belki ilginizi çeker
  1. · lahmacun 1 ytl olacak
  2. · koku hafızası
  3. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · author
  2. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  3. · galatasaray
  4. · zongul ducks
  5. · yılmaz özdil
  6. · bir kadının bilmesi gerekenler
  7. · new moon
  8. · mahalle maçı tabirleri
  9. · dünyanın en uzun domaini

lahmacun kokan kolonyalı mendil  

1. paket açılıp kullanıldığında lahmacun koktuğu rivayet edilen kolonyalı mendillerdir.

bugün dışarı çıktım. öyle eser arada dışarı çıkarım ben, seviyorum dışarı çıkmayı. aslında lahmacun seven bir insanım ama öyle her önüme geldiğinde yemem, bakarım duruma daha ne kadar gezicem ben bugün diye. eğer dışarıda daha çok işim varsa, insanlarla iletişime geçeceksem lahmacunu pas geçerim. "çüş sende ne takıntılı adammışsın" diye arkamdan konuşulmasına aldırış etmem. aslında cümlede "sen" ile hitap edilmiş, demek ki arkamdan konuşulmuyor. neyse konuya döneyim. dışarı çıkmıştım en son. yemek olarak kendime normal bir sandviç seçtim. yemeği yedikten sonra hesapla birlikte önüme konan kolonyalı mendil pakedini inceledim, gayet normal kendi halinde bir kolonyalı mendildi. açtım pakedi ve bir güzel elimi sildim. zaten kolonyalı mendilin getirilme amacı bu değil mi? ortaya benim tarifimle limon kolonyası kokusu çıktı. ancak karşımda bir hışımla yemeğine devam eden şahıs, "ööf keşke kullanmasaydın o mendili lahmacun koktu ortalık" cümlesini sarfedince, bir an bütün dünya durdu, çevre hareketsiz ve sessiz bir hal aldı. beynimde "bugün ne öğrendin sorusunu eve gidince kendine sor" diye birşey yankılandı; evet ben kendime sürekli bugün ne öğrendin sorusunu sorarım dicem ama sormam. konuya geri dönücem söz veriyorum ama bir ukte geldi aklıma.

şahıs kelimesi ne gariptir. normalde hiç kimse birbirinden şahıs diye bahsetmez. herif, karı, adam, abi, amca, kız, baaağyan gibi şeyler tercih edilir. ancak, bir şekilde polis tarafından takip edilen bir kişi olmayı başarırsanız bir anda sizden "şahıs" kod adı ile bahsedilmeye başlanır.
    - şahıslar, gümüş rengi pejo'da yakın takibe alıyoruz. 2. şahıs şu anda arabadan atladı, uyuşturucu taciri birinin yakınından gözden kayboldu. gibi...

konuya dönmek yerinde olacak sanıyorum. bugün ben ne öğrendim? dikkat etsemde bazı insanlar tarafından hijyenim için yaptığım bir hareket "ne pis bi herifsin, lahmacun kokuttun ortalığı" olarak anlaşılabiliyor. burdan çıkan sonuç ne peki? ben mi garibim? karşımdaki 2. şahıs mı deli? bunun üzerine 4 saat kafa patlattım. sanıyorum ki, karşımda oturan 2. şahıs daha önce yaşadığı lahmacuncu maceralarında aşırı kolonyalı mendil tüketiminden dolayı ilginç bir çağrışım yapmış ve her o türden kolonyalı mendil kokusu açığa çıktığında beyni "lahmacun var ortamda çok pis" sinyalleri vermektedir. peki bunun zil çalınca salyası akan köpekten farkı nedir? bir köpek lahmacuncu macerası yaşayabilir mi? köpekle ilgisi yok bu işin bence. sadece karşıdaki çok rahat farkedilebilen ve her zaman güzel gelmeyen kokulara karşı ilginç bir savunma mekanizması oluşturmuştur. en azından bende bir gariplik olmadığını farketmiş oldum. farkettim de ne oldu, bilmiyorum, ama bugün boş geçmedi, birşeyler öğrendim: lahmacun kokan kolonyalı mendil hayal ürünü değildir, gerçektir.
    (pedagojik formasyon, 23.04.2007 00:31 ~ 00:35)
  2. bok kokulusu, koltuk altı aromalısı gibi türleri de bulunan mendil grubunun öğesidir. çoğu lokantada bunlardan gırla mevcuttur. ucuz olsun diye kalitesiz ürün kullanan bu lokantalar, üç kuruşun hesabı yüzünden müşteri kaybedeceklerini düşünemeyen işletmecilere sahiptir. bu mendillerden birini sırf heba olmasın diye çalışma masamı temizlemek için kullanma gafletinde bulunmuş, günün geri kalanını masayı dezenfekte etmek, kapı pencereyi gün boyu açık tutmak, iğrenç oda spreylerinden medet ummakla geçirmiştim. kötü kokmamak için yemeği soğansız sipariş ettiğine yanar insan.
    (üşengeç adam, 23.04.2007 00:49 ~ 00:50)
  3. lahmacun yedikten sonra elinizi ağzınızı sildiğiniz bütün mendiller
    (ovid, 29.06.2007 10:30)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil