|
|
- (bkz: hak yolu dururken bok yoluna girmek)
- tamamen bir etki-tepki durumudur, biri durduk yere çıkıp sizin için esrarkeş, içmeden böyle hızlı konuşulmaz vs gibi götten uydurma demeçler verse sizde küfredersiniz, hatta gaza gelip ana avrat küfredenler olacağına eminim...küfür ağırdır, takdür etmiyoruz ama bu da karşı tarafın yaptığı eşşekliği görmemezlikten gelmemizi sağlamaz, onu mağdur konumuna düşürmez...
(bkz: al birini vur ötekine)
- televizyon programlarında,şarkılarında "savaşa hayır","yoksulluğa hayır" nutukları çeken ve bu sözleri birebir katil bir şirket olan coca cola'nın festivallerinde,kapitalist,savaş yanlısı medya kanalları üzerinde söyleyen bir insandan beklenebilecek sözdür,hiç de şaşırmadım..bildiğim rap,küfür etme sanatıdır.benim bildiğim rap,ezilen,ırkçı köpeklerin zulmünden kurtulan zencilerin müziğidir.tamam müzik evrenseldir,söyle söyleyebildiğin kadar.ama işin içine ticari kaygılar girince,böyle ceza gibi denyoları görmek pek olası.söylesene aslanım,"savaşa hayır" diyerek,reklamlarda lolipop yalayarak ne kadar balya yaptın?..hani rap'in felsefesi?..hani "ezilmişler"in müziği?..
kıraç da az malın gözü değil yani.hıncal uluç'u geçecek bu gidişle.
- (bkz: lan biz azınca deliler gibi bağırıyor muyuz)
- öğrendim efendim,meğerse kıraç,ceza'ya "onlar hap map alıyolar" gibisinden bir şeyler söylemiş,akabinde ceza böyle bir güfte hazırlamış,hüzzam makamında ossurmuş.
şimdi aklımızı çalıştıralım.bu memlekette uyuşturucuyu toplumun her tabakasından insan kullanır. metalcisi,rapçisi,zengini,fakiri,teknocusu..herkes alıyor bu boku bir kere,orası tamam.
öte yandan,ceza'nın bu hareketini eleştirmek için metalci falan olmak gerekmez.olayın temelindeki hakaretler silsilesi her insanı rahatsız eder.kıraç mı savunuluyor?..hayır.
ulan peki ceza bilmiyor mu bu uyuşturucu denilen şeyin,rapçisinden rockçısına herkesin kullandığını?..kardeşim çık de ki,"ben kullanmıyorum"..hava atmanın ne mantığı var ki?
ceza fanlarına ise şaşar dururum.oğlum madem metalcileri,rockçıları sevmiyorsunuz,neden o taptığınız ceza'nın rock festivallerine çıkmasına ses çıkartmıyorsunuz?..
memleket öyle bir hal almış ki kardeşim.biri birine laf mı soktu,o adam moda oluyor,herkes o adamın paçasına tutunuyor..
ya sabır!
- her ikisini de dinlemediğimden savunma tarzında bir giri yazmayacağımı belirtirim. her ne kadar olay dream tv gibi topluma malolmamış bir televizyon kanalında yayınlandıysa da, duyulan duyulmuştur. bu olay sadece capturetv.com veya herhangi bir sözlüğe takılanların duyduğu bir olay da değildir. beynini aldırmış mankenlerin "onun orası büyük", "onun da orası sarkık" tarzı televoleci laf atmalarına benzer bişeye bu arkadaşların da alet olması olayıdır. nasıl ki, taciz davalarında "beni elledi hakim bey" sorusuna "sen da açmasaydın kızım, dava düşmüştür" cevabı alınmıyorsa, burda önemli olan kıraç'ın kaba etlerine yapılmış saldırıdır. kimsenin kimseye tv önünde küfredip hayranlarından gaz almasının doğru olmadığı aşikardır. yarın hakaret davası açılsa, kıraç'ın kazanmama gibi bir durumu olmayacağı kanaatindeyim. felsefesine saygı duyulacak nadir müzik tarzlarından olan rap'e gönül vermiş kişinin; ceza'nın "cevap vermiyorum arkadaşım takıl kafana göre" cevabını vermesi kıraç'ı deyim yerindeyse g.t gibi ortada bırakırdı. bu sinirli hallerin altında birşeyin yatıp yatmadığı sorusu gelecek şimdi akıllara. pazar eklerinde röportaj yapılan, medyanın avcunun içinde olan anası babası, tüm bu olaylardan sonra üzülecektir. keşke böyle duygularını ifade etmeseydi ceza, daha akıllı işlerin adamıydı halbuki. lolipop olayına gelince, bu kadar büyütülmemeli, koz olarak kullanılmamalı, o zaman orkid reklamında oynayan, arka planda figüranlık yapan adamları linç edelim. kendimizle çelişmemiş oluruz böylece.
- bir gaflet anında edilmiş ağır hakaretin girizgah nahiyesi
(zoko, 09.07.2005 12:18 ~ 12:19)
- hızlı hızlı konuşmayı rap sanan ve bi organı kalkmış bi rapçinin kıraç'a hitap şeklidir.bu kişiyi koruyanlarda zaten eminem özentisi kişilerdir.
- http://www.youtube.com/...
- tüm zamanların tek arananı isimli şarkıdaki sözlerin bir kısmının biraz değiştirilerek acapella söylenmesidir.
ayrıca "lan kıraç, toprak hiç para eder mi" denmek istenmemiştir. doğrusu şöyledir:
lan, kıraç toprak hiç para eder mi? ..
tabii kesinlikle doğru bir hareket değildir. 2 tarafında hatalı olduğunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz.
- kıracın bir röportajda sarfettiği içi boş sözlerden sonra ceza'nın attığı diss in girizgahı
en sonda edilen küfür olmasaydı iyiydi.
(bkz: http://www.youtube.com/...)(rene, 28.05.2007 23:11 ~ 29.05.2007 05:50)
|