laneth 

adana çık aradan

1. bir heavy metal dergisi. yanılmıyorsam çağlan tekil çıkartıyordu ve gene yanılmıyorsam nonserviamdaki bir çok yazar lanethte de yazıyordu (galiba ama).
    (fenriz, 12.04.2004 00:39 ~ 00:41)

2. bir radyo eksen programı. çağlan tekil sunuyor. pazartesi 22-24 arası dinlenebilir
    (giberling, 05.05.2004 00:53)
  3. radyo eksende pazartesi günleri saat 22.00 olduğunda a touch of evil'ın girişini duymanızla başlayan program.
    (willie beaman, 02.01.2007 04:36)
  4. türkiye nin -yanılmıyorsam- ilk metal dergisi. çağlan tekil ve arkadaşları çıkarıyorlardı , zaten o tayfanın büyük bir bölümü nonserviam ı çıkarmaya başladı bir süre sonra.

(bkz: şebek)
    (bkz: köprüaltı heavy metal)
    (hplovecraft, 07.06.2007 10:21)
  5. simsiyah kuşe kağıda yeni heavy metal grupların adını ilk kez gördüğümüz ve takip edip, bilgi edindiğimiz dergi. aynı zamanda çok küfürbaz bir dergiydi.
    (kolik, 01.07.2007 19:42)
  6. arı mayalı silgi ismini gördüğümde "ya hassiktir artık be" diye bağırdım yerimde. banane diyorum. bulaşmıyorum.
    (ucurtma, 20.03.2008 00:05)
  7. galatasaray'ın uefa kupasını aldığı efsane kadro mübarek. still cursed'lü, nihavenduyek'li, close2death'li, orta sahanın bel kemiği robbiefowler'lı*, zamanında nihavenduyek'e attığı sert şutlarla unutamadığımız gömerim'li efsane oluşum.
    (olahabeoy, 20.03.2008 10:36 ~ 10:37)
  8. efsane kadroda ise hâlen ülgen* * * * * ve donthatemecuzimbeautiful isimlerini görememek beni açıkçası üzdü. itü sözlükten bir şekilde, uzaklaştırılan kişilerin kurduğu bir oluşum gibi gözükse de, burada hâlen yazı yazanlar da var.

