lambaya püf de   

adana çık aradan

1. barış manço şarkısı. ayrıca kurban da yorumlamıştır.

lambaya püf de hoh deme püf de
    perdeyi ört kız. çekme de ört kız
    perdeyi ört kız. açma da ört kız

kol sarıyor kol basıyor
    gız ben yanıyor ben yanıyorum sana gız
    perdeyi ört kız. çekme de ört kız
    (qwerty, 06.04.2004 21:34)
  2. zamanında yasaklanmış bir şarkıdır *
    (ephendy, 19.06.2004 13:20)
  3. barış manço'nun destek verdiği cartel oluşumunun -grup değil, zaten dağılmak üzere kurulmuştu- tek albümündeki bir şarkıda alper ağa'nın söylediği sözdür. ya da öyle değildir tam da "..puf de" falan diye biter.
    (unruly, 04.02.2005 20:52)
  4. kurbanın sert albümünde yer almıştır bu şarkı. gayet te güzel yorumlamışlardır.
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 20.08.2005 10:32)
  5. bas solosu süperdir ayrıca bu coverın.
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 20.08.2005 10:59)
  6. lambaya püf de 'nin melodisini(tempo katarak) evdeki ses adlı şarkılarında kullanmıştı karakan.gerçekten süperdir.
    (bkz: evdeki ses)
    (dkzcn, 21.04.2006 21:43 ~ 21:44)
  7. barış manço şarkısı olmasının yanında;
    yanına iliştirilen akp ampulüyle birlikte hoş bir bütünlük oluşturmuş takdire şayan slogandır;gülümsetmiş,yaratıcı duvar yazısıdır..
    ............................................................................................
    ............................................................................................
    ...........\.!!./...........................................................................
    .....===(''''')===....lambaya püf de!!........................................
    ............/l_l\...........................................................................
    (evrenin sonundaki babil balıgı, 22.01.2008 13:43 ~ 15:06)
  8. şarkı çıktığı zamanlarda trt'den onay alamaz. (yasaklanır.) sebep şarkının erotik olmasıdır. rahmetli barış manço şarkıdan sözleri çıkararak kurula tekrar gönderir. şarkı yine onay alamaz ve kurul şu sebebi sunar: "gitar çok erotik çalıyor!"
    (üç kademeli su ısıtıcısı, 22.01.2008 13:57)
  9. (bkz: tavuklara kışt de)
    (bkz: barış manço)
    (evrenin sonundaki babil balıgı, 08.02.2008 16:09)