|
|
- genellikle günümüz insanlarında görülen "fazlasıyla atıp tutma" hastalığının sonucudur... söylerler söylerler fakat karşılığı yoktur... her tarafta karşılaşabilirsiniz bu tip sözlerden...
arkadaş,sevgili,anne-baba bile bu sözlerden verirler... hatta kendinize bile verdiğiniz sözler lafta kalabilir...
küçüklüğümüzden beri verilmez mi bu sözler zaten? en basitinden: çocukken yemeğimizi bitirelim diye "hadi parka gideceğiz","hadi oyuncak alacağız" demiyorlar mıydı bize?
kısacası hayatımızın her döneminde bu sözler veriliyor ve öylece kalakalıyoruz... hayalkırıklıklarımızla...
- + ooo rüstem naber?
- iyidir senden naber?
+ ne zaman yapıyoruz halı saha maçını?
- ne zaman istersen
+ ben bizimkilere söyliyim yapalım bi ara. olur mu?
- olur mu?
+ olabilir.
o halı saha maçı asla yapılmaz.(lucifer, 05.04.2007 01:30 ~ 01:30)
- biz sizi ararız.
- (bkz: ya sen ya hiç)
- (bkz: ilk işimiz dokunulmazlığı kaldırmak olacak)
- sigarayı bırakmakla ilgili verilen sözler genelde lafta kalır.
-bu bitsin paketi atıyorum, sigarayı bırakıyorum
-bu paketi bitireyim sigarayı bırakıyorum
-bugün sigarayı bırakıyorum
- yarından itibaren sigarayı bırakıyorum.
-bu ayın sonuna kadar sigarayı bırakıyorum
-okul bitince sigarayı bırakacağım
şeklinde binbir türlü durum için uyarlanabilecek sözler bütünü.
haa, gönül isterki hiç lafta kalmasın ama bu meretten kurtulmak için;
(bkz: irade)
(bkz: azim)
(bkz: kararlılık)
- (bkz: arkadaş kalalım)
(bkz: davacıyım)
- - olm bak bir kere o el inecek
+ indirmezsem nolacak! artislik yapma bak bana!
- naapaacann naaapaacaaan (olmazsa olmaz)
+ her şey yapacam (!?!!?)
not: "her şey yapacam" deyip de en ufak bir şey yapanına şu ana dek rastlanmamıştır.
- yarın ders çalışıcam.
- bundan sonra günü gününe çalışacağım.
(bkz: semih cumhuriyeti)
- sene 2002...
"ruhsatı hazır olan stat projesini uygulayacağız. bu projeye göre stadın bitmesi 30-32 ayı bulabilir. bu süre zarfında kesinlikle ali sami yen stadı'ndan uzaklaşmayacağız. 3 tribünü canlı tutacağız. 1 sene içinde galatasaray'a 30 milyon dolarlık sermaye yapısı oluşturacağız. hayali projelerin hiçbir zaman peşinde olmadım. seçimi kaybetmemek uğruna yalan söylemem"
bu söze dikkat "hayali projelerin hiçbir zaman peşinde olmadım". yaptığımız stad maketlerini toplasak şimdi maçlarımızı nou camp ta oynuyorduk.
"galatasaray uefa kupası gibi süper kupa gibi kupaları hagi, popescu ve taffarel gibi yıldızlar sayesinde almıştır. işte biz de 3 tane yıldız futbolcu transfer ederek güçlü bir takımla şampiyonlar ligi şampiyonu olacağız"
5 sene zarfında yapılan yapılan en önemli transfer hamit altıntopun formasıdır. gerçi o formayı sağ beke koysan cihandan daha iyi iş çıkarır ama orası ayrı bi konu.
"göreve geldiğimiz gün herşeyi değişterememiz mümkün değil. ancak 6 ay sonunda verdiğimiz sözleri uygulamaya başlayacağız. galatasaray bütçesi 100 milyon dolardan 250 milyon dolarlara çıkacak"
ulan harbi salakmışız.
bunlar bir röportajdan kopi pastadır bunların yanında bir de 10 yılda 7 şampiyonluk sözü vardır... takım yüzüncü yılında fenerbahçenin şampiyonluğunu görmüştür, hemde fenerbahçe galatasarayı yendiği maçta şampiyonluğunu ilan etmiştir (bunda maluum şahsın suçu yok belki ama fena halde takmış durumdayım). 7 şampiyonluktan bahsetmiyorum bile.
sanırım bu giri lafta kalan sözlere en iyi örneği eşkil etmektedir. kişinin adını verme gereği duymuyorum, hala merak eden varsa bu şahsı kendisinden ricam bu giriyi okumamış saysın sıradaki girilere geçsin.
- (bkz: ağzına biber sürerim)
- türkiye kerkük e karışırsa bizde diyarbakır a karışırız.
(bkz: mesud barzani)
ilk kısmının gerçekleşme ihtimali her zaman olan ancak ikinci kısmı ütopik cümledir.bu söz lafta kalır,barzani de bu lafın altında kalacaktır.umuyoruz.
|