amcamların mottoları " burası sözlük değil, kaliteli sözlük yazarları tarafından oluşturulmuş bir platform " . bunun için still cursed hazretlerinin de dediği gibi onun gözüne girmek gerekiyormuş. her iki lafta bir özellikle admin still ile moderatör nihan " itü sözlük ü siklemiyoruz " gibi açıklamalar da yapsalar,davranışları ile tam bir zıt karaktere büründüklerini gözlemliyorum. buradan birçok sözlük kullanıcısına aleni bir şekilde davet gönderildiğini görmek için çok akıllı olmaya gerek yok. bu aralar yazarların çoğu yedekledikleri yazıları kopyalıyorlar, bakalım yedekleri bitince ne yapacaklar? nihan nasıl bir magazin ağı kuracak?
    (dünyayı kurtaran adam, 21.03.2008 22:20 ~ 22:28)
  9. en kısa zamanda yazmak istediğim sözlük. ilk defa iki sözlükte birden yazmak istiyor ve yeminimi bozuyorum. buna değer ama. umarım beni aralarına kabul ederler. sözlerimde çok samimiyim.
    (kayser sozer, 22.03.2008 00:25)
  10. her itü sözlük yazarının üye olması gereken yer. nedeni çok açık bence. yazarların sözlüğü olması hakikaten güzel bir olay. yazarlıktan gelip sözlük açmak yani. yazarları çok daha iyi anlar. bakın ben de şu aralar kod yazıyorum, yakında kendi sözlüğümü açacağım. bunda bi gariplik yok. ancak kod yazma işi gerçekten çok meşakatli. kod yazanlar bilir, verileri eğer tabana izdüşümlü aralıklarla autosimulasyon yapmadan geçirirseniz, bütün işlemler sıfırlanıp başa dönüyor. yani ne yazdıysanız birdenbire kayboluyor. eee o zaman autosimulasyon yapın diyeceksiniz? o kadar kolay değil işte o. onu bi kere uygulamaları aktif hale getirmeden yapamazsınız, aktif hale getirirseniz de bu sefer veri tabanı 16 mm ayarlı olduğundan hata verir ya da mesela itü sözlükte olan "duyurular" özelliğindeki sıralama karışır, kendini aplike eder. böyle bin tane detay var ve hakikaten insanı çok yoruyor. bir uygulamayı bitirmeniz için bazen 13 saat bilgisayarın başından kalkmadığınız oluyor. oyun değil ki bu "save" edip çıkın. kayıtların da esvart derinliği var. belli bir monarik gerekli kod yazma işleminde. yapanların ellerine sağlık.
    (kayser sozer, 22.03.2008 00:51 ~ 00:52)
  11. bir nevi ''lanet''in ingilizce yazılımı diyebiliriz(demeyebiliriz de bana uyar)örnekleri için;dilosh,chok ve saire.
    (travis acherontia styx, 22.03.2008 01:20)
  12. yeni öğrendiğim ve pek sevmiş olduğum, kaliteli müzik yayınlanan program. uzun zamandır radyo dinlememe rağmen tesadüfen bir şekilde öğrenip de iki buçuk saat dinledikten sonra ilaç etkisi yaptı diyebilirim. metal müzikten hoşlanan her bünyenin dinlemediyse mutlaka bakmasını tavsiye ediyorum.
    (sandro, 22.03.2008 01:41 ~ 02:01)
  13. samimiyetine inanmamaya başladığım bi sözlük. yahu 10 gün oldu herhalde. herhangi bi entry sayısı dememelerine rağmen, ki bundan da anlaşıldığı üzere 10'dan az bi sayıya kabul ediyorlar, 11-12 tane yazmama rağmen beni hala yazar yapmadılar. mesaj attım, sordum, "yeteri kadar entry girmeme rağmen hala yazar olmadım. sebebini öğrenebilir miyim? kullanıcı adım kayser sozer... saygılarımla" yazdım. ama herhangi bir cevap alamadığım gibi an itibarıyla yazar da yapılmadım. sorarım size ne yaptım ben? günahım ne? eski ve halihazırdaki itü sözlük yazarları davetiyle çağrılırken, ben sıradan bir yazar gibi gelmeme rağmen neden alınmıyorum? neden kimse beni istemiyor? neden? neden? neden? sorular... sorular... ve bilinmezlik... einstein'in bi sözü vardır, "ön yargıyı yıkmak, atoma sıcak sıcak attırmaktan daha zordur" bunun gibi bi şey... çok doğru valla.
    (kayser sozer, 01.04.2008 08:10 ~ 08:11)
  14. neden böyleyiz biz? neden ? neden ? neden ? hayat da böyle değil mi dostlarım ? neden güzel, iyi konuşan, esprili, rahat adamı siklemez, saygı duymaz, fırsatını buldukça üstünlük taslamaya, onu ufak ufak, çaktırmadan ezmeye çalışır, kastıkça kasan, içindeki ibneliği, ezikliği, kompleksliği abuk subuk triplerle, konuşmalarla, artistliklerle gidererek örtenleri ise ya görmezden gelerek hiç bulaşmaz ya da bir bok sanırız. ahhahaah az önceki yazdıklarım nerden çıktı ya. bu aralar fazlasıyla gelgitler yaşıyorum, lütfen beni bağışlayın.

evet, dünkü ayarımdan sonra laneth sözlüğe yazar oldum. illa böyle mi davranmak lazım lan size? ters kademeli, alan boşaltıp yaran ayarlarımın suretini uzaktan uzağa göstermeden rahat etmiyorsunuz di mi? güzellikle olmuyor bazı şeyler. rencide edilmeden kendinize gelmiyorsunuz. ben mi alıştırdım size bu devinimli süzgeçsel ten koklama anına ? topuklarınızdaki damarlara ben mi aşıladım şimendifer gölgesinde dövülmüş nalbur kanını? sorular…. sorular… ve bilinmezlik….

