerikan tv izleyicisinin ahvali hakkında yorum yapmayı uygun görmekteyim.
    bunlar bir türlü akıllanmadılar, akıllanıp akıllanmayacakları da meçhul. lassieyle büyüyenler adam oldu onların çocuklarını da harika köpek bingoyla kandırdılar, yeri geldi ludwig van beethoven gibi önemli bir şahsiyetin ismini verdikleri köpekle kandırdılar.

peki nesi vardı bu lassie'nin? bu köpek şiddeti ölçülemez bir jedi hissiyatına mı sahipti ki belayı paratoner gibi çekiyordu her defasında. yani bir köpek ağaç dibine sıçmaya giderken yaralı, yardıma muhtaç bir adamla karşılaşıyor, dereye işemeye gittiğinde** yüzen bir ceset görüyorsa ben o köpekten kıllanırım arkadaş. köpek bariz uğursuz ama bunu anlamayan ev ahalisi elin uğursuz itine bir de derin bir sevgiyle bağlanır yangına körükle gidercesine ve gerizekalı senariste, bir sonraki bölüm için malzeme çıkarmak istercesine...
    bizim lassie'nin her bela mekanında ne işi vardı? devriye mi geziyo anatomisine hayran olduğumun köpee*.tamam hadi ittir gezer dedik de bu lassie durumu anlayıp nasıl eve dönüp "hocam corc amı götü daattı..koşun yardıma..bana da bi su verin hele.." tarzı bi yapıya bürünebiliyor ben en büyük problemi orada yaşardım zaten.

neyse sonuç itibariyle derin mevzudur lassie. halbuki en güzeli değiştir kanalı;ne var flipper...oh sal kendini maviye denize...*
    (ninca, 07.05.2005 00:53 ~ 01:16)
  5. it, köpek camiasının en meşhur yıldızlarından biridir. bizim meclisimizde mac gyver kimse köpek meclisinde de lassie odur.
    (azwepsa, 25.05.2006 09:55 ~ 10:00)
  6. bir dönem genç kanişlerin sevgili olmuş köpektir.
    (nickime kadar, 15.06.2008 01:31)
  7. ne enteresan bir diziydi bu lesi.
    çocukluk dönemlerinde hiç aksatmadan izlediğim ve türlü türlü maceralara tanık olduğum diziydi.
    o yıllarda moda olmuştu bu tatlı köpek..
    yine o yıllarda o köpekleri besleyenler gözümde çok asil aile, zengin, varlıklı ve kültürlü gibi gelirdi bana çünkü amerikan dizisi ve amerikan köpeğiydi..

lesi nin en büyük özelliği kötü olacak olayları önceden sezinler ve sahibine haber vermeye çalışırdı, sahibi her seferinde anlamazdı ve başına gelen ilginç olaylar yüzünden hep felaketlerle sonuçlanması gereken tehlikelerden lesi imdatına yetişir ve kurtarırdı.

şimdi hatırlıyorumda lesi hiç çişini yapmazdı,
    araştırdım da önce çişini yaptırıp sonra rolunu yaptırıyolarmış.

ne yazık ki hayatta da değilmiş..

unutulmaz lesi..
    (nayganat noyan, 02.03.2009 15:33)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil