la ilahe illallah   

adana çık aradan

1. lailaheillallah muhammeden resulûlullah diye devam eder.
    (dünyayı ters çeviren adam, 20.03.2005 21:17)
  2. (bkz: kelime-i tevhid)
    (invisible, 20.03.2005 21:23 ~ 21:30)
  3. kelime-i tevhiddir. biraz hurufi yaklaşırsak allah ile aynı harflerden oluştuğunu görürüz, lale de aynı harflerle yazılmaktadır ve tevhidi sembolize eder edebiyatımızda. üç harf lam, elif ve he.
    (organometallic complex, 30.05.2005 01:32)
  4. bazı yörelerde aşırı sinirlenen büyüklerin(genelde) sert bir tavırla söyledikleri, bıkkınlık anlatan kelime grubu.
    (eddarosa, 30.05.2005 20:42)
  5. (bkz: la havle)
    (venom, 30.05.2005 20:47)
  6. tek ilah allahtır yada allah birdir manasına gelir galiba.
    (hepten aykırı, 07.10.2005 20:29)
  7. (bkz: there is no god but allah)
    (keyif pezevengi, 15.03.2006 22:51)
  8. sezen aksu'nun ışık doğudan yükselir albümünde seslendirdiği sözleri yunus emre'ye ait olan şarkı...

be hey kardeş hakkı bulam mı dersin
    hakka yarar amel işlemeyince
    bu sırrın ötesin duyam mı dersin
    mürşid-i kamille başlamayınca

hu hu hu hu, hu hu hu hu
    hak la ilahe illallah, illallah
    la ilahe illallah, illallah

gel ey kardeş gel de birliğe özen
    birliktir her nefsin kal'asın bozan
    hiç kendi kendine kaynar mı kazan
    çevre yanın ateş eylemeyince

hu hu hu hu, hu hu hu hu

aşkın odu geldi yüreğim harlar
    aşkı olan arı namusu neyler
    be hey yunus sana söyleme derler
    ya ben öleyim mi söylemeyince

hu hu hu hu, hu hu hu hu
    (palantir, 21.03.2006 21:54)
  9. bütün semavi dinlerde yaratan tanrı tektir. (mutlaktır.) la ilahe illallah, bunun arapça dile getirilişidir. telefuz etmek için de illa müslüman olmak gerekmez.
    bir örnek vereyim: şuan adını sanını hatırlamadığım (deli gibi araştırsam da bulamadığım), ingiliz bir profesör (ki kendisi aynı zamanda ülkemizde öğretim üyesiymiş) geçtiğimiz günlerde israil'i kınayan bir konuşma esnasında maalesef yanlış anlaşılıp linç girişimine maruz kalmış. zar zor kurtarmış polis adamcağızı. bunun üstüne bir televizyon programına davet edilmiş ve konuşmanın bir yerinde programın sunucusu "peki, hangi dine mensupsunuz?" diye sormuş. profesör durmuş ve "la ilahe illallah" demiş.
    şaşıran sunucu tekrarlamış "müslüman mısınız yani? "
    "la ilahe illallah diyorum, yeterli değil mi?" meali: ben sana senin anlayacağın dilde "tanrı tektir" diyorum, neden ısrar ediyorsun ki ortalığı daha da bulandırmak için?

sadece tek bir dine itaf olunmasından çok daha yüce bir anlamı var kanımca.
    bölücü değil, birleştirici olması gerekir her ağza alındığında.
    (lazarushadow, 05.08.2006 00:58)
  10. sağ görüşlü bir televizyon kanalındaki şirinler kod adlı çizgi dizideki main theme de geçen söz öbeği
    (fruktoz, 14.03.2007 00:46)
  11. la ilahe = hiçbir ilah yoktur demekle puta tapmayı reddeder.
    illallah = ancak ve ancak "allah" vardır demekle de tek bir ilahı kabul eder.

bazı islam bilginleri bu ifadenin devamı olan "muhammedün rasulullah" sözünü söylemeyenin müslümanlığı kabul olmaz demişlerdir. nitekim, - belirtildiği gibi - sadece "la ilahe illallah" demekle bu sözün içine hıristiyanlık ve yahudilikte girebilir. zaten saf akıl bir kaç tanrı'nın varolduğunu kabul etmez. dolayısıyla insanı müslüman yapan ikinci en önemli temel etken hz. muhammed'in peygamberliğini kabul etmektir demişlerdir bu alimlerimiz.
    (open your heart i am coming home, 14.03.2007 00:51)
  12. allahın varlığı ve birliğinin, arapça olarak söylenişidir.
    (karayel, 14.03.2007 20:20)
  13. fethullah gülen nam kişinin muhammedün rasülüllah kısmını söylemeyenlere de rahmet nazarıyla bakılması gerektiğini söylediği ve bence çok kötü bir girişim başlattığı sözdür..islamın ana esaslarındandır..sen allahı kabul edeceksin ama onun "levlake levlake lema halaktü'l eflak" (seni yaratmasaydım hiç bir şeyi yaratmazdım) diyerek sevgisini izhar ettiği habibini reddedeceksin..rahmet nazarı allahın hakkıdır biz birilerinin hidayeti için dua ederiz ama peyagmber'i (sav) kabul etmeyene de rahmetle bakmayız

(bkz: dinler arası diyalog)
    (gölgeningücü, 14.03.2007 21:57 ~ 21:57)
  14. carlos santana'nın everlast ile birlikte yaptığı put your lights on parçasında da geçen kelime-i tevhid.
    (hansvoralberg, 14.03.2007 22:12)