şaka bir yana, ki gerçekten de şaka ayrıca, değil ayar vermek, ricada bulunmuştum kendilerinden sözlüğe girebilmek, yazar olabilmek için… sağ olsunlar kırmadılar beni. laneth us ailesine katıldığım için buradan bir kez daha çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. yazar olduğumu bana, “yazar oldunuz… hakkını verin… “şeklinde bir mesajla hatırlatmışlar. değil hakkını vermek, mahmutunu ahmetini ismetini bile verir, ortalığın demine koyarım demek geçti içimden ama demedim. ahhaahaha ya şimdiden deli espriler yapmaya başladım. neyse bir kez daha teşekkür ediyorum buradan kendilerine.

peki neden laneth us? onlarca teklif varken neden bu sözlük? hakikaten de son 3 günde mesajlardan telefonlardan illallah geldi. hepsi aynı şeyi soruyor; neden?

biz sanatçılar enteresan ruhlarız. iç dünyamızda öylesine derin şeyler yaşanır ki, neden ve niçin yaptığımızı bilmeden o eşsiz döngele anına kendimizi kaptırarak öylece sürükleniriz. para, pul, şan, şöhret, ne varsa artık hiçbir şeyden etkilenmez, sadece tutkularımızın peşinden gideriz. o tutkunun ne olduğunun bi önemi yoktur… hayat bizim için ondan ibarettir… ahhhh gene alyuvarların seksek oynadığı derin sancılar vurdu kasıklarıma ahhhhh…

facebook’ta ya da itü sözlük’teki zirvetörde, emin değilim, bir kız görmüştüm, yazar. gerçekten hoşuma gitti. o burada yazıyor. grupça yaşana göçle beraber gelmiş. zaten küskün yazarlardan, burada hala var sanırım ama girileri… ve ben büyük oranda onun için laneth sözlükteyim. uzun nickli eski itü sözlük yazarıyla karıştırılmasın lütfen, o dava başka, onun da burada olduğuna dair haberlerin gelmem de etkisi var tabi, ama asıl neden öbürü. kısa bir nick. açıkça deşifre edemem, çünkü biliyorsunuz sevgililer hassas olabiliyor, yanlış filan anlar, kıskanır şimdi, tamamen güzelliğe önem verdiğimi anlayamaz, hoş olmaz…

tabi bir de sözlüğün kurucuları, yazarları… itü sözlükten bir şekilde koptukları için az biraz buranın havasını taşıyorlar. öyle ya da böyle, hepsi “yazar”, bir kısmını ben okuyamasam da “yazar” oldukları gerçeği değişmiyor. ve ben de onları bir şekilde destelemek istiyorum.
    evet, bundan böyle laneth sözlükteki yazılarımla da sizlerle birlikteyim. hayatımızdaki kısa anları, güzellikleri, dramları, insana ait ne varsa tüm yaşanmışlıkları, kısacası bizi var eden gerçekleri sorgulayacağım. biraz daha iç dünyama yöneldiğim yazılar olacak bunlar. kendimi size açacağım. demlenmiş çayım eşliğinde sigarımı içerken uzun uzun döküleceğim size.

ne bileyim bir pazar sabahı emirgan’da denize karşı kahvaltı etmeyi ya da moda’da uzun yürüyüşlere çıkıp yaşlı bir dedenin donunu indirmeyi, özürlüyü sandalyesiyle beraber denize atıp sonra kurtarıp kahraman olmayı, onu denizden çıkardıktan sonra tekme tokat dövüp sonradan inkar etmeyi, v.s, v.s… laneth us’tayım… bazıları seni uçurma zevkini tattırmak için aldılar diyor, ahhhh buna inanmak istemiyorum…. eğer böyle bir şey olursa şairin dediği gibi;

