çanakkale'nin bir ilçesi. çanakkale'nin 30 km kadar doğusunda hafif de kuzeyinde kalır. gelibolu'nun karşısında, çanakkale boğazının başladığı yerdedir. arabalı vapurlar lapseki-gelibolu arasında çalışır.
itü'ye gelene kadar lapseki çevresinde olduğum için herkes lapsekiyi bilir sanırdım. ama itü'ye gelince kim "nerelisin?" diye sorsa "lapseki" cevabını verince gözlerde bir şaşkınlık ifadesi görmeye başladım. yanına çanakkale koymadan az kişinin bildiği bir yermiş lapseki. buna rağmen çok sevdiğim,her zaman özlediğim ilçem,evim...
03-09 ağustos 2007 tarihleri arasında langırt tournament isimli turnuvaya ev sahipliği yapan ilçe.sadece 10000 nufüslu bu ilçede bu turnuvaya katılan 150 takım olması ise ilginçti.takımlar 2şer kişilikti.işin ilginç yanı ise turnuvaya gelibolu,biga-çan,çanakkale bursa ve hatta istanbuldan bile katılımcıların bulunmasıydı.ve nasıl olduğunu kimse bilmiordu ama turnuvaya koçtaş sponsor olmuştu.büyük ödül 3000 ytl idi.turnuvayı yine ilginç bir şekilde daha iki gün önce beraber oynamaya başladıklarını söyleyen iki genç kazandı.takımlarının ismi ise fulhamdı.fakat 3000 ytl yi almak için sadece kazanmak yetmiyordu.aynı zamanda "koçtaşa gidiyorum evimi çok seviyorum"isimli şarkıyı söylemek zorundaydı.