tayyip efendi'nin son bombalarıdan biri.zira kıymetli!! başbakan her yerde mangalda kül bırakmıyordu, ben halkımın içindeyim, onların sorunlarını dinliyorum diye.bu olayla tayyip beyefendinin çok sevdiği vatandaşlarını nasıl dinlediğinine ve bu sorunlara nasıl hemen çözüm bulacağına hiç şüphe kalmamaktadır.tayyip beyefendinin ve anadolumun bir çifçisi olan kemal öncel arasında geçen diyalog aynen şöyle ceryan etmiştir.
başbakan: böyle bağırılmaz ki, terbiyesizlik yapma.
kemal öncel: terbiyesizlik yapmıyorum. lütfen bana hakaret etmeyin.
başbakan: artistlik yapma .
kemal öncel: artistlik yapmıyorum, ben sanatçı değilim.
başbakan: iyi bir sanatçısın.
kemal öncel: tarım bakanımızın anayasayı ihlal ettiğini biliyor musunuz? .
başbakan: lan terbiyesizlik yapma.
kemal öncel: lan mı? .
başbakan: evet .
kemal öncel: lan mı? canın sağ olsun.
başbakan: şu anda çiftçiye ne verildiğinin farkında mısın?
kemal öncel: ne zaman?.
başbakan : şimdi.
kemal öncel: benim mahsulüm öldükten sonra mı? 2 senedir anamız ağlıyor.
başbakan : hadi ananı al git buradan.
muhalefet için çok güzel yüklenmelik bir damar gibi göründü bana bu söz öbeği. eğer kayıt varsa akşam haberlerinde izleriz(şimdilik sadece internette var). bu kadar yanlış yapan bir hükümeti eleştirmek için muhalefetin ancak bunlardan faydalanacak olması ise çok kötü.
konuşmanın neresinde "vatandaş" "başbakan"ı provoke edecek bir söz söylemiştir? vatandaşın anlattığı dertle tahrik oluyorsa bir başbakan ve sonra da kendisini başa getiren vatandaşa "ananı da al git" diyorsa nerededir demokrasi, nerededir terbiye, nerededir seviye?
köylü milletin efendisidir günlerinden lan terbiyesizlik yapma günlerine gelmiş olmamız ülkemizin ve onu yönetenlerin ne büyük değer kaybına uğradıklarını göstermektedir. aslında bu iki sözün sahiplerinin karşılaştırılması da (her ne kadar abes de olsa) o günler ile bu günler arsındaki farkı ortaya koymaktadır.
bu adam eylemcidir diye olayı normal gören zihniyete göre, başbakan her şahısı aşağılar, küfür eder sonra da bu eylemci der işin içinden çıkar.şu hiçbir zaman unutulmamalıdır ki rte sadece bir başbakandır. bugün vardır yarın yoktur ama halk daimidir ve ona başbakanlığı veren güçtür.bugün başbakanlık sıfatıyla vatandaşı aşağılayanlar da bir gün gelir sandıkta, rte diliyle söylersek ebesinin dibini görebilir.onun bu davranışını normal olarak görenlerinde yapmış oldukları yalakalık yanına kar kalır.
türk halkının, halkın dilini konuşan politikacı özlemini tatmin etmiş ve gelecek seçimden itibaren anadili urdu dili olan adaylara ağırlık verilmesini sağlayacak aforizma.
doğru başbakan belki hayatında ilk daha yapmıştır bunu ama o mevkideki bir insanın bu tür gaflara asla düşmemesi gerekir ki insan böyle bir duruma düşerse ancak sarhoşken ve sinirliyken düşer ve bu da asıl içindeki düşünceyi ortaya çıkaracağı andır insanın. bunu dediği kişi de zaten başbakanı böyle bir gada düşürmek istemiştir bence. sonuçta başbakan cahil cuhela bir insandır ve ayrıca kahve ağzıyla konuşur (kameraların arkasında) ve bu tezi bir güzel ispatlayıvermiştir. tebrik ediyorum.
bu başbakana oy verenlerin gerçeği acı bir şekilde gördükleri insanı utandıran söz cümlesi. türkiye cumhuriyetinin başbakanı böyle bir adam işte. türkiye'yi "hadi ananı al git buradan", " lan terbiyesizlik yapma" gibi laflar eden bir adam temsil ve idare ediyor.
seviye, halkı dinleme, çiftçiyim diyen adamın kimliği vb. mevzuları geçtim de bu diyalog rtenin aslında erdener abi olduğunun ispatıdır. bu kadar seri, orijinal ve umursamaz bi tavırla baştan savılır bi insan..
azıcık kaşıyınca kalıbının altından nasıl da çıkıyor kasımpaşalı "delikanlı(!)" tayyip
azıcık daha kaşırsak içindeki irticacı da aynen böyle ayan beyan çıkacaktır.
bu olay bana eşek ve altın semerle ilgili atasözümüzü hatırlattı, hay allah...!*
bundan sonra rtük falan televizyonlarda ağız bozmalar yüzünden kanal kapamasın, bir ülkenin başbakanı halkına böyle konuşuyorsa halkı ne yapsın diye düşündüren, bunu söyleyen insan evladına artık gülmenin ötesine geçirip acıyarak baktıran, ne zaman defolup gidecekler başımızdan dedirten, hala insanların nasıl bu kadar kör olup buna oy vermesine şaşırtan(belki bush gibi halk desteği azalmaya başlar-yok canım pardon burası türkiye), ah bıraksalar da meydanlara çıkıp bağırsak, sonra yok canım sürüklerler saçımızdan falan diye de düşündüren komik ve ağlanası söz..
tamamen terbiyesizlik kendisine yakışan fakat makamına yakışmayan konuşma biçimi. bir başbakanın tavır ve hareketleriyle vatandaşlarına örnek olması gerekirken kendi vatandaşına hakaret etmesi terbiyesizlikten başka birşey değil. gerçi türk halkınında çok terbiyeli olduğu söylenemez ama o makamda oturuyorsan konuşmalarına dikkat edeceksinki böyle rezil olma.
apo gibi teröristbaşını koynumuzda besleyen bir ülkenin basiretsiz başbakanın, atatürk ün deyişiyle milletin efendisi olan köylüye sarf ettiği utanılası cümle.
bence recep tayyip erdoğan yine ucuz yırtmıştır; kendini bir bakıma tutmuştur bence. 'kasımpaşalıyım, eli maşalıyım' şarkısı benimsemiş bi insandan ben şöyle bir diyalog bekliyodum:
(sonu için sadece)
başbakan: lan terbiyesizlik yapma.
kemal öncel: lan mı? .
başbakan: evet .
kemal öncel: lan mı? canın sağ olsun.
başbakan: şu anda çiftçiye ne verildiğinin farkında mısın?
kemal öncel: ne zaman?.
başbakan : şimdi.
kemal öncel: benim mahsulüm öldükten sonra mı? 2 senedir anamız ağlıyor.
başbakan : ananı da sikerim seni de sikerim. şimdi siktir ol git burdan.
şeklinde bir diyalog rte'nin özüne daha çok yakışacaktır herlade. işte başbakanlığa biraz da olsun adapte olmuş; ama lan kelimesi halen ağzında takılı kalmış.
(bkz: ayıp valla)