lafı götünden anlamak   

adana çık aradan

1. çok büyük bir başarı örneğidir.hem beyin hem de götün birbiriyle uyumu ile gerçekleşir.
    (zaknafein, 23.01.2006 22:03)
  2. pes dedirten mükemmel bir örneği için.(bkz: @823216)
    (zaknafein, 28.05.2006 21:37)
  3. en iyi yol o lafı dinlerken sarhoş olmaktır. lafı söyleyene gıcıklık varsa, her türlü lafını her şekilde götünden anlamakta kendi elimizdedir.
    - abi sarhoşsun sen, eve bırakayım mı ?
    - sana ne lan dallama, ağzımla içtim olum ben götümle değil..
    - abi onun için demedim !
    - ne yani evi bulamaz mıyım ben, salak mıyım, bunu mu söylemeye çalışıyorsun ?
    - yok abi yanlış anladın. tamam abi tamam, sen git eve.
    - kovuyor musun lan beni, aloo kimsin olum sen ?
    - abi tamam, yarın görüşürüz, büyütme..
    - ne konuşacaksan şimdi konuş lan, hasta etme adamı.
    - abi..
    - abini skertirim haaa..
    (gülmeyen komedyen, 11.03.2007 06:58)
  4. anlatılan bir konuyu tam olarak anlamayarak bu konu üzerinden yorum yapmaya çalışmaktır.yapılan yorum anlatılmak istenilenden farklı olduğu zaman kişinin düşüncelerin de farklılık oluşmaktadır bu da konuyu anlamayan kişinin daha dikkatli bir şekil de dinleyerek iki kere yorumlayıp doğru olana karar verdikten sonra açıklama yapmasıdır.
    (pawing flower, 30.10.2007 09:39)
  5. genel olarak zaten dinlemeye isteksiz olan kişi eylemidir..yalnız bu insanlarda bir de üste çıkma durumu vardır ki düşman başına..tamam lafı yanlış anladın söylediğimden tamamen farklı bir konuma soktun olayı, peki neden bir de kendini üste çıkarırsın?

+beni hiç dinlemiyorsun artık
    -nasıl yani ya? bak geçenlerde şöyle dedin ben de yapmadım mı?
    +hayır söylediklerimi yapmıyorsun anlamında söylemedim ben
    -ama bak daha önce de şöyle bir şey olmuştu o zaman da senin dediğini yapmıştık
    +yahu olayın dediğimi yapmakla ne alakası var
    -neyle alakası var ya daha ne yapayım ben sana ne desen yapıyoruz, asıl sen beni dinlemiyosun be
    +ya bi dakka..
    -ne bi dakkası ya seni dinlemediğimi nasıl düşünürsün bravo yani
    +haydaa...
    (bilemedim şimdi, 30.10.2007 10:51)
  6. konuşulanları istediği biçimde şekillendirip olayları başka yöne saptırmak ki başarılı olunulur.bu durum karşısında dumura uğrayan kişi ise ben öyle demedim böyle dedim ne alakası var gibi cümleler le ortada kalıverir.böyle insanlardan mümkün olduğu kadar uzak olunmalı , hele ki bir tartışmada lafı götünden anlıyorsa genelde de bu bir taktiktir konunun üzerine kalmaması için dünyaya farklı açıdan bakmak istemiştir. ama bi sözlük yazarına denk gelmeye görsün lafı götünden anlayıp götünden aktardıktan sonra kendi götüyle başbaşa bırakmak en mantıklıcasıdır.
    (kupa kızı juliet, 29.12.2007 21:08)
  7. populasyonca lafı götten anlamak ise bu olaya başka bir boyut kazandırıyor. birileri bizimle dalga mı geçiyor acaba dedim lakin çok ciddiler.
    http://www.farketing.com/...
    (sir da ros floyd, 22.06.2008 05:20 ~ 05:22)
  8. lafı anlamaması gerektiği gibi anlamasıdır bir insanın (iletişim kurabiliyorsanız diğer yaratıklarında)
    (pranga, 22.06.2008 06:17)