ben uçarken hüzünler bırakırım,
    bu senin hopladığındır,
    bir gizli eşcinsel sıkılır karanlıktaki,
    bir gizli eşcinsel vurdurur karanlıktaki,
    sana sahip olmak bu kadar mı
    o senin aldığındır
    (kayser sozer, 02.04.2008 11:41 ~ 11:50)
  15. ne oluyo lan!!! ahhhhhhhhh aman allahım!!! bu bana reva mı ya? daha yazmaya başlamadan sözlükte hayalet yazar olmuşum. herhalde deminki yazımdan. ne vardı ki onda ya? ben sizi ne yaptım be? bakın bundan sonra laneth sözlükle ilgili tek bir şey daha yazarsam, ne olayım lan acaba, başıma ne gelsin, bir türlü karar veremedim ya, heee beni santa monica'daki bir beach'te 34 zenci, 14 hintli, 7 meksikalı, 8'de çinli sıkıştırıp kuma gömsün ve sonra da çıkartarak rape edilmeye zorlasın. testislerime alüvyonlu tekmeler atsın deniz anaları. gözlerime kargalar işedikten sonra aynı yere tükürerek uçsun.

nisyan... insaflızlık... gaddarlık... sözlüğe yazar olarak kabul edilen ama daha herhangi bir entry girmeden çaylak mı hayaleth mi hayalet mi ne sikimse artık bir şey olan bir yazarın gururuna, onuruna, benliğine sahip çıkılmalı... yooo dostlarım yoo... bu kadar uzun boylu değil... bir insanın hayalleriyle oynamak, ona umut verip sonra da koy vermenin hesabını birileri vermeli. bu duyguyu en iyi boyacılarla, kuşlar çiceklerle böceklerle uğraşanlar bilir.

neyse dediğim gibi bu laneth'le ilgili son yazım. benden özür dileyip tekrar almazlarsa tabi. ya özür dilemeleri de şart değil aslında, alsınlar, ben de hata derim ben...

neyse dostlarım... beni sevenler... ve sevmeyenler... sizlerden ilk kez bir ricada bulunacağım... organize olalım. bana yapılan haksızlık yanlarına kar kalmamalı. saygılı ve seviyeli bir şekilde tepkimizi koymalıyız.

kendi yazdığınız bi mail yollayın. beni neden çaylak yaptıklarına dair hesap sorun. vazgeçirin bu kararlarından. ne olur be... bi de söyleyin isterlerse yukardaki giriyi de silerim, ki kötü bi şey yoktu onda... haydi itü sözlük yazarları.... haydi...
    (kayser sozer, 02.04.2008 13:16 ~ 13:28)
  16. still cursed kişisinin sabık itü sözlük yazarlarıyla çıkardığı mizahi, siyasi, edebi, hüzni, geyiki beşlisinden mürekkep kürdi makamındaki günlük internet sitesi. buraya çok pis reklam geldi ya hadi hayırlısı.
    (jemand, 03.04.2008 16:04)
  17. yazarını gerçekten seçerek alan, güzel oluşum. yazalar kaliteli olunca, ürünler de kaliteli olur mantalitesiyle yola çıkmaları zekice. katılabilmek için, kaliteli yazdığnızı ispatlamanız gerekiyor.
    (biloperat, 06.04.2008 18:29)
  18. "ahh, uhh neden? neden?" dedirten sözlük
    (korkusuz ördek, 11.04.2008 00:18)
  19. postmodern ağlama duvarı.
    (penceremdeserçeler, 11.04.2008 08:24)
  20. kapatılmadan da bağlanabilir tabi. ama kapatılırsa çok daha iyi olur. zira bu haliyle onun bir parçası gibi duruyor. zorlanmanın bir anlamı yok. olmuyor. olmayacak da. bu gerçeği görün. kendinizi kandırmaktan vazgeçin. birbirlerine günlüklerini okutan lise öğrenceleri tadından fazlası çıkmaz buradan. çıkamaz. bu sizin suçunuz değil. doğal olan.

itü sözlükte bir dönem yazıp da çeşitli vesilerle ondan soğumuş, kopmuş ya da uçmuş kişilerin kurduğu ve yazdığı bu oluşum itü sözlüğün etkisini hala üzerinden atamamış. atması da mümkün değil.

bu arada geçenlerde "kayser sozer laneth" diye bir nick aldım burdan. hiç kullanmadım ama. vazgeçtim çünkü sonra. beni "kayser sozer" olarak alırsanız sevinirim. yazmak istiyorum.

