gündem
  1. · aklidengegorecelibikavramdir
  2. · her şey iyi giderken ayrılalım diyen sevgili
  3. · ahmet kaya
  4. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  5. · ufuk uras
  6. · aşkın yedi seviyesi
  7. · yaran diyaloglar
  8. · judith
  9. · her şeyi ben yapıyorum ben biliyorum diyen tip

lapislazuli  

1. latince; "lapis" taş, "lazuli" ise (geceye doğru bakan) gök mavisi, gece mavisi anlamındadır. son analizde helen uygarlığında "mavi taş" anlamında kullanılmaktaydı...

günümüzde tam karşılığı "lacivert" veya "gece mavisi" olarak algılanan, düşünülmesi gereken kelime dizisi.

şu anda 10 girisi gözüken güzel sanatlara meraklı beşinci nesil yazar.

kendisine vancouver, amsterdam, kaş gece mavilikleri hoşluğunda, güzel, başarılı giriler dilediğim yazar.
    (stylebrisbane, 03.09.2008 12:36)

2. eski (hatta en eski) teknikforumculardandır. birlikte daha nice zirvelere diyorum. zirve olmasa görüşemiyoruz çünkü, kendisi taşkışlanın gülü ortabahçenin bülbülü olduğundan (bkz: smiley was here)
    (damdanakan, 04.09.2008 15:40 ~ 15:40)
  3. silent hill 2'de brookhaven hospital'de bulunan bi kutuyu açabilmek için gerekli olan anahtarın adıdır lapislazuli key.
    (suspiria, 04.09.2008 16:33)
  4. crak üyesi chibisever yazardır. anime ve manga konusunda kendisini geliştirmektedir.
    ayrıca paranoyada sınıf atlamıştır. pek sinirlendirmeye de gelmez, zira çok ters cevaplar verebilir. (bkz: ben gördüm)
    yine de pek severiz kendisini.
    (noldoli, 07.09.2008 15:43 ~ 15:43)
  5. muazzam bir doğal taştır kendisi.. hikmetleri saymakla bitmez ama ben size "bilgelik taşı" deyivereyim yetsin.
    (knowthyself, 07.09.2008 21:04)
  6. "ahah animeci buldum lan" diye birbirimizle tanışmışlığımız olan şahane yazardır.
    (itülmüş, 07.09.2008 21:12)
  7. (bkz: apple fangirl)
    (lapislazuli, 22.05.2009 01:27)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil