06 eylül 2010 pazartesi
günün başlıkları: 341 tane »
günün başlıkları: 341 tane »
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·topuklu ayakkabı (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·gone going (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·ismail yk (3)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
lütfen 
- insanların ağzından gittikçe uzaklaşan rica kelimesi, hepimiz bazen lütfen demeyi unuturuz tabi, ama önemli olan unuttuğumuzu farkedebilmektir aslında... bir lütfen çok şeyi değiştirebilecek kadar önemli ve etkili olabilir. çünkü bir başkası için birşeyler yapmak çok yardımsever biri için bile bazen çok zor olabilir, bunun sebebi belki kötü bir zamanlama, belki kötü bir tercih olabilir ama cümlenin sonundaki bir "lütfen" zaman zaman olası bir tartışmayı önler, hatta herşeyin tersine dönmesini sağlayabilir... onun için unutulmaması gereken, unutulsa da en kısa zamanda eksiği tamamlanması gereken bir kelimedir. diğer bir deyişle, çünkü "lütfen" saygı ve sevgi göstergesidir, insanlar arasındaki yakınlık paylaşımlarla artar, paylaşımlar da lütfen'lerle...
- sihirli kelime.
- mahallenin muhtarlarındaki sarı gacının lakabı.ablamız sürekli lütfen dediği için kadının adı lütfen hanım olarak anılmaktaydı
- futbol federasyonunun tribün terörünün önüne geçebilmek için hazırladığı kampanyanın sloganı
- 2 altın kelimenin ilk söyleneni olup ikincisi "teşekkür" e eküri olur.
- kimi zaman insanı çığrından çıkartabilecek bir kelime.. örneğin,
bir yere oturursunuz, diyelim bir bayanla. bir şeyler içeceksiniz..
-ben bir kahve alayım, sen de kahve alır mısın?
-lütfen.
lütfen ne ulan? evet ya da hayır de cevap ver, osman de bir şey de ama lütfen ne? şimdi ben ne yapayım? istiyor musun istemiyor musun? bir de lütfaağğn var ki ona değinmiyorum bile farkettiyseniz, o ayrı bir mevzu benim s.kimde de değil o bambaşka..
insan gibi cevap verin kardeşim, bak adam gibi soruyorum kahve mi istersin diye, niye taşşak geçer gibi cevap veriyorsun. evet ya da hayır demek çok mu zor? - bir lütuf, bir iyilik olmak üzere, bir şey isteneceği zaman söylenen nezaket sözü.
- lütfen
bir bayan tarafından hüzünlü bir ses tonuyla dile getirildiğinde isteğinin hemen yerine getirilmesini sağlayabilecek etkileyici kelime - herşeyi çözme yeteneğine sahip gizemli kelime. en kötü durumda bir lütfen ile ilişkinizi bile kurtarabilirsiniz. bu kelimenin adama yaptırmayacağı şey yok, önemli olan güzel bir biçimde kullanabilmek.