|
|
- (bkz: laiklikte zorlama yoktur)
- eğitici ve öğretici bir cümledir. jose'ye bizi aydınlattığı için teşekkürü borç biliriz. peki din zorla dayatılabilir mi sorumuzu da cevaplarsa daha da aydınlanmış olur ve kendisine minnettar kalırız.
- "size ne bizim iç işlerimizden arkadaşım!" diye sorulmasını çoktan ve de fazlasıyla haketmiş jose manuel durao barroso tarafından söylenen kelimeler topluluğu. sormak istiyorum o zaman: ab zorla dayatılabilir mi?
- söylemek için biraz geç kalınmış söz.
- kanımca bir anlatım bozukluğu.
dayatmak fiili zaten içinde zorlama eylemini barındırır. herhangi bir şey için ısrarcı olmak, olması için direnmek anlamlarını taşır.
laiklik dayatılmaz demek yeterlidir.
- laiklik zorla dayatılmasaydı şu anda iran'dan beter olmuştuk diye düşünmeme sebep olan söz. siz gidip 1900'lerin başında düşünmeyi bilmeyen, kafası karanlık hurafelerle dolu bir millete(hoş gerçi günümüzde çok da değişmiş değil ya bu) laikliği dayatmadan benimsetmeye çalışırsanız işe yaramaz. zaten devrimler zorla kabul ettirilir, altın tepside sunulmaz. aksi takdirde devrim olmazdı zaten bunun adı. laiklik de yaplan devrimlerden birisidir türkiyede.
- ahistorik * bir söylem. bu amca ya frasız devrimi'nden habersiz ya da giyotin denilen mucizevi aletin havuç kesmeye yaradığını sanıyor.
- (bkz: türkiye laik değildir)
- akp nin düştüğü tuzaklardan sadece birisidir. partiden birisi de çıkıp ' yahu bizim laiklikle bir sorunumuz yok, biz rejim dışı bir parti değiliz.' dememektedir. yani suç öyle sabit ki ve öylesi kabullenmişler ki her şeyi kolaylaştırıyorlar. iran şeriatı dayatıyor, amerika demokrasi dayatıyor ( yani sözde demokrasi) ama türkiye kendi iç meselesi olan laikliği ki anayasanın değişmez ilkelerinden birisidir, dayatma değildir, savunamıyor, koruyamıyor. ne demek yahu dayatmak. bu anyasanın ilkelerinden birisi değil mi? her iktidar kafasına göre anayasa mı yapacak, onlar izin veryor mu böyle bir laçkalığa da bizden bekliyorlar.
efendim sırf bu tavır bile laikliğin iyi bir şey olduğunu ispatlar, zira onların hakkımızda iyi bir şey istemeleri mümkün değildir. hani eğer hiç bir şey bilmiyorsanız bu cümleyi yememek için bu yoldan ilerleyebilirsiniz.(malign, 09.04.2008 13:59 ~ 14:17)
- laiklik zorla dayatılmaz
dayatılsa laiklik olmaz
- demokrasi de dayatılmaz.hele kömürle hiç dayatılmaz.
- bunun bir de şu sürümü olmalı kanımca;
"ılımlı islam rolü bu ülkeye dayatılamaz". ama bunu söyleyebilecek adam lazım tabii bize.
- (bkz: bana göre süt onlara göre çikolata)
- laik bir sistemde yaşıyor veya yaşama çalışıyorsa yönetim şekliniz ve gereksiz insanlarca bu laiklik aşağılanmaya çalışılıyorsa gayette güzel zorlarsınız efendim. o sebeple göreceli bir düşün şeklidir.
- türkiye'ye kendi çıkarları doğrultusunda yön vermek isteyen odakların ağzından çıkan samimiyetsiz söz. bunu söyleyenler tarihin hangi sayfasında bizim yanımızda yer aldılar ki kalkmış şimdi bizim iyiliğimiz için açıklamalar yapar oldular.
|