sabah kalkar kalkmaz ilk olarak itü sözlüğe baktıklarına emimim. kendi sözlüklerden de önce. zaten ona bakmalarına gerek yok. ben haftada bir bakıyorum mesela. fazla fazla yetiyor. geçen 15 gün önce baktım sol frame'de aynı yazı var. nedendir bilmez biri öldü sandım. öyle garibime gitti. üzüldüm. gitmiyor burası. gidemiyor. her ne kadar site sahibi "bizim amacımız bu değil. sol frame'in ilerlemesi. bizim amacımız yararlı bilgiler, az öz yazılar," falan falan bık bık dese de, bu değil.. bu ne biliyor musunuz? sorunlu ergenler olur. kız ya da erkek. bunalımdır bunlar. ama bunalımları, sorunlarından ziyade onları başkalarının bunalımlı, sorunlu, ezik görmesi sinirlendirir, yıkar, çıldırtır. laneth şey gibi. kızının arkadaşsızlığına, yalnızlığına üzülüp "çık biraz arkadaşlarınla gezsene yavrum" diyen bir anne düşünün. kızın tepkisini sonra. çıldırmasını. "yaaaa ben böyle mutluyum gitsene başımdan" deyişini. evde mutluyum. kendini mutlu olduğuna inandırışını. ve onu çağıran herhangi bir telefonla kendini dışarı atmasını.

laneth sözlük bitik. bunu siz de biliyorsunuz. pencereden sokaktaki futbol maçını izliyorsunuz. olsun diyorsanız içinden, zaten hava karardı, zaten yorgunum, zaten yarın sınav var, zaten ben böyle iyiyim. ama bir ıslığa koşacağınızı biliyorsunuz.

geçen haftanın en bilmem ne entrylerinin üçü itü sözlükle alakalı. ikisi itü sözlük'teki iki yazara yazılmış. birisi uçan. öbür entry ise itü sözlük başlığında. bu tesadüf değil. diğer yazarlarda sık sık itü sözlük hakkında yazıyor. peki neden? dediğim gibi laneth burayla nefes alıyor. burayı çok seviyorlar. ve hepsinden önemlisi özlüyorlar. ve bu duygusal gel-gitler onlara böyle şeyler yazdırabiliyor;

"anaokulumuzdu, her türlü şımarıklığımızı ve piçliğimizi görmüştür. şimdi üniversite öğrencileri gibi entel ve efendi takılıyoruz, ee her ortamın hak ettiği bir duruş var."

gömerim

uçan ve kaçan sevgili itü sözlük yazarları. sizin bazen sinirlendiğiniz, bazen güldüğünüz, bazen üzüldüğünüz her sözlük olayına dışarıdan ve afaki gözle bakabildiğine inanan biri olarak şunu söyleyebilirim: iyi ki buradasınız. still cursed kendisine yaranmak maksadı taşımadığımı biliyor. siz bilmeseniz ve tersini olası görseniz bile. bilin ki still, ifade ettiğiniz düşüncelerin yönüyle değil biçeminizle ilgilenir. bu bile bir editörün el üstünde tutulması için başlı başına yeterli bir sebep."

sergüzeşt

"sarhoş ejderha da terk edince, "abi böyle bi adam ne yapıyo ki bu dingillerin arasında?" diye şaşkınlık beslediğim adamlardan geriye sadece bi tane kalmış oldu. hadi bakalım hayırlısı."

still cursed

sarhoş en azılı hayranlarının laneth'te olduğunu bilseydi buna çok sevinirdi. hele de still cursed'in böyle bir şey yazacağını bilseydi daha da sevinirdi. sarhoş ejderha'nın arkasından yazı yazmayanlara bakmak lazım aslında. yazanlar çok karıştı.

itü sözlük'te uzun zamandır strateji sorunu yaşınıyor. politikasını beğenmiyorum. politikadan kastım çok yazar uçması. nedeni nasılı beni ilgilendirmez. direkt küfür eden, kasti yazan dışında kim varsa herkes yazsın. benim formatım bu. bu sözlük yakın zamanda yazar olarak kan kaybetti. başta da laneth yazarları. ben bu yazarların itü sözlüğe geri dönmesini istiyorum. okuduğum kişiler çoğu. bu konuda yardımcı olmaya hazırım.

