hetfield'la grubun liderliği için pek çok kez mental olarak karşı karşıya gelmişlerdir. konser kayıtlarından da görülebileceği üzere gayet gaz bi bateristtir. biraz tembeldir ama fena değildir davul seti başında. kendini beğenmiş bir ukaladır aynı zamanda.
metallicayı ilk kez dinleyip "işte metalci oldum budur" diyesi gelen ve de diyen güruhun , dünyanın eniyi bateristi olarak bildiği davulcu.aynı güruh zamanında "slash dünyanın en iyi gitaristi" de derdi.
çok iyi davul çalan şahsiyet. twin pedal kullanımı çok iyidir ve bu sayede ödül de almışlardı. (bkz: one)
çok farklı bir stili vardır, ayağını çok iyi kullanır ve vuruşları oldukça serttir.
başarısını ve yeteneğini takdir etmek gerekir.
steve gadd , dave weckl , jojo mayer filan gibi insanların yanında tabiri caizse bokun üstündeki sinek olarak görünen bir davulcudur(dünyanın en iyisi olduğuna dair rivayetler bulunduğundan).gerek kıl tavırları olsun gerek dandik davul çalışı olsun kendisini hiç sevmedim.ayrıca metallica nın bugün bu hale gelmesindeki baş sorumlu mahluktur.
napster'a açılan davayı kazanmış metallica'nın elemanı. hatta ozamanlarda sırf bu yüzden metallica mp3lerinde virüs olduğuna dair bir söylenti bile çıkmıştı. doğruluğunu test etme cesareti gösteremedim ben.
doğuştan yeteneği yoktur, kendini sonradan geliştirmiştir.bunu hetfield da birçok kez ima etmiştir.grubun para işlerini takip eder, gelene gidene dava açar, cukka yapar.konserlerde bazen atakları bir vuruş geç yapar, hoş olur.bir de amerika'da büyümesine rağmen çocukluğunun geçtiği ve 15 yaşına kadar yaşadığı danimarka'yı çok sever, bunu her fırsatta belli eder.
herşeye rağmen konser performansları iyidir.grubun bu noktaya gelmesinde çok emeği geçmiştir.