orada burayı yazıyorlar çünkü. burdaymış gibi orayı yazıyorlar. orada değil burada okunmak için yazıyorlar. onlara ait ne varsa burayla alakalı.

eyyy laneth ailesi, vampircik sözlükle aynı kategoride anılacaksınız yakında. yapmayın. gidin ayrı sözlüklerde yazın gerekirse, ama kendinizi bitirmeyin.. sizin renginiz burda belli oluyordu. bu halinizle çok sıkıcısınız. sizin için üzülüyorum. dolayısla acilen yapılması gereken bir hareket bu. kapatın sözlüğünüzü. zaten açık sayılmaz. ve bize katılın. ayar vermeniz için yumuşak, salakça bi yazı yazdım. sizi kendi sularıma çekmek istiyorum önce. yenilebilirim. gerçekten de. gelin.

benim adımı yanlış yerlerde yanlış şekillerde geçirenler her şeye hazırlıklı olmalı.

kont
    (kayser sozer, 05.06.2008 08:59 ~ 09:24)
  21. küçük kayser nickiyle üye olduğum site. eğer uçurulmazsam beni oradan da takip edebilirsiniz. bildiğiniz üzere ben sanalda buradan başka bir yerda yazarsam onu gene buradan öğreneceğinizi, dolayısıyla yok şu sözlükteki bilmem kim sen misin şeklindeki soruları bana yöneltmemenizi siz sevgili yazarlara daha önce söylemiştim. ben "kayser sozer" dışında nick kullanmam. sitelerde sözlüklerde gizliden gizliye yazmam. bir yere girdiğimde "kayser sozer'im" derim, alırlarsa alırlar, yok hayır deyip almazlarsa da almazlar. oyun oynamam. o yüzden bu durumu hem burası hem de orası için açıklama gereği hissediyorum. laneth'te varım diyorum, başka bir yerde yazdığımı itü sözlük'ten öğrenebilirsiniz dediğimden, laneth'te varım diyorum, eğer aldığım nicki ben değil de başka biri sanıp kabul ettiyse laneth ailesi öğrensin diye. hee bu arada laneth'te "kayser sozer" nicki alınamadığından "küçük kayser"im.
    (kayser sozer, 16.06.2008 08:37 ~ 08:38)
  22. sözlüklerle veya sözlük tabanlı yerlerle ilgili birtakım yergilerin veya övgülerin burada yazılıyor olmasından sebepsizce tiksinirim açık konuşmak gerekirse. o sebeple bu yer ile ilgili de yazma konusunda epey kararsız kaldım.

fakat bir '' sözlük yazarı'' olarak üç beş cümle etmem gerek. öncelikle burada bir: ''işte moderatörler de bu girileri silmiş. acaba açıklaması nasıl yapıldı?'' yok ''dallama yuvası'' yok ''noktalamadan kalite kontrol olur mu?'' şeklinde sürüp giden bir itü sözlüğe karşı hareket olduğu açık. mümkün bu tip şeyler. buranın avukatlığını yapacak değilim. ihtiyaç da yok buna zaten, bana düşmez. başka sözlüklerde burayı sövenler, burada oraları sövenler bulunuyor. ''ne diyosunuz lan siz? burası benim sözlüğüm'' diye alev almak boşa polemik yaratır. lakin, her eleştrinin de oturması gereken bir taban, dayanacağı bir duvar olması gerekir.

zaman zaman açıp okuyorum burayı. eğlenceli bir yer*. türlü screen shotların alınması, bunlar üzerinde konuşulması falan geçtim onları hep. bazı yazarları gerçekten güzel ve faydalı şeyler yazıyor burası aşikar. fakat sözlük hakkında birtakım fikirlere sahip olup, içinde barınan tüm yazarları bu yönde topa tutup adeta aforoz edip mağduriyet politikasını konuşturmak moda olmuş. eski sevgilinin karşısına sırf inat olsun diye yeni bir tiple çıkıp caka satmak gibi geliyor bana. o sebeple komik olduğu kadar da acınası buluyorum. buyrun burdan yakın. fakat asıl olay, gözüme şöyle bir parantez arası çarptı:

''olabilirlerse tabi''

şimdi buraya üye olmak, yazar olmak zormuş buradan anladığım kadarıyla. bu iki sözcük yan yana gelince, orda yazar olanlar ve olmayanlar için aşağılayıcı bir öbek çıkıyor karşımıza. yaratılan önyargıyı kendi önyargım ile savuşturmam gerekirse; mesela bir şekilde uçmuş olmak, sözlük yazarlarından birtakım o ''anaokulu seviyesi''ndeki ayarları yemek, ''ne tür bir oluşum olduğunu çözemediğim'' yönetici camiası tarafından tekmelenmek, örselenmek, tartaklanmak, cırmalanmak gerekiyor. o da olmadı, belli bir entelektüellik barajı var. gönül isterdi ki böyle bir birikime sahip, kaliteli yazar olabilmeyi becerebilseydim. barajı doldurup, taşırıp, patlatabilseydim. küresel ısınma var ama.

laneth, gözümde çok başarılı bir takımın atılmış oyuncularını sahiplenen ve o takım ile karşı karşıya geleceği günün sabahı ''bizi hafife almasınlar, sikeriz'' diye demeç veren ve akşamında 5-0 yenilen bir takım gibi. ''şu sebepten ötürü kan kaybeden sözlük'' deniyor misal burası için. bir sürü taze kan emilmiş burada çünkü, insanlar yıkıma uğramış.

nefi'den geliyor o zaman :

şimdi kanlar şırıl şırıl akıyor o deryalarda.
    belki çözüm olur dünya'nın bu kurak gidişatına.
    (weirdlola, 10.08.2008 00:46 ~ 01:11)
  23. işin derinine inmeden, at gözlüğüyle, öküzlük katsayısı yüksek bir şekilde bakarsak ben laneth'den ve yazarlarından şunu anlıyorum, şu mesajı vermeye çalışıyorlar bence:

- biz çok iyiyiz.
    - eskiden sizinleydik, işe yaramaz olduğunuzu gördük.
    - zerre umrumuzda değilsiniz ama sürekli size giydiresimiz var.
    - o kadar iyiyiz ki, öyle kolay kolay bizden olamazsınız.
    - kaliteliyiz biz.
    - polemiğe gelmeyiz, ezeriz sizi ezeriz.

utandım kendimden. ezik hissettim ne yalan söyleyeyim. meğersem sözlükler aleminde bir hellfire club varmış da haberim yokmuş. (ancak x-men seviyesinde edebi bilgim var, özür dilerim) neyse, öküzlük katsayısını indirdim, at gözlüklerimi çıkardım, derinlemesine baktım tekrar. ciddi ciddi yazılanları okudum, inceledim, anlamaya çalıştım. ama o büyük kasvetten kurtulamadım. hep bir ezme arayışı vardı sanki, her an boğazlayacaklar gibi. korktum yemin ederim.

"bikbik sözlük", "çok kötü", "yakında söner yeeaa" falan demiyorum. çünkü hakikaten orada burada açılan sözlüklere benzemiyorlar. amaçları o değil, ne bileyim... belki de sorun da tam buradadır işte: normal değiller! belki de bana aşırı kasvetli, altında sürekli bir entrika aradığım (ya da aramak zorunda kaldığım) bir oluşum olarak gelmelerinin bir sebebi de budur. bilemiyorum. ama hakikaten korkuyorum, "sizi yiyeceğiz" hallerinden. patlamaya hazır bomba gibiler. allah patlatmasın.
    (noscho, 10.08.2008 01:06)
  24. beklenen olmuş ve isyan sonrası darbe gerçekleşmiştir ya da ilgi çekmek için yapılan farklı bir yöntem. malum biliyorsunuz konsepti farklı bu mekanın "biz herkesten farklıyız".
    (yakışıklı değil ama karizmatik, 01.09.2008